Araç satıcıları, Kılıçdaroğlu’nun ‘araba almayın’ açıklamasına tepki gösterdi

Van’daki araç satıcıları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Biz iktidara gelene kadar araba almayın” sözlerine tepki göstererek, “Siyasilerin reel sektörle ilgili bir açıklama yapmasını istemiyoruz” dedi.

Araç satıcıları, Kılıçdaroğlu’nun ‘araba almayın’ açıklamasına tepki gösterdi
Araç satıcıları, Kılıçdaroğlu’nun ‘araba almayın’ açıklamasına tepki gösterdi
GİRİŞ 15.10.2022 23:12 GÜNCELLEME 15.10.2022 23:12
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Van’ın merkez Tuşba ilçesindeki ikinci el açık oto pazarına satış için yüzlerce araç getirildi. Boş yerin kalmadığı ikinci el açık oto pazarında, alıcı sayısının ise düşük olduğu gözlemlendi. Pazarda yaşanan durgunluğu siyasilerin açıklamasına bağlayan araç alıcıları, ikinci el araç ticaretinin eskisi gibi faal hale gelmesini bekliyor.

“Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından sonra durgun oldu”

İHA muhabirine konuşan galeri işletmecisi Yılmaz Çiftçi, her hafta geldikleri açık oto pazarına bu hafta da yaklaşık bin 200 aracın geldiğini belirtti. Son 3 aylık süreçte geldikleri oto pazarında araç satmadan gittiklerini ifade eden Çiftçi, “İkinci el araçlarda genel olarak bir tıkanma vardır. Belirgin olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından sonra durgun oldu ve millet ‘bekle gör’ durumuna geçti. Vatandaş da bu yüzden bir beklenti içerisindedir. Bu duruma kesinlikle karşıyız. Siyasilerin reel sektörle ilgili bir açıklama yapmasını istemiyoruz. Otomotiv sektörü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de akan bir su gibidir. Siz bu suyun önüne set çekerseniz ve ‘araba almayın’ derseniz bu suyun akmasının önüne geçersiniz. Bu yüzden geçimini bu sektörden sağlayanlar büyük zarar gördü” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 ay önce yaptığı açıklamasını geri çekmesini talep eden Çiftçi, birçok insanın geçimini otomotiv sektöründen elde ettiğini anımsattı. Diğer araba satıcıları da siyasilerin araç alımındaki ÖTV indirimi açıklamalarını doğru bulmadıklarını kaydetti.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    almıyorum bekliyorum
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu zat iktidara gelinceye kadar araba almayacakmışız 25 yıl sonrayı görürmüyüz bilemem
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu adamın sözüne. dinleyenler ana baba larının sözünü dinlememiştir kesin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu nun sözüne bakarsanız akşam evin yolunu da bulumazsınız.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu bile Tayyip Erdoğan'a çalışıyor Kılıçdaroğlu araba piyasasını tepe taklak etti Kılıçdaroğlu kesin Tayyip ile anlaşmıştır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle