Bu sonbahar İstanbul'daki ormanları keşfedin

İstanbul’daki oksijeni bol ve yemyeşil ormanlar görmeye değer güzellikler sunuyor. Nefes kaynağımız olan ormanlar bizlere tertemiz hava imkânı sağlarken aynı zamanda da bağrında farklı canlı türlerini yaşatıyor.

Bu sonbahar İstanbul'daki ormanları keşfedin
Bu sonbahar İstanbul'daki ormanları keşfedin
GİRİŞ 29.09.2021 14:06 GÜNCELLEME 29.09.2021 14:06

İstanbul'daki  ormanlar hem tertemiz hava imkânı sunarken hem de herkesin tabiatı tanımasına imkân veren adresler oluyor. Bahar aylarının tertemiz ve yenilenmiş havasını sunan hayat kaynağımız ormanlar içinde de farklı canlı türleri hayatlarını devam ettiriyor. İşte İstanbul'da bulunan ormanlar içerisindeki tabiatı en güzel hali ile bizlere sunan o yerler.

İSTANBUL’DAKİ ORMANLAR

Her köşesi ayrı bir cennet olan İstanbul'da güzellikler bitmiyor. Herkesi büyük ölçüde büyüleyen manzaralarının yanı sıra İstanbul'daki ormanlar da doğal yaşam alanlarının başında gelen en güzide yerlerden. 

Aydos Ormanı

 

 

Alemdağ Ormanı gibi Avrupa Yakası'nda bulunan bir diğer orman da Aydos Ormanı oluyor. Sayısız kuş çeşitleri ve farklı canlı türleri Aydos Ormanı içerisinde kendine yaşam alanı buluyor. Anadolu Yakası'nda Kartla ilçesinde bulunan orman Pendik ve Sultanbeyli ilçelerine yakın.

Alemdağ Ormanı 

Bağrında yaşattığı canlılar sebebi ile inci gibi değerli bir yaşam alanı olan orman İstanbul'da bulunuyor. Anadolu Yakası'nda bulunan orman Çekmeköy ilçesinde yer alıyor. Yemyeşil alan içerisinde oksijeni bol olan orman İstanbul halkı için gerekli temiz havayı büyük ölçüde sağlıyor diyebiliriz.

Belgrad Ormanı 

Avrupa Yakası'nda bulunan orman upuzun yürüyüş parkurlarına sahip bir yer. Belgrad Ormanı'nda birbirinden farklı ağaç türleri de bulunuyor. Ağaçlar ve kuş türlerinin çeşitliliği huzurlu adreslerden olmasının başlıca sebebi. 

Sevgililer Ormanı

Avrupa Yakası'nda bulunan bir diğer orman da Sevgililer Ormanı oluyor. Eyüp ile Arnavutköy arasında yer alan orman da yemyeşil ağaçlara sahip bir adres. Belgrad Ormanı'nın bir parçası olsa da Kemerburgaz- Göktürk mahalleleri ile bölünerek ayrılıyor. 

Taşdelen Ormanı

Anadolu Yakası'nda bulunan bir diğer güzel ormanlardan biri de Taşdelen Ormanı. Çekmeköy ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor. İstanbul'a oksijen desteği sağlayan ormanlardan biri olması sebebi ile önemli bir yere sahip. 

İstanbul'daki ormanlardan sadece birkaçı yukarıda belirtilen yerler. Bu yerlere sağlığınızı tehdit eden durumlar ortandan kalktığında gidebilirsiniz. Bütün adresler de yeşili bol huzurun ve tertemiz güzel bir havanın yeri olarak gösterilebilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL