Başbakan: CHP zihniyeti pisliktir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören'de yaptığı konuşmada CHP ve "faiz lobisi" ile ilgili sert mesajlar verdi.

GİRİŞ 09.06.2013 21:33 GÜNCELLEME 10.06.2013 00:21
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Erdoğan, "Gençlere sesleniyorum; bu ülkenin Başbakanı, bazı lobilerin Başbakanı değildir. Bu ülkenin Başbakanı sessiz yığınların sesidir. Biz kimsesizlerin kimsesiyiz. Biz zalimlerin karşısında, mazlumların yanındayız. Bu Türkiye'de böyle, dünyada da böyle. Bundan sonra da böyle olacak" dedi.

Gezi Parkı eylemcilerinin "yüzde 95'inin parkın adını daha önce duymadığını" kaydeden Başbakan, "İçeride rahatsız olanlar var, dışarıda rahatsız olanlar var. İçeride uzantıları var, medya ile iktidarımıza saldırıyorlar. Faiz lobisiyle beraber yapıyorlar. 'Borsa İstanbul çöktü' diyorlar. Borsa İstanbul çökerse bunun altında Tayyip Erdoğan kalmaz, siz kalırsınız. Bunu IMF'nin borcunu öderken de yaptılar. Mesele Gezi Parkı olayı değil, 15 tane ağacın sökülerek bir başka yere dikilmesi olayı değildir. Bu ülkenin Başbakanı bazı lobilerin başbakanı değildir. Bu ülkenin başbakanı sessiz yığınların sesidir" diye konuştu.

CHP ZİHNİYETİ PİSLİKTİR, ZİHNİYET KİRLİDİR

Başbakan, Gezi Parkı eylemcilerinin İstanbul'u CHP'nin yönettiği zamanları hatırlamayacağını belirterek,  "Onlar CHP'nin çöp dağlarını bilmez. Çünkü CHP zihniyeti pisliktir. Onlar CHP döneminin hava kirliliğini bilmez. Çünkü bu zihniyet kirlidir. Bunlar özgürlükten de anlamaz. Çünkü bu ülkede özgürlük mücadelesi AK Parti iktidarıyla zirve yapmıştır." diye konuştu.

FAİZ LOBİSİNE HADDİNİ BİLDİRME ZAMANI

Başbakan şöyle devam etti: "Bir tanesi 'Ne sağcıyım ne solcu çapulcuyum çapulcu' diyor. Hayırlı olsun. Sakın bu çapulcuları da ihya etmeyin. Bunlar yıllarca bu milletin sırtından geçindiler. Bu millete hakaret edenlere haddini bildirmek bu milletin görevidir. Faiz lobisine haddinizi bildirmeniz gerek. Onun için yapmanız gereken ne var? Bu yıl en çok parayı kimler kazandı biliyor musunuz? Faiz lobisi kazandı. Bunların musluğunu siz keseceksiniz. Bugüne kadar sabrettik. Ne zaman faizler düşmeye başladı. Bu beyler rahatsız oldu. Güçlü ülkeyi istemediler. Bunlara dersini verme zamanı. Devletin bankaları var, oradan istifade ederiz. Bana isim verdirmeyin"

 

YORUMLAR 23
  • DENİZCİ 10 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRU DEĞİL Mİ YANİ. CHP zihniyeti ile ilgili söylediği tam 12 den isabet. Basbakanımız Onu destekleyen demiyor zihniyet diyor lutfen dogru okuyalım
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    halamı esadı savunuyorsunuz.ertan bey? hayret. şimdi ben onu savunmuyorum ama diye başlayacağınızı biliyorumda .yahu dünya İsrail,amerika,batı esatmı gidecek erdoğanmı oyunu oynadı.hepsi esattansa erdoğanı gözden çıkardı. 2 buçuk yıldır 100 binlerce sünni Müslümanın katlini seyrden batı nerdeyse bize müdahele edecekti.siz ne diyorsunuz Allah aşkına? burda ermeni soykırımını ,kapitalistlerinn menfaatini savunma uğruna yola dökülenlker kulağı batıdan amerikadan gelecek bir müdahale haberinde olan çakma sosyalistler esatçının en önde gideni değilmi.esat ,Amerika ,İsrail aynı safta .bunlar hep aynı saftaydı.nede demek o perişan haldeki insanları kendi haline bırak,münafık batı dünyası esadı zaten fazlasıyla Sünnilerin kökünü kazısın diye kendi haline bırakmış .siz niye easdı kendi haline bırakmıyorsunuz.da biz ordaki mezhepdaşlarımızı bırakalım. hayret
    Cevapla
  • Metin Temur 10 yıl önce Şikayet Et
    AKP 'nin en büyük icraati...EN BÜYÜYK YAPTIGI HATA . basbakanın bu güne kadar hıc bırının cesaret edemedıgı,seyı yapması.'''zalımlerın karsısında dımdık durması,'''onlara hakkı haykırması''.mazlumun elınden tutması... en büyük yaptıgı hata, dünyada bır benzerı olamayan % 50 mılletın destegı, sızın gıbı zavallılar ında ıcersısınde yasadıgı ülkeyı kalkındırması..... anlayamayan beyınlere;hakkı ve adaletı tartamayan kalplere,hakıkatı göremeyen gözlere yazıklar olsun.....................!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • Metin Temur 10 yıl önce Şikayet Et
    EVET.......!!!!!!!!!!! DOGUKAN...... SAYET BIRAZ TARIHI OKUDUNSA,, CUMHURIYET TARIHINDE GELEN LIDERLERI BIR ;BIR INCELE VE BAK GÖR KI... KIM ki GARIBANIN;MAZLUMUN;CARESIZIN YANINDA OLMUS;KIM ki,BU ÜLKE KALKINSIN KIMSEYE MUHTAC OLMAYALIM;KENDI UCAGIMIZI;GEMIMIZI YAPALIM;MILLET AC KALMASIN ;KISIN SOGUTAN ÜSÜMESIN DEDI. ISTE O ZAMAN KIYMATI KOPARDILAR:? NEDEN!!!!! CÜNKÜ TÜRKIYENIN GÜCLENMESINI ISTEMEYEN ÜLKELERVE ICERIDE MILETI ÜCKAGIDA BAYGLAYIP SOYAN FAIZ LOBISI BIRLESTI VE BU GÜNKÜ GIBI, HIC ORTADA BIRSEY YOOKKEN, GEZI PARKI gibi BAHANELER UYDURUP. MENDERESI TAMAMEN SUCSUZ YERE ASTILAR; ÖZALI SUCSUZ YERE ZEHIRLEDILER SIZ BELKI O GÜNLERDE YASAMADINIZ ama SU AN YASIYOR VE OLAN OYUNLARI GÖRÜP KIM HAKLI KIM HAKSIZ;AYIRT ETME KABILIYETINE HAIZ DEGILSENIZ.. SIZIN ICIN HER YOL DÜMDÜZ..YOLUNUZ ACIK OLSUN..GÜLE GÜLE!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • Çapul Cu 10 yıl önce Şikayet Et
    AKP seçmeni sağduyulu olmalı.. Provakasyonlara gelmemeli. CHP vatandaşınında bu ülkenin çocukları olduğunu unutmamalı. Daha yumuşak söylemler söylenmeli ve ülke kutuplara ayrılmamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor