Togg, Smart_İX ve Etiya ile iş ortaklığı anlaşması imzaladı

2023'te trafiğe çıkması beklenen Togg için gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Yerli otomobil çıkış tarihine yaklaşırken, ekosistemin tamamlanması için iki anlaşma daha imzalandığı duyuruldu.

GİRİŞ 29.08.2022 12:46 GÜNCELLEME 29.08.2022 12:46
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg), kullanıcı deneyiminde yapay zeka destekli çözümler sunan Smart_İX ve küresel yazılım şirketi Etiya ile iş ortaklığı anlaşması imzaladığını duyurdu.

Togg'un resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, konuya ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Kullanıcı deneyimi alanında yapay zekâ destekli çözümler üreten @SMART_iX ile yaptığımız stratejik iş birliğiyle mobilite ekosistemimizi genişletiyor, 'Akıllı Yaşam' hizmetlerimizin güvenli, hızlı ve çevre dostu olmasını sağlıyoruz."

Türkiye’nin küresel yazılım şirketi Etiya ile kullanıcılarımıza sunacağımız kişiselleştirilmiş, kesintisiz ve benzersiz deneyimin altyapısı olan dijital platformu birlikte geliştirmek üzere iş birliğine imza attık.

Yerli otomobil Togg, elektrikli SUV modelini homologasyon sürecinin tamamlanmasının ardından 2023'ün ilk çeyreğinde yollara çıkaracak.

Togg ve Farasis Energy ortaklığında temiz enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri (Siro), Gebze’de kurduğu Batarya Geliştirme Merkezi’nde ilk prototip batarya ürettiğini açıklamıştı.

İLK BATARYA ÜRETİLDİ

Son olarak Gebze’de bulunan Batarya Geliştirme Merkezi’nde ilk prototip bataryanın üretildiği ve testlerinin başarıyla gerçekleştirildiği duyuruldu.

KAYNAK: HABER7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • ilyas ataç 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerli Otomobil intihar olur denmişti. Hiçte öyle olmadı. MİLLİ VE YERLİ TOGG'UN YOLU AÇIK OLSUN.
    Cevapla
  • T.A.38 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi bismillah
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı Uğurlu Olsun... Allah utandırmasın...
    Cevapla
  • Cumhur 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın kardeşim böyle dünya ile yarışan yeni teknolojileri üretmeyi. Böyle teknoloji ile sanayi ile Türkiye gelişmez. Heykel yapın , dansçı , şarkıcı yetiştirip Milletin inancına , kültürüne küfür etsin . Ancak o zaman gelişir Türkiye. Bana inanmazsanız chdp ve iyi parti ile kuyruklarına sorun.
    Cevapla
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Proje iptal olsun çok sevinecek kişi çıkar ülkemizde maalesef.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle