TOGG'da heyecanlandıran gelişme: 29 Ekim'de fabrika açılıyor!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Hisarcıklıoğlu yerli otomobil TOGG'a dair önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 25.09.2022 08:50 GÜNCELLEME 25.09.2022 09:23
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Hisarcıklıoğlu, "Türk insanının 120 yıllık hayali, 60 yıl önce yarım kalan bir rüyamız vardı, Türkiye'nin otomobili. Bu görevi üstlendikten sonra Allah nasip ederse 29 Ekim'de hep beraber TOGG fabrikasını açıyoruz" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere Elazığ'a geldi. Valilik ve belediyeyi ziyaret ettikten sonra Dumandağ Vakfı'nın açılışına katılan Hisarcıklıoğlu daha sonra biyogaz tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

Hisarcıklıoğlu son olarak bir otelde, ekonomiye değer katanlar ödül törenine katıldı. Programda, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve il protokolü tarafından ekonomiye değer katan başarılı iş insanlarına plaket takdim edildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Cemil Çiçek, Eski Tarım ve Orman Bakanı Kutbettin Arzu eşlik etti.

Burada açıklamalarda bulunan Türkiye Odalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yüz yılın salgınıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu. "Ne yapacağımızı bilmiyorduk ama Elazığ dahil 365 oda ve borsamız görevinin başındaydı. Üyelerin sıkıntısını, derdini her gün bana bildirdiler. Bende gece 21.00'a kadar topladım ve ilgili bakana, Cumhurbaşkanımıza, ilgili bürokrata, bunu çözecek kimse ona ilettim. Şunu gururla söyleyeyim, pandemi döneminde bana 220 tane talebiniz olmuş. 220 talebin yüzde 97'si ama öyle ama böyle çözüldü" dedi.

'29 EKİM'DE TOGG FABRİKASINI AÇIYORUZ'

Huzurlu ortamda istihdamın ve yatırımın başladığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Huzur oldu mu istihdam ve yatırım başlar. Şu anda bölgelerimize bakıyorum. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden herkes bizden Cumhurbaşkanımıza söyleyin de yeni OSB arazisi geliştirsin. Yeni OSB istiyorlar. Bu neyin göstergesi? Yatırım iştahının göstergesi. Huzur oldu mu ticaret, ticaret oldu mu zenginlik. Bu kapsamda Allah'a çok şükür buralarda bir yatırım iştahı var haberiniz olsun. Ben bunu Ankara'da görüyorum. Türk insanının 120 yıllık hayali, 60 yıl önce yarım kalan bir rüyamız vardı, Türkiye'nin otomobili. Bu görevi üstlendikten sonra Allah nasip ederse 29 Ekim'de TOGG fabrikasını açıyoruz."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Demekki neymiş huzur, yatırım, üretim, istihdan, imalat, ihracaat, sonra dünyanın en gelişmiş ülkesi
    Cevapla
  • yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar tabiki ucuz olmayacak basından öğrendiğim kadar 2022-2023 model diğer markaların suv arçların fiyatlarına göre belirlenecekmiş belki faizsiZ kredi imkanları ve ötv düşük verilebilir.ayrıca sedan modeli daha uygun fiyatlı olabilir ancak yerli olup beklentilerin çok üserinde pahalı olursa sıkıntı olabilir.
    Cevapla
  • Sako 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden bahsediyor bazı arkadaşlar anlayamadım ben,ucuz olacaksa olmasın kardeşler olacaksa iyisi olsun belki en iyisi şimdi olamaz ama iyi olsun pahalı olsun ki avrupalı ve asyalılar kullansın
    Cevapla
  • Nsmbgr 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer dışarıdan gelen eşdeğeri ile aynı fiyatta ise almam. Dışarıdan gelenin zaten %30 u vergi. Bir milyon civarında ise kaç alabilir mi?
    Cevapla
  • Efeler Diyarı 1 yıl önce Şikayet Et
    REİSE GUVENİN operasyonel sermayeye değil RIFAT BEY . Göreceksiniz her şey hızlı bir şekilde düzelecek Yahu Yerli arabamızın seri üretimi 29 Ekim'de seri üretime geçiyor. REİS ısrar etmeseydi İSTANBUL SERMAYESİ TOBBa izin verilmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle