Mersin'i uçuracak dev projeler hazır!

Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, 'Hazırladığımız yeni projelerle Mersin’i uçuracağız' dedi.

Mersin'i uçuracak dev projeler hazır!
Mersin'i uçuracak dev projeler hazır!
GİRİŞ 19.10.2015 15:01 GÜNCELLEME 19.10.2015 15:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, hazırladıkları yeni projelerle Mersin'in kapısının kilidini açacaklarını söyledi.

Elvan, Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde düzenlendiği toplantıda, yeni dönemde Mersin için hazırladıkları projeleri tanıttı. Elvan, çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda, bölgenin bir evladı olarak Mersin'e hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

"Bizim işimiz aş, iş, hizmet etmek" diyen Elvan, Mersin'i ayağa kaldırmak, Mersin'i şahlandırmak için burada olduğunu ifade etti. Devam eden projeleri gözden geçirdiklerini, kentin sıkıntılarını tespit ettiklerini ve yapılması gerekenlerle ilgili bir program hazırladıklarını kaydeden Elvan, "İnşallah 1 Kasım sonrası bu projelerimizi teker teker hayata geçireceğiz. Biz Mersin'de tüm kesimlerle bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız. Neden bir olacağız? Güçlü bir Mersin, güçlü bir Türkiye için. Biz bir olduğumuzda, beraber olduğumuzda, iri ve diri olduğumuzda, karşımızda hiçbir güç duramaz. O nedenle birlikteliğimiz son derece önemli. Mersin'in bir istihdam bölgesine dönüşmesini istiyorsak, işsizliğin olmadığı bir kent olmasını istiyorsak, gelin hep birlikte çalışalım" dedi.



'Ben, sen değil, sadece Mersin var, Türkiye var' bilinci ile hareket ettiklerini dile getiren Elvan, şöyle devam etti; "Yapmakta olduğumuz ve yapacağımız yatırımlarla insanımızı insanlarımızla buluşturacağız, gönülleri gönüllerle buluşturacağı, kalpleri kalplerle buluşturacağız. Bu yatırımlarımız Mersin için olacak. O nedenle buradan tüm sivil toplum kuruluşlarına, tüm siyasi partilere şunu söylüyorum; Mersin'in kalkınması için bu hedefe birlikte yürüyelim, birlikte odaklanalım. Biz birlikten yanayız, beraberlikten yanayız, kardeşlikten yanayız. Bir ve beraber olduğumuz müddetçe yapamayacağımız bir şey yok. O nedenle tüm kesimlerin bu projelere sahip çıkmasını istiyorum. Bu projelerin her biri teker teker harekete geçirilecek. Kimsenin en ufak bir tereddüdü olmasın. Bizim buraya geliş amacımız bu. İnşallah bunları hep birlikte gerçekleştireceğiz, Mersin için yeni iş, yeni aş, yeni rızık yolları temin edeceğiz." Mersin'in oldukça büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Elvan, "Denizi ile ticareti ile turizmi ile tarımı ile bir bütün olarak çok büyük avantajlara sahip bir il Mersin. Mersin'e çok büyük sağlık merkezleri kazandıracağız. Yurt dışından, Avrupa'dan çok sayıda insan, sağlık hizmeti almak için Türkiye'ye gelecek. Bunların biletlerini alacağız, masraflarının bir miktarını biz karşılayacağız ve o hastaları Mersin'e çekeceğiz. Mersin inşallah yeni bir sağlık merkezi haline gelecek. Bir çok ülkede sosyal güvenlik sistemi çökmüş durumda ama Türkiye'de bir çok hükümetin açıkladığı ancak bir türlü hayata geçiremediği, sadece AK Parti iktidarlarına nasip olan Sosyal Güvenlik Reformu'nu hayata geçirdik. Türkiye'de gerçekten sorunsuz işleyen bir sağlık alt yapısı oluşturduk. İşte o nedenle yurt dışından çok sayıda turisti sağlık amacı ile Mersin'e çekerek istihdama katkı sağlayacağız. Artık Mersin'in kapısının kilidini açıyoruz. Mersin'e mal akacak, insan akacak. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu. 


 

AÇIKLANAN PROJELER 

Lütfi Elvan'ın yeni dönemde Mersin için açıkladığı projelerden bazıları ise şöyle; "Yeni yollar geliyor. Kenti ilçelere ve komşu illere bağlayacak yol yapım çalışmaları için 2 milyar 174 milyon lira kaynak ayrıldı. Devam eden Akdeniz Sahil Yolu tamamlanacak. Mersin-Antalya arasındaki 8 saatlik mesafe 5 saate düşecek. Uluslararası Çukurova Hava Limanı'nın ihalesi yeniden gerçekleştirilecek, 7 bin kişiye istihdam sağlanacak. 2018 yılında Mersin hızlı trenle buluşacak, Mersin-Adana arası 24 dakikaya inecek. Yük ve yolcu taşımacılığı daha güvenlik ve hızlı olacak. Bu proje için 6 milyar 417 milyon lira harcanacak. Akdeniz'in en büyük konteynır limanı Mersin'e yapılacak. Yenice'de yapımı süren lojistik merkez 2016 yılında tamamlanacak. Mersin, sağlık tesisleri ile donatılacak. 1250 yataklı şehir hastanesi tamamlanacak, Tarsus ve Mezitli'ye yeni hastaneler yapılacak. Barajlarla sulama sorunu çözülecek, kentin kültür ve turizm potansiyeli canlandırılacak."

YORUMLAR 3
  • tarsus lu 8 yıl önce Şikayet Et
    Hava Alanı yapıldı Akdeniz sahil procesi bitti Çamlıyayla yolun bitti mersine hızlı tren geldi uçtu mersin
    Cevapla
  • vay be 8 yıl önce Şikayet Et
    gecen dönmede antalyayı ucuruyordu bu Lütfü elvanı 3 ay tüm illere aday yapmak lazım
    Cevapla
  • Sade Vatandaş... 8 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah sayenizde mersin hakettiği değere ulaşır ve bunu tüm mersinliler de görür...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı