Rize

ÇAYKUR'dan organik çaya ekolojik paket

13:22 21 Şubat 2017
ÇAYKUR'dan organik çaya ekolojik paket

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, organik ürünler için kullanılacak ekolojik paketler için kapsamlı araştırmalar yaptıklarını bildirdi.

Sütlüoğlu, yazılı açıklamasında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının aldığı kararla 2018 yılından itibaren tamamen organik olacak çay için ÇAYKUR'un her aşamada hazırlıklarını tüm hızıyla devam ettirdiğini belirtti.

Çayın hasattan tüketiciye ulaşmasına kadar üretimin bütün aşamalarında ekosisteme ve insan sağlığına zararlı herhangi bir kimyasal girdi, katkı maddesi ve yöntem kullanılmadan üretilmesinin yanı sıra paketlenme aşamasında da kullanılan paketlerin bu zincire uyumlu olması gerektiğini kaydeden Sütlüoğlu, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda gerek yerel gerekse uluslararası firmalarla görüşmelerimiz sürüyor. Fuar için gittiğimiz Almanya'da ekolojik ambalaj konusunda dünyanın önde gelen firmalarından biri olan ve 20 yıldır bu alanda hizmet veren Fransız bir firma ile görüştük. Firmanın sahibi ile yaptığımız görüşme neticesinde organik ürünlerimiz için kullanılacak paketler için prensipte anlaşmaya vardık."

Sütlüoğlu, en büyük projelerinden biri olan tüm çay bölgesinin organik yapılması projesinin Bakanlığın da desteğiyle gerçekleşecek olmasından dolayı son derece memnun olduklarını vurguladı.

Sadece ürünün organik olmasının yeterli olmadığını ifade eden Sütlüoğlu, şunları kaydetti:

"Üretimden ambalajına kadar geçen tüm prosesin de ekolojik olması gerekiyor. Ürünün işlenmesinde ki makineden paketine kadar bu prosesi uygun hale getirmemiz gerekiyor. Bu anlamda gerek makine gerekse ambalaj ayağında çalışmalarımız sürüyor. Organik ürünler için kullanılacak ekolojik paketler için kapsamlı araştırmalar yapıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.