Ramazan'da deprem bölgesi hassasiyeti

Depremin ilk gününden itibaren bölge için tüm imkanlarını seferber eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgede normal bir Ramazan ayı geçirilebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Ramazan'da deprem bölgesi hassasiyeti
GİRİŞ 20.03.2023 22:14 GÜNCELLEME 20.03.2023 22:15 KAYNAK YENİŞAFAK

Bursa Büyükşehir Başkanı Alinur Aktaş, deprem bölgesinde yaraların sarılması adına ilk günden itibaren hummalı çalışmalar yapıldığını hatırlatarak, bölgeye yönelik hassasiyetin Ramazan ayında da devam etmesi gerektiğini söyledi. Başkan Aktaş, Bursa'da iftar programları ve erzak kolisi yardımı planlayan tüm ilçe belediyeleri ve hayırseverlerin planlarını yaparken, deprem bölgelerini de ihmal etmemesini istedi.

BÜYÜKŞEHİR BÖLGEDE GÖNÜLLERE DOKUNDU

Bursa Büyükşehir Belediyesi, deprem felaketiyle omuzlarındaki yük katlanarak artan, çadır ve konteyner kentlerde yeni bir düzen kurmaya çalışan kadınları, 8 Dünya Kadınlar Günü’nde de unutmadı. Çadır kentleri gezen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, afetin yükünü omuzlayan kadınları çadırlarında ziyaret ederek, çeşitli hediyelerle onlara moral verdi.

'ONLAR RAHATSA, BİZ RAHATIZ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, deprem bölgelerinde yaşanan acı manzara ve yaraların sarılması için yapılan çalışmaları anlattı. Türkiye’nin son 1 aydır büyük bir felaketle yüz yüze olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Acı gerçekten büyük bir acı. Felaket büyük bir, felaket. Hatay merkezde hayat yok şu an. Yeniden hayat kurmaya çalışıyoruz. Şimdi orada hayat normale döndürülmeye çalışılıyor. Gönlünüz müsterih olsun. Bursa’da her alanda çalışmaya gayret ederken, şimdi ekip arkadaşlarımız orada su, kanalizasyon, konteyner kentler kurulumu, çocuk parkları, sosyal yardımların dağıtılması, size komik gelecek ama en büyük ihtiyaç tuvalet orada. Şu an Hatay merkezde 120 bin tane yıkılmış bina var. Ve bizim arkadaşlarımız orada sırf hayatı normalleştirmek için, o insanların hayatına değer katmak için gecelerini gündüzlerine katıyorlar” dedi.

BURSA DEPREM BÖLGESİNDE GÖNÜLLERE DOKUNUYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Antakya’nın Maşuklu Mahallesi’nde yaşayan doğuştan ‘Serebral Palsi’ hastası Cem Mehmetoğlu’nun ihtiyacına da duyarsız kalmadı. 26 yaşındaki gencin ailesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle iletişim kurarak yatabilen tekerlekli sandalye talebinde bulundu. Özel siparişle Bursa’dan getirilen sandalye, ekipler tarafından özel gereksinimli gencin ailesine teslim edildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ekiplerine bir arkadaşı vasıtasıyla ulaştıklarını söyleyen amca Tahir Mehmetoğlu, “Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Arkadaşımız sağ olsun, başkanımıza ulaştı. Gereken yardım bizlere yapıldı. Ekipler giysi, gıda, mama gibi tüm ihtiyaçları getirdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan ve belediyeden Allah razı olsun. Kendilerine çok teşekkür ederim” dedi.

GEÇİCİ BARINMAYA HIZLI ÇÖZÜM

Depremin en yıkıcı etkilerinden birinin yaşandığı Hatay’daki görevlerinden biri de konteyner kentler kurulumu olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, üç ayrı bölgeye kurulacak 2 bin konteynerden, 300’e yakınının montajını tamamladı.

BURSA'DAN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA OYUN PARKI

Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, depremzede çocukları da ilk günden beri ihmal etmiyor. Hataylı küçük depremzedeleri mutlu edebilmek için gördükleri her yerde oyuncak veren ekipler, bu kez de çadır ve konteyner kentlerde oyun parkı kurulumuna başladı. Enkaz yığınları arasında futbol oynayan, cephesi çatlaklarla dolu bina önlerindeki parklarda salıncak keyfi yapan çocuklar, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremi unutamayacak olsa da kendi rutin hayatlarına dönmeye başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi de enkaz yığınları arasında oyunlar oynayan çocukları daha da mutlu edebilmek adına çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL