Volkswagen'den manuel vitesli otomobil kararı

SAIC Volkswagen, Çin pazarında şarj edilebilir hibrit ve elektrikli araçların yükselişi nedeniyle manuel vitesten vazgeçti.

Volkswagen'den manuel vitesli otomobil kararı
Volkswagen'den manuel vitesli otomobil kararı
GİRİŞ 18.11.2022 10:52 GÜNCELLEME 18.11.2022 10:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Otomatik şanzımanlı otomobiller son yıllarda büyük ilgi görüyor. Manuel vitesli otomobillere olan ilgi ise her geçen gün azalıyor.

Günümüzde otomobil satın alınırken, yakıt ve motor tipi önemli bir tercih sebebi oluyor. Aracın şanzıman tipi de otomobil severlerin tercihlerinde önemli rol oynuyor.

Volkswagen'in Çin'deki iştiraki SAIC Volkswagen, Çin pazarında şarj edilebilir hibrit ve elektrikli araçların yükselişi nedeniyle manuel vitesten vazgeçti. Şirket, Mart 2023'ten itibaren manuel şanzımanlı araç üretimini sonlandırmayı planlıyor.

SAIC Volkswagen, Şanghay'daki şanzıman fabrikasına bir belge göndererek mart sonu itibarıyla şanzıman üretiminin durdurulacağı haberini verdi.

Neredeyse tamamı otomatik şanzıman kullanan şarj edilebilir hibrit (PHEV) ve bir şanzımana ihtiyaç duymayan yüzde 100 elektrikli araçların yükselişiyle birlikte manuel şanzıman üretimine ihtiyaç duyulmadığı belirtildi.

SAIC Volkswagen şu anda sadece Santana, Lavida ve Polo'nun da içinde bulunduğu sınırlı sayıda modelde manuel şanzıman seçeneği sunuyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • NikolaTeslaninCiragi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya Allah aşkına otomatik ya da uçan kaçan dsg msg tipi şanzımanlarla nasıl yürüyecek “küresel ısınma” işleri… Lütfen söyleyin Mis gibi en yüksek güç ayırım-nakil sistemi oranıyla çalışan klasik debriyaj sistemi nasıl bırakılabilir ki. Diğer aktarma sistemlerinin verimleri daha mı yüksek klasik başlayalı debriyajdan… Ne olmuş ayağı mı ağrıyor kullananın…Ayağı ağrıyan zaten otomatik alıyor ama “ben manuel kullanırım” diyene de çok yakan şeyi kullandırtmak neye hizmettir ki… Ondan sonra “ben çevreciyim…” he he evet evet ondan…
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim adamlar elektrik li araç üretiyor ilerde tüm araçlar elektrik li olacağı için ve elektrik li araçlarda da şanzınman olmadı için ister istemez iptal olacak manuel vites
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Malesef doğru değil otomatik şanzıman araç sahibiyim uzun yolda gayet ekonomik kullanım sağlıyor. Yakıtta Önemli olan sizin sürüş tarzınız.
    Cevapla
  • Kotor 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende 9 ileri otomatik şansımın var,2150cc dizel,uzun yol 4 litre yakıyor,gayet tasarrufu
    Cevapla
  • Alp 1 yıl önce Şikayet Et
    VW Doblo
    Cevapla
  • AHMET DAL 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne tip bilemedim. Minibüs gibi duruyor ama cüce minibüs. SUV desem değil. Taksi desem değil. Nasıl bir görsel bu araç.
    Cevapla
  • Sancak 1 yıl önce Şikayet Et
    Ww buzz. Ww klasik minibüsden esinlenen elektrikli tasarım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle