Asitli saldırıda korkunç şüphe

Lüks lokantada çocukların üzerine asit atan kişiyi bulmak için polis bir gözünü kaybeden çocuğun anne ve babasının çevresinde yoğunlaştı.

Asitli saldırıda korkunç şüphe
Asitli saldırıda korkunç şüphe
GİRİŞ 22.10.2015 03:40 GÜNCELLEME 22.10.2015 03:40

İstanbul Ataşehir’deki bulunan ünlü Develi restoranda geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti; Restoran içerisinde çocuklara oyun alanı olarak ayrılan bölüme gelen otuz yaşlarında kirli sakallı bir erkek, elindeki karton içerisinde bulunan sıvıyı çocukların üzerine attıktan sonra kayıplara karıştı. Saf asit olduğu belirlenen sıvının çocukların yüzlerine ve vücutlarına gelmesi sonucu 3,5 yaşındaki Y.K. vücudunda 3’ncü derece yanıkla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi’ne kaldırıldı.

BİR KİŞİ MERCEK ALTINDA

Restoranın kameralarının bakım nedeniyle kayıt dışında olduğu ortaya çıktı. Polis bunun üzerine bölgedeki bir benzinlik ile hastanenin kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Burada yapılan incelemelerde olay saatlerinde restorandan hızla uzaklaşan bir kişi tespit edildi. Polis, avukat olan anne Işıl Güven ve ayrıldığı eşi psikiyatrist Cenk Kocakaya’nın dosyalarını da inceleme altına aldı. Saldırganın hedef gözettiği üzerinde duran polis annenin baktığı davaları ve babanın baktığı hastaları da araştırıyor.

Bir bankada yönetici avukat olarak çalışan anne Işıl Güven’in ciddi bir tehdit almadığını ifade ederken, şirket adına yüklü miktarda anlaşmazlık davalarına baktığı öğrenildi. Annenin ise işinden dolayı bir saldırı olacağını düşünmediğini söylediği belirtildi. Öte yandan annenin bazı akrabalarıyla arasında sorun olduğunu belirten polis bu ilişkileri de inceleme altına aldı. 

BİR GÖZÜNÜ KAYBETTİ

Olayda yaralanan 3.5 yaşındaki Y.K.’nın vücudunda 3’üncü derece yanık oluştuğu belirlendi. Yüz bölgesindeki derin yanıklardan dolayı önceki gece acil ameliyata alınan küçük çocuğun yapılan tüm müdahalelere rağmen sol gözünü kaybettiği belirtilirken diğer gözünde de yüzde 30 görme kaybı olduğu dile getirildi. İki ameliyat geçiren küçük çocuğun tedavisi hâlâ sürüyor. Kıyafetleri ve ayakkabılarında yanıklar oluşan E.E. ve B.Ö isimli iki çocuk ise taburcu oldu.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Korkunç olayı gören bir veli yaşananları şöyle anlattı; “O akşam oyun odasında yetişkin yabancı biri, 3,5 yaşındaki bir çocuğun üstüne karton bardak ile saf asit döktü. Etrafa saçılan asit ile orada bulunan bütün çocukların çorapları yırtıldı, ayakları yandı ve o çocuğun canının yanması ile dokunduğu herkesin üstü pantolonu eli parçalandı ve yandı. Cumartesi gecesinden beri bizim 17 çocuğumuz ve velileri sürekli ifade veriyoruz. Gece 01-02 de bile hepimizi tekrar alıyorlar.” 

DEVELİ:BİZ DE TAKİPÇİSİYİZ

Olayla ilgili Develi Restoran da bir açıklama yaptı:

17 Ekim Cumartesi akşamı Ataşehir Şubemizde bizleri büyük üzüntüye boğan, adı tarifsiz bir olay yaşanmıştır. Şirketimiz üzerine düşen tüm yükümlülük ve sorumluluğu yerine getirerek adli makamlar ile tüm bilgileri paylaşmakta ve her türlü yardımda bulunmaktadır. Kesinliği henüz netlik kazanmayan ve kamuoyunda markamız Develi ile ilgili olarak bilgi kirliliğine neden olan gerçek dışı haberler nedeniyle bu açıklamayı yapmak bir zaruret olmuştur. Dileğimiz, küçük yavrumuzun bir an önce iyileşmesi ve olayın failinin bulunmasıdır. Gerek ailenin yanında olarak gerekse şikayetçi olunarak sürecin takipçisi olduğumuzu bildirmek isteriz. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu