Mercedes ve Rivian, elektrikli minibüsler için ortak oldu

Mercedes ve Rivian, Avrupa'da elektrikli minibüs üretmek için iş birliği yapacak

Mercedes ve Rivian, elektrikli minibüsler için ortak oldu
Mercedes ve Rivian, elektrikli minibüsler için ortak oldu
GİRİŞ 10.09.2022 13:10 GÜNCELLEME 10.09.2022 13:10

Amazon’un büyük yatırımlar yaptığı Amerika merkezli elektrikli araç üreticisi Rivian, özellikle yüksek menzil sunan elektrikli otomobilleriyle Tesla'nın en büyük rakiplerinden biri olarak gösteriliyor.

Teknolojik görünümleriyle gelecekten gelmiş gibi görünen pick-up ve SUV modelleriyle bilinen Rivian, geçtiğimiz aylarda ilk aracını banttan indirmişti.

Mercedes ve Rivian, yeni bir ortaklık kurduklarını ve her şeyin yolunda gitmesi halinde Avrupa için elektrikli minibüs üretmek için çalışacaklarını açıkladı.

Şirketler, Orta veya Doğu Avrupa'da sadece elektrikli araç üretecek bir tesis oluşturacak. Bunun için Mercedes'in sahip olduğu bir fabrikadan yararlanılacağı belirtiliyor. Söz konusu tesis, hem Mercedes hem de Rivian için üretim yapacak.

Mercedes ve Rivian, bu ortaklık sayesinde elektrikli minibüs üretimi için gerekli yatırım ve giderleri paylaşarak hem elektrikli minibüs maliyetini düşürmeyi hem de üretimi hızlandırmayı planlıyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.