İşte darbenin dış ayağındaki ülkeler

Utah Üniversitesi profesörü Hakan Yavuz: 15 Temmuz’un dış ayağındaki yapıya dikkat çekti.

İşte darbenin dış ayağındaki ülkeler
İşte darbenin dış ayağındaki ülkeler
GİRİŞ 10.07.2017 10:29 GÜNCELLEME 10.07.2017 10:32
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İslami oluşumları araştıran, Utah Üniversitesi profesörü Hakan Yavuz: 15 Temmuz’un dış ayağı da var. Cumhurbaşkanı’nın dik duruşu FETÖ’nün belini kırdı." dedi. 

ABD VE NATO DARBEYİ BİLİYORDU

-Peki bu darbeyi dış destek olmadan gerçekleştirmeleri mümkün mü?

Bu darbeyi FETÖ gerçekleştirdi. Bu konuda hiçbir tartışma yok. Peki dış destek var mı? Evet 15 Temmuz'un çok ciddi bir dış ayağı var. Darbenin dış ayağı üzerine düşünmek gerekiyor. Darbeden ABD'nin haberi vardı. NATO yetkililerinin de bilgisi vardı. Zaten NATO'dan yapılan "muhataplarımız tutuklandı" açıklaması bunun bir itirafı. Ama sadece bunu ABD ile açıklamak zor. Birleşik Arap Emirlikleri ve Almanya faktörlerini de unutmamak gerekir. Ama burada komploculuğa kaçarak her şeyi dış faktörlerle açıklamak Türkiye'deki siyasi analizcileri tembelliğe sürüklüyor. Onun için önceliği iç dinamiklere vermek gerekiyor.

İsa Tatlıcan - Sabah

YORUMLAR 15
  • Fatmanur 5 yıl önce Şikayet Et
    İdam cezası olsun
    Cevapla
  • Mehmet blge 6 yıl önce Şikayet Et
    Haktan ayrilmasin ümmet Geri kalan boğulur
    Cevapla
  • iltisaklı 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin haberi vardı. NATO yetkililerinin de bilgisi vardı.Birleşik Arap Emirlikleri ve Almanya faktörlerini de unutmamak gerekir. ....bu iki satır afişe basılıp memleketin her yanına dağa taşa asmak lazım medyada programların tümünde aralarda bu dakikalarca ekranda kalmalı
    Cevapla
  • faruk 6 yıl önce Şikayet Et
    vatanimizda gözü olanin gözü kör olsun isterim insallah Allah firsat vermesin
    Cevapla
  • AYH 6 yıl önce Şikayet Et
    yeni bir sey degil, tarihimizi bilmeyen varmi, Türklerin neler yapabilecegini cok iyi biliyorlar, ilk firsatta yapacagimizdanda hic süpeleri yok. güclü Türkiye Osmaliya benzeri birsey asla istemiyorlar. olmamasi icinde ellerinden gelen herseyi yaptilar ve yapacaklar. yani sorun RTE fanlan degil. sözünün eri olan RTE ile cok iyi calisabildiklerini kendileri söylüyor. sorun Reisin her istediklerini yapmamasi, yapsa simdiye kadar verilebilecek bütün ödülleri vermislerdi.
    Cevapla
  • Kanuni-TR 6 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında bir metin okumuştum " kendime çok güveniyordum ve mutluydum. Bu beni ani ölümüme sürükledi." diye.. Milletimizin şanlı tarihi asla reddedilemez. Fakat tarihle sadece gurur duymak yetmez bu gururu geleceğe taşıyacak ataklar da yapmak gerekir. Sadece tarihle gurur duymayalım. Çabalayıp güncel teknoloji ve fırsatları yakalayalım..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması