Mercedes'ten yeni satış modeli! Togg'u örnek alacağız

Alman üretici Mercedes-Benz, ocak ayından itibaren Tesla ve Yerli otomobil Togg gibi Türkiye’deki satış modelini dijitale taşımayı planlıyor.

GİRİŞ 21.11.2022 16:12 GÜNCELLEME 21.11.2022 16:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, üzerinde çalıştıkları yeni satış modeliyle ilgili detayları kısa süre içerisinde açıklayacaklarını belirtirken, ''Yeni satış modelleri ve organizasyonları üzerine kafa yoruyoruz. Bayileri devreden çıkarmıyoruz. Onlarla da mutabığız ve birlikte yola çıkacağız. Amacımız satış modelimizi dijital pazarlama çağına uygun bir hale getirmek. Online satış sadece internet üzerinden satış yapmak anlamına geliyor. Türkiye pazarının dinamiklerine ve çağın getirdiklerine uygun bir satış modeli geliştirdik. Detayları yakında paylaşacağız'' bilgisini verdi.

TOGG'a özel 'ŞarjetTR' geliyor! 1 Ocak'ta başlıyorTOGG'a özel 'ŞarjetTR' geliyor! 1 Ocak'ta başlıyor

Yerli otomobil TOGG ile yeni dönem! AVM’de beğen eve teslim alYerli otomobil TOGG ile yeni dönem! AVM’de beğen eve teslim al

10 SATIŞTAN 1’İ ELEKTRİKLİ

Markanın elektrikli modellerini simgeleyen EQ’nun Hatay’da düzenlenen sürüş etkinliğinde açıklamalarda bulunan Şükrü Bekdikhan, elektrikli araç satışlarıyla ilgili olarak da, ''EQ markalı Mercedes-Benz otomobiller geçtiğimiz yıl dünyada 35 bin adedin üzerinde satıldı. Bu sene rakam 85 bin adetlere çıktı. Türkiye’de ise 2021 yılında 291 adet EQ satışı gerçekleştirmiştik. Bu sene ocak-ekim döneminde 1.179 adetlik satış rakamına ulaştık. Bu da satışlarımızın yüzde 9’una tekabül ediyor. Sene sonu hedefimiz satışlarımızın yüzde 10’unun elektrikli olması. 2025 yılında bu rakamı yüzde 25’lere çıkarmayı öngörüyoruz. Dünyada iki önemli otomotiv trendi geçerliliğini koruyor. Bir tanesi elektrikli araçlar, diğeri de otonom sürüş. Bu iki gelişme şu anda durdurulamaz olarak kendisini ileriye doğru taşıyacak gibi duruyor'' şeklinde konuştu.

İKİ YENİ 'EQ' GELİYOR

Mercedes-Benz’in 5 ayrı segmentte elektrikli araç sunan tek marka olduğunu hatırlatan Bekdikhan, şu anda Türkiye’de satışa sunulan EQE, EQS, EQA, EQC ve EQB modellerinden ayrı olarak, 2023 yılında yeni EQE ve EQS SUV’ların pazarda satışa sunulacağını kaydetti. Bekdikhan ayrıca, markanın 2030 yılına kadar mümkün olan tüm ülkelerde sadece elektrikli otomobil satmayı hedeflediğini de hatırlattı.

MERCEDES'TEN TÜRKİYE KARARI: TOGG'UN MODELİNİ ALACAĞIZ

Bekdikhan, "Otomobil satışında dünyada üç farklı model gündemde. Birincisi Tesla ve Togg'un benimsediği gibi arada bayi olmadan doğrudan satış. İkincisi bayinin teslim noktası olduğu ama son fiyatın genel merkezden belirlendiği model. Üçüncüsü ise son fiyatın bayi tarafından belirlendiği ve bayinin teslim noktası olduğu model. Bu üç modelden birini seçeceğiz" dedi.

Şükrü Bekdikhan, Mercedes-Benz'in Türkiye'deki yeni satış yöntemini Ocak ayında açıklamak üzere çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Vatandaş ! 1 yıl önce Şikayet Et
    Satışının yüzde 10 u 1179 olan (sadece mercedes in) yüzde yüz satışı (ortalama) 11790 adet olur ki bunu da 1 milyonla çarpınca Almanya her yıl bu kadar araç İTELEDİĞİ ortaya çıkar ! TOGG işte Almanyanın bunu yapmasını engelliyor ! Vatandaş aç diyenlere kapak olsun !
    Cevapla
  • Lolo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bayilerin de sonu geliyor, son 10 seneleri belki daha az. İnsanların bu modeli daha çok seveceği açık. Hem firma da direkt kendi satış yaparak karını yükseltecek.
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Mercedes öldü Togg doğdu hatırlatırım
    Cevapla