Türkiye'nin gözbebeği TOGG'un fabrika açılışına sayılı günler kaldı. Haber7.com olarak Galataport'ta bulunan TOGG'un teknolojilerini ön plana çıkaran modeli sizler için inceledik. 

TOGG’un konsept modeli ilk olarak Amerika’da düzenlenen dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı’nda sergilendi ve büyük beğeni topladı.

Modelin detaylarına inecek olursak TOGG'un akıllı cihaz olarak tanımladığı otomobilin stil konseptinin temelini, kaslı arka tasarım ve ön farlardan başlayıp akıllı cihazın profilini güçlendirerek arkaya kadar uzayan omuz çizgisi oluşturuyor. Bu modele özgü bir tasarım özelliği olarak araç üzerinde bulunan aydınlatmalı TOGG logosu, Doğu ve Batı kültürlerinin birlikteliğini simgeliyor. Otomobildeki ön cam, doğuştan elektrikli mimariyle uyumlu olacak şekilde neredeyse baştan tasarlanırken, jantlar TOGG DNA'sına ait çok kollu stilize edilmiş lale özelliğini taşımaya devam ediyor.

Otomobilin içinde ise direksiyon simidi, sportif bir tasarımla baştan yaratılmış durumda. İç mekanlarda entegre emniyet kemerlerine sahip 4 adet tekli koltuk yer alıyor ve orta sütunu ortadan kaldıran tasarımla kapılar bir kitap gibi açılıyor. Otomobil menekşe ve çivit mavisinin karışımına çalan metalik gri renkte tasarlandı. Ön koltuklarda açık renk deri kullanılırken, arka koltuklarda koyu renk tercihi göze çarpıyor. Emniyet kemerlerinde ise özgünlüğü vurgulamak için turkuaz renk tercihi dikkati çekiyor.

Eğer siz de 29 Ekim'de yapılacak olan fabrika açılışından önce görselliğiyle büyüleyen bu muhteşem aracı görmek isterseniz, 15 Ekim'e kadar Galataport'u ziyaret edebilirsiniz...


Muhabir: Gamze Türk

Kameraman: Mutlu Şahin

Kurgu: Serkan Karahaliloğlu

Yorumlar 27 Yorum Var
  • Nuri Yeşil 14.10.2022 23:44
    Türkiye de Alman Araçları bitti an Audi A6 3tdi den togg Geçiş yapacağız Allah devletimize zeval vermesin..
  • Serkoo 10.10.2022 08:41
    Bu gurur hepimize yeter Allah devletimize zeval vermesin çok şükür...
  • Yiğidin Harman Yeri 08.10.2022 20:58
    Ben ilk sedan kasnın daha güzel olduğunu düşünüyorum onun bir karakteri vardı bu son hali diğer elektrikli sedan otomobillerin bi,r benzeri olmuş.
  • Sbak 07.10.2022 09:05
    Sayın Cumhurbaşkanım en az 3 çocuk diyor fakat araca 3. Çocuk sığmıyor :)
  • Türk 06.10.2022 19:19
    Güzel güzelde insalllah alabılırız
Daha fazla yorum görüntüle