Kirpik nasıl uzatılır? Dolgun ve hacimli kirpikler için...

Kadınların en güzel süslerinden biri uzun ve göz alıcı dolgun kirpiklerdir. Peki, cansız kirpiklerimizi canlandırmak ve uzatmak için neler yapabiliriz? İşte, kirpik uzatma ve canlandırma için yapılabilecek mucize kürler...

Kirpik nasıl uzatılır? Dolgun ve hacimli kirpikler için...
Kirpik nasıl uzatılır? Dolgun ve hacimli kirpikler için...
GİRİŞ 20.12.2017 11:03 GÜNCELLEME 05.02.2020 16:03
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Her kadının olmasını istediği şeylerden biridir dolgun ve uzun kirpikler… Uzun kirpiklere sahip olabilmek için her türlü yöntemi denemeye hazırdırlar. Takma kirpik, rimel bu yöntemlerden biridir. Ancak bu yöntemler sadece anlık çözümler sunabilir. Hatta bazı durumlarda kirpiklerinizi yıpratabilir, dökülmelerine sebep olabilirler.

Kirpiklerinizin dolgun ve uzun görünebilmesi için bitkisel çözümlerden de faydalanabilirsiniz. Bitkisel kürler daha sağlıklı ve uzun kirpikler elde etmenizi sağlayacaktır. Bununla birlikte kirpiklerinizi korumanızı sağlayacak bazı yöntemlerde mevcuttur.

Kirpik sağlığını korumak için yapılması gerekenler;

  • Kirpiklerinize sakın dokunmayın! Gözleri ovuşturmak kirpikler için hiç sağlıklı değildir. Kirpiklerin dökülmesine ve ellerde bulunan bakterilerin ve kerin kirpik köklerine bulaşmasına neden olur. Bu durumda kirpiklerin uzamasını engeller.

  • Kirpiklerinizi mutlaka temiz tutun. Uygulanan makyaj ve maskara kirpiklerin yapışmasına sebep olur. Temizlenmeden uyuduğunuz da maskara kirpiklerde kurur ve bu da kirpiklerin dökülmesine sebep olur. Göz makyajınızı pamuk yardımı ile yavaş şekilde temizlemelisiniz.

  • Düzenli ve sağlıklı beslenme saçların, cildin ve tırnakların anahtarı olduğu gibi kirpiklerin de büyümesine yardımcı olur. Protein ve vitamin açısından zengin besinler kirpiklerinizin beslenmesini sağlayacaktır.

  • Bazı rimel markaları içerisinde besleyici maddeler barındırır. Yapılan araştırmalar sonucunda iyi bir rimel alınabilir ve rimel her kullanışta kirpikleri besleyebilir.

rimel nasıl sürülür

Rimel nasıl sürülür?

Rimel, mutlaka temiz ve kuru kirpiklere uygulanmalıdır ve her gece temizlenmelidir. Eğer lens kullanıyorsanız rimel sürülmeden önce lensler takılmalıdır.

Sadece üst kirpiklerinize uyguladığınız rimel sade ve hafif bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır. Uzun alt kirpikler istiyorsanız yukardan hacim kazandırmak için yatay dokunuşlarla fırçayı kullanın. Üst kirpiklere uygularken de başınızı arkaya kaydırın ve ileriye bakın. Maskarayı kirpik diplerinden hafif bir zig zag yaparak sonra uçlara doğru hareketlendirin. Çok doğal sevmiyorsanız ilk kat kuruduktan sonra iki kat sürün. Birbirine yapışan kirpiklerinizi kuruduktan sonra kirpik tarama fırçasıyla taraya bilirsiniz.

Sıkı kılları olan bir fırça kalınlaştırıcı özelliğe sahiptir. Kirpikleri tek tek boyar. Seyrek kirpikleriniz varsa bu fırçaları tercih etmelisiniz. Daha seyrek yapıda olan fırçalar kirpikleri tek tek ayırıp uzun gösterir. Ayrıca, kirpik bakımı yapmak daha dolgun görünmelerini sağlar.

Kıvrık olmayan kirpikleriniz varsa ilk önce bir kirpik maşası kullanın sonra maskara uygulayın. Her gün kirpik maşası kullanırsanız inanın kısa sürede kirpikleriniz istediğiniz forma girecektir.

Dolgun ve uzun kirpikler için bitkisel çözümler;

Zeytinyağı Kürü;

Kirpik ve kaşlarınızın uzaması için göz çevrenizin ve göz kapaklarınızın ihtiyacı olan vitaminleri tatbik edebilecek zeytin yağını, geceleri yatmadan önce birer damla damlatarak uygulayabilirsiniz. Sonuç almak için 2 hafta bekleyin ve eskisine göre karşılaştırıp devam etmek isteyip istemediğinize karar verin.

Fındık Yağı Kürü;

Kirpiklerinizin uzaması ve dolgun bir görüntü sergilemesi için her gece pamuk yardımı ile aktardan temin edebileceğiniz fındık yağını sürün. Pamuk yerine temiz bir maskara fırçası da kullanabilirsiniz.

kirpik için vazelin

Vazelin;

Vazelin hem kirpiklerinizi dökülmelere karşı korur hem de nemlendirir. Yatmadan önce göz kapaklarınıza vazelin sürerek bu şekilde uyuyabilirsiniz. Bu işlemden sonuç alabilmek için en az 1 ay haftada 3-4 gün uygulamanız gerektiğini unutmayın.

Badem Yağı;

Bir rimel fırçası yardımı ile badem yağı sürerek taradığınızda uzamanın yanı sıra gürleşmeyi de görebilirsiniz. Badem yağını kulak pamuklarına sürerek de kirpik diplerinize sürebilirsiniz. Bu işlemi de her gece yatmadan tekrarladığınızda olumlu sonuç alacaksınız. Dilerseniz daha besleyici olması açısından badem yağını hint yağı ile karıştırıp sürebilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı;

Temiz bir maskara fırçasını Hindistan cevizi yağına bulayın ve kirpiklerinizin diplerine ve kirpiklerinize sürün. Bu bakımı akşamları yapmak kirlenmemesi bakımından daha iyi olacaktır. Hem de gece boyunca kirpiklerinizde kalarak hem beslenmesini hem de uzamasını sağlayacaktır. Bu bakımın aynısını kaşlarınızı gürleştirmek ve kalınlaştırmak için de kullanabilirsiniz.

YORUMLAR 40
  • Şebnem 2 yıl önce Şikayet Et
    Arigoğlu markasının kaş ve kirpik yağı seti var,kullananlar güzel sonuç almış bende aldım henüz yeni başladım bakalım artık,zaman
    Cevapla
  • NESLİ 3 yıl önce Şikayet Et
    ilk defa düzenli olarak vazelini kullandım. ama hiç işe yaramadı. üzgünüm
    Cevapla
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi ýapmamişsindir sen
    Cevapla
  • Melek 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim kirpiklerini hem seyrek hem çok kysa umarym iyi sonuçlar alyrym
    Cevapla
  • Nilda 3 yıl önce Şikayet Et
    Vazelin zararlı. Kullanmayın bence
    Cevapla
  • Gozel 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence dogal yollar daha faydali
    Cevapla
  • Leydi su 3 yıl önce Şikayet Et
    Kirpilerim gür ama kısa makyaj yapsam çok güzel olurlar ama makyajı sevmediğim için doğal çözüm arıyorum deneyecem inşallah iyi sonuçlar alırım
    Cevapla
  • Hira 3 yıl önce Şikayet Et
    Denediniz mi işe yaradı mı peki? Çünkü ben de makyaj yapmyayı sevmiyorum o yüzden bu yolları denesem işe yarar mı diye merak ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki