Hayatı 120 bin liralık ilaca bağlı

Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde Adnan Koç, hepatit C ve kalp hastalığı nedeniyle tedavi görüyor ancak ilaçları için 120 bin TL gerekiyor.

Hayatı 120 bin liralık ilaca bağlı
Hayatı 120 bin liralık ilaca bağlı
GİRİŞ 12.05.2016 16:54 GÜNCELLEME 12.05.2016 16:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kocaeli Darıca Bağlarbaşı Mahallesi Ayvaz Sokak'ta oturan Adnan Koç'un kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olması gerekiyor, ancak aynı zamanda hepatit C hastası olması nedeniyle doktorlar önce bu rahatsızlığının tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

30 yıldan bu yana Akdeniz anemisi hastalığı da bulunan Adnan Koç, hastalıkları nedeniyle malülen emekli olurken, hepatit C hastalığının tedavisi için kutusu 40 bin TL olan ilaçtan 3 kutu alınması gerekiyor. SGK'nın listesinde bulunmayan ilacı Adnan Koç alamadı.

Bir kutusu bin lira

Kalp kapakçığından ameliyat olması için doktorların öncelikli olarak hepatit C hastalığından kurtulması gerektiğini ifade ettiklerini belirten Adnan Koç, "Hastalığımın kesin tedavisi için 2015 yılında piyasaya sürülen 'Harvoni' isimli ilaçtan en az 3 kutu kullanmam gerektiğini belirttiler. Bir kutusu 38-40 bin TL civarında olan bu ilacı almak için gittiğimiz tüm eczaneler SGK'nın listesinde olmadığını söyleyerek beni eli boş gönderdiler. 3 kutu ilaç aşağı yukarı 120 bin TL'yi buluyor" dedi.

İlaçları alacak gücünün olmadığını söyleyen Adnan Koç, "Ben malülen emekli bir adamım, bu kadar parayı nereden bulayım. Çalmadığım kapı kalmadı hiç kimse bana bu konuda yardımcı olmadı. Sayın Cumhurbaşkanımıza dahi mektup yazdım, gelen cevapta ilgileneceklerini söylediler ama aylar geçmesine rağmen ne arayan oldu, ne de soran. Bu ilacı alamadığım için hepatit C hastalığından kurtulamayacağım, bundan kurtulamayınca da kalp ameliyatı olamayacağım. Lütfen birisi bana yardımcı olsun" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Elazığlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah hayırsever bir vatandaş çıkar
    Cevapla
  • Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah Yardım Etsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak
İBAN kiralamaya ağır cezalar geliyor! Maliye geniş çaplı çalışma başlattı