Chery OMODA 5 modeline Euro NCAP’ten 5 yıldız

Çinli otomotiv devi Chery, OMODA 5 ile zorlu Euro NCAP testlerinden 5 Yıldız alarak güvenliğini bir kez daha tescil etti.

Chery OMODA 5 modeline Euro NCAP’ten 5 yıldız
Chery OMODA 5 modeline Euro NCAP’ten 5 yıldız
GİRİŞ 09.12.2022 17:41 GÜNCELLEME 09.12.2022 17:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yakın zamanda Türkiye yollarıyla da buluşması planlanan Chery OMODA 5, bağımsız kuruluş Euro NCAP tarafından, yetişkin yolcu, çocuk yolcu, savunmasız yol kullanıcıları (Yayalar) ve güvenlik asistanı dahil olmak üzere dört disiplindeki üstün performansıyla ödüllendirildi.

En güncel test sonuçlarını açıklayan Euro NCAP, Chery OMODA 5 modeline 5 Yıldız verdi. OMODA 5, yetişkin yolcu, çocuk yolcu, savunmasız yol kullanıcıları (Yayalar) ve güvenlik asistanı dahil olmak üzere dört disiplindeki üstün performansı ile 5 Yıldız alarak profesyonel ve titiz güvenlik değerlendirmesinden yüksek notlar aldı.

OMODA 5’in zorlu Euro NCAP testindeki başarısı, Chery’nin kullanıcıların gereksinimlerine verdiği önem ve sahip olduğu yüksek kalite anlayışını kanıtlıyor. Cross tarzı ile SUV model, henüz Ar-Ge ve tasarım aşamasından itibaren küresel kullanıcıların gereksinimleri dikkate alınarak geliştirildi. Gövde yapısı, güvenlik konfigürasyonu ve diğer yönlerde önemli bir gelişme ortaya koyuldu. Aynı zamanda küresel çapta farklı ortam ve yol koşullarındaki testlerle geliştirme süreci büyük bir titizlikle tamamlandı.

OMODA 5’teki ana gövde, yüksek dayanımlı çelikten üretiliyor. Bu yapının yüzde 78’i çelikten oluşuyor ve 1800Mpa’ya kadar basınçlara dayanabiliyor. Ultra yüksek dayanımlı malzemelerle oluşturulan gövde kafesi, kaza anında genel yapısını deforme olmadan koruyacak şekilde tasarlandı. OMODA 5’in kabini; sürücü, yolcu, yan, yan perde ve orta hava yastıkları olmak üzere toplam 7 adet hava yastığı ile donatılıyor. Bu da bir çarpışma anında yolcular için çepeçevre güvenlik koruması anlamına geliyor. OMODA 5, sürücü ve yolcuları korumak için ACC uyarlanabilir hız sabitleme gibi 16 farklı işleve sahip ADAS sistemi de dahil olmak üzere gelişmiş bir akıllı sürüş destek sistemi ile donatılmış durumda.

OMODA 5, Chery’nin ''Güvenliği ürünlerine entegre etme'' ürün konseptine tam anlamıyla uyarak Euro NCAP güvenlik çarpışma testinden 5 Yıldız aldı. OMODA 5, etkileyici güvenlik performansı sayesinde uluslararası pazarlarda etkin bir rol üstleniyor. OMODA 5 yakın zamanda Türkiye pazarında da satışa sunulacak. Kalitesini küresel sertifikalarla tescil eden OMODA, gelecekte küreselleşme sürecinde kullanıcıların güvenini kazanmaya devam edecek.

KAYNAK: HABER7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • MAHMUT HEKİMOĞLU 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman gelecek türkiyeye
    Cevapla