Migren hastalarına Ramazan'da şeker yasağı

Uzmanlar, uzun süre aç kalmanın migren ağrılarını tetiklediğini söyledi.

Migren hastalarına Ramazan'da şeker yasağı
Migren hastalarına Ramazan'da şeker yasağı
GİRİŞ 01.06.2016 13:57 GÜNCELLEME 01.06.2016 13:57

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Velioğlu, yaptığı açıklamada, ramazanın yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle aç kalma süresinin uzadığına işaret eden Velioğlu, "Biliyoruz ki hem sıcak hem de açlık ağrıları tetikleyecektir. O nedenle hastalarımızı, aşırı güneş altında kalmamaları ve ramazanda tüketecekleri gıdalara dikkat etmeleri konusunda uyarıyoruz." ifadelerini kullandı.

Migren hastalarının ramazan boyunca kan şekerlerine dikkat etmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Velioğlu, "Kan şekerinin düşmesi ve uzun süre aç kalmak migren ağrılarını tetikleyebilir. Ramazanda migren hastaları, reçel, şeker, bal gibi kan şekerini hızla yükseltip düşüren gıdalardan uzak durmalı, gün boyunca kan şekerini sabit tutan karbonhidratlı gıdaları tercih etmelidir." bilgisini verdi. Bu hastalığı bulunanlara, sahura kalkmalarını öneren Prof. Dr. Velioğlu, şöyle devam etti:

"Hastalar sahurda da kanda daha uzun süre kalan karbonhidratlı gıdalar tüketmelidir. Unlu değil, bakliyat ve lifli gıdalar tercih edilmelidir. Oruç çorbayla açılmalı, sonrasında da belli aralıklarda az ama sık beslenilmelidir"

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek