Çip krizi Skoda'yı vurdu! Üretime ara verdi

Skoda, çip tedarikinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle üretime ara verdiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "Ocak ayındaki iyimser birkaç haftanın ardından, üretimdeki sıkıntılar yeniden baş gösterdi" denildi.

GİRİŞ 01.02.2023 11:00 GÜNCELLEME 01.02.2023 11:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çek otomobil üreticisi Skoda, üretime geçici olarak ara verdiğini duyurdu.

Volkswagen Grubu markalarından biri olan Skoda cephesinden yapılan açıklamada, üretime ara verme kararının arkasında çip tedarikinde yaşanan sorunların olduğu bildirildi.

Açıklamada, Octavia, Enyaq, Fabia, Scala ve Kamiq modellerinin üretimindeki bazı vardiyaların iptal edildiği kaydedildi.

Yapılan açıklamada, "Ocak ayındaki iyimser birkaç haftanın ardından, üretimdeki sıkıntılar yeniden baş gösterdi" denildi.

Global otomotiv üretiminde 2 yılda 18 milyon adetlik kayıp yaratan çip krizinin sadece Avrupa otomotiv sektörüne maliyetinin 100 milyar euro olduğu tahmin ediliyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Murat44 1 yıl önce Şikayet Et
    Çip bahane yaa.Esas Rusya ve çine uyguladıkları ambargodan etkileniyorlar.Fabrikaları doğal gazla çalışıyor ayrıca demir çeliktede sıkıntı yaşıyorlar.Bilerek üretim durdurup 1 araçtan 3 araç parası kazanmaya çalışıyorlar.Bilinçli bir ticari politika izliyor otomobil firmaları.
    Cevapla
  • Ali veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yilsonu iyi kar ettik diye bakalım personeline kaç ikramiye verir
    Cevapla
  • dadaloğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan çip yok deyip piyasayı yükseltiyorlar inanmyın
    Cevapla
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Otomobilde koca koca dünya devleri DIŞARI BAĞIMLIYMIŞ MEĞER, ÇİP YOK DİYE ARABA ÜRETEMİYORLAR, bizdeki muhalifler de yok şu parçası dışardan alınıyor diye burun kıvırırlar, bunların dünyadan ya haberi yok, yada bilerek yapıyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    skoda fiyatlari yuzde 50 zamlanir
    Cevapla