Makarnacı CHP yağcı MHP

CHP’nin Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak’ın ‘makarna’, MHP’nin Kocaeli Milletvekili adayı Lütfü Türkkan ise ‘yağ’ dağıttı.

Makarnacı CHP yağcı MHP
Makarnacı CHP yağcı MHP
GİRİŞ 06.10.2015 09:28 GÜNCELLEME 06.10.2015 09:28
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AK Parti karşısında girdiği tüm seçimleri kaybeden CHP ve MHP, oy oranını artırmak için ilginç yöntemlere başvuruyor. Yıllarca AK Partili belediyelerin ihtiyaç sahibi yoksullara yaptığı yardımları eleştiren CHP’nin 1 Kasım Genel Seçimleri öncesi vatandaşlara ‘makarna’, MHP’nin ise ‘yağ’ dağıttığı ortaya çıktı. 

MAKARNAYLA, YAĞLA VATANDAŞIN OYLARINI İSTİYORLAR

1 Kasım seçimlerine kısa bir süre kala; CHP ve MHP’nin vatandaşlardan oy toplayabilmek adına, kılıktan kılığa girdiği görüldü. CHP’nin Mersin Milletvekili ve Adayı Dr. Hüseyin Çamak vatandaşları etkilemek için Kemal Kılıçdaroğlu ve kendi resminin olduğu makarnaları dağıtırken, MHP’nin Kocaeli Milletvekili ve Adayı Lütfü Türkkan’ın ise yağ dağıttığı öğrenildi.  Siyaset harici yağ ham maddesi işiyle ilgilenen MHP’li Türkkan’ın seçim öncesi ziyarete gittiği evlere kendi fotoğrafının ve sloganın yer aldığı yağlardan hediye ettiği bildirildi. 

CHP’Lİ İLGEZDİ SEÇMENE TESBİH DAĞITMIŞ

Sürekli “Laiklik elden gidiyor” korkusuyla dini faaliyetlerin neredeyse tamamına uzak duran ancak 7 Haziran Genel Seçimlerinde Paralel Yapı diye nitelendirilen Fetullah Gülen grubuyla işbirliği yaptığı öne sürülen CHP’nin ‘siyasi’ görüşüyle çelişen birçok çalışması bulunuyor. Rezidans skandallarıyla gündeme gelenCHP’nin Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin de 30 Mart Yerel Seçimleri öncesi tesbih ve benzeri ürünler dağıtarak seçmeni etkilemeye çalıştığı ortaya çıkmıştı. 

CHP’NİN SEÇİM STRATEJİSİ: MAKARNA 

Aynı seçimlerde CHP İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün de makarna dağıttığı belirlenmişti. Her fırsatta AK Parti’nin vatandaşlara yaptığı yardımları eleştiren CHP’li Sarıgül’ün içinde makarnanın da olduğu dağıttığı gıda paketlerinin üzerinde “birlikte; sevgiyle” ve “afiyet olsun” ifadeleri ile kendi isminin yazması; tepki çekmişti.

Muhammed Uzun - Yeni Akit

YORUMLAR 9
  • Makam 8 yıl önce Şikayet Et
    Aaa
    Cevapla
  • yasin 8 yıl önce Şikayet Et
    lütfü türkkan ın yağ fabrikası var, yani kendi malını dağıtıyor. birde devletin malını oy getirmesi için dağıtanlar var
    Cevapla
  • AhmeT 8 yıl önce Şikayet Et
    MHP Millvekili Ay çiçek yağı dağıtmış.Biraz daha cömert olup Zeytinyağ dağıtsaydı daha iddalı olurdu
    Cevapla
  • ufuk 8 yıl önce Şikayet Et
    ikisindende bi cacık olmaz bu fırsatları kaçırma halk
    Cevapla
  • seçim 8 yıl önce Şikayet Et
    7 hazırandan önce bu muhalefet asgari ucreti 1500 tl,vergi alınmıyacak ,en duşuk emekli aylığını 1500 tl,her bayram artı bir aylık ikramiye,mazot 1500 tl ,yapacağını soyluyordu şimdi akp nın yerınde olsam bunları yapar 1 kasım seçimlerınden çekılırım alın yonetın ülkeyi derdım
    Cevapla
  • cem 8 yıl önce Şikayet Et
    akparti ve diğer partiler bunların hiçbirini yapamaz
    Cevapla
  • cem 8 yıl önce Şikayet Et
    cocuk oyuncagı mı ülke yönetmek ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!