Renault, Volkswagen, Kia ve Hyundai duyurdu: Sıfır araçlar için 'fiyat' kararı

Yeni yıla girilmesiyle birlikte ilk günden otomobil markaları araç fiyatlarını güncellemeye başladı. Birçok otomobil markasının sitesinde yer alan fiyat listesinde aynı uyarı çıkıyor: 'Fiyatlarımız güncellenmektedir.' Edinilen bilgiye göre sıfır araçlara ortalama yüzde 4-5 oranında yeni zam gelmesi bekleniyor.

GİRİŞ 01.01.2023 12:50 GÜNCELLEME 02.01.2023 16:24
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış


Yeni yıl ile beraber araç fiyatları zamlanıyor... Çip ve enerji kriziyle araç fiyatları her geçen gün zamlanırken, 2023 yılına girilmesiyle birlikte otomobil markaları fiyat listelerini güncellemeye başladı.

Kia, Volkswagen, Hyundai ve Renault, Dacia, Peugeot, Opel, Citroen, Skoda, Honda ve Suzuki gibi birçok marka, 1 Ocak 2023 itibariyle fiyat listelerini güncellemeye aldı. Sıfır otomobil fiyatlarına bakmak için fiyat listelerini açan vatandaşlar aynı uyarıyı aldı: "Fiyatlarımız güncellenmektedir"  

SIFIR OTOMOBİL FİYATLARINA ZAM

Bayilere 2023 model otomobillerin gelmesiyle birlikte sıfır kilometre araçların fiyatları da Ocak ayında yeniden zamlanacak. Sıfır araç fiyatlarına ortalam yüzde 4'lük yeni bir zam bekleniyor. Yeni araçların ne kadar zamlanacağı ise listelerin açıklanmasıyla belli olacak.


(Otomobil markaları zam kararı aldı: Birçok marka 2023'ün ilk gününde sıfır araç fiyatlarını güncellemeye başladı)

FİYAT GARANTİSİ VERMEDEN SİPARİŞE AÇILMIŞTI

Birçok marka yoğun talepten dolayı ocak ayında gelecek araçların listesini 'fiyat garantisi vermeden' satışa açmıştı. Hatta zam endişesi ve talepteki artıştan dolayı Türkiye'ye gelen sıfır araçlar daha gemideyken satılmaya başlamıştı.

Otomobil alacaklar dikkat! İşte en az yakan benzinli ve dizel araçlarOtomobil alacaklar dikkat! İşte en az yakan benzinli ve dizel araçlar

 

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 142
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakında oto üreticileri İnşallah iflas ederler bu fiyatlara ne ikinci el ne sıfır araç alınır, yüzde 60 firatlar düşmeli
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    0 araç yok ama aracını piyasanın 100 000 lira altında bayiye takasa verirsen araba var.Araba yok ama 80 000 lira değerinde cam filmi far vb aksesuar taktırırsan bayiden olabilir.Bunun adı da en modern haliyle ticaret .Devlet bu işe el atmalı bayiler tipine ve kıyafetine bakıp araç var veya yok diyorlar. Hepsi zincir marketler gibi olmuş .
    Cevapla
  • grçk 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın parasını verip bir Renault alın sonra sizden üstündeki navigasyon haritasını güncellemek için 50 dolar daha istesinler nasıl iş
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Mercedes 5,4 milyar euro,bmw 3.7 milyar euro net kâr açıkladı..yok çip yok tedarik hepsi yalan,yalan...habire fiyatları arttırıyorlar...otom.sektörü en adi hırsız sektör oldu.
    Cevapla
  • Araçsız 1 yıl önce Şikayet Et
    Saldırın kalmayacak sonra. Chip krizi var araç gelmeyecek artık. Hemen alın bedavadan biraz ucuz. :)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle