Uzmanlardan Ramazanda göz damlası uyarısı

Uzmanlar, göz damlasının orucu bozmadığını belirterek, vatandaşların bu konudaki tereddütlerinin yersiz olduğunu söylediler.

Uzmanlardan Ramazanda göz damlası uyarısı
Uzmanlardan Ramazanda göz damlası uyarısı
GİRİŞ 10.06.2016 10:15 GÜNCELLEME 10.06.2016 10:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Her yıl Ramazan ayı ile birlikte özellikle göz rahatsızlığı olan vatandaşların, bu sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Baran Bari İlhan, Diyanet Başkanlığı'nın da göz damlasının orucu bozmadığı yönündeki açıklamalarının olduğunu ifade ederek, “İşin bilimsel açıklamasına baktığımızda göze damlatılan bir damla 50 mikronlitre oluyor. Göze damlatılan damlanın kan dolaşımına katılması ve burun yolu ile mideye ulaşması miktar olarak bile çok mümkün bir şey değil. Özellikle Ramazan döneminde bazı hastalarımız tedirgin olup tedavilerini aksatabiliyor.

Özellikle göz tansiyonu hastalarının devamlı ilaç kullanması gerekir. Bunu yapmadığı zaman ciddi göz hastalıkları problemleri çıkabiliyor. Bu nedenle hastalarımızın Ramazan ayında tedavilerini aksatmamaları gerekir. Bu konuda hastalarımızın gereken özeni göstermelerini istiyoruz. Bizim hastalarımıza önerimiz, gözyaşı kesesi dediğimiz bölgeye damla damlatırken başlarını arkaya atıp 5 dakika beklemeleridir" dedi.

Operatör Dr. Ali Kutlay Tufan ise, her sene Ramazan ayında bu konu ile karşılaştıklarını belirterek, “Özellikle bu konudaki yetkililere defalarca kez soruldu ve hepsinde de verilen cevap, göz damlalarının orucu bozmadığı yönünde oldu. Nasıl ki Ramazan ayında, yağmurda yürürken ıslanıp gözümüze su kaçıyorsa veya yüzümüzü yıkayabiliyorsak ve bu orucu bozmuyorsa; onlardan çok daha az olarak damlattığımız damlalar hiçbir şekilde vücudumuza geçmiyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Diyanet Başkanlığı tarafından da göz damlalarının orucu bozmadığı yönünde açıklamalarda bulunulmuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • s.arıkan 7 yıl önce Şikayet Et
    göze ilaç damlatmak orucu bozmaz (muhtasar ilmihal)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri