Karın ağrısı nasıl geçer? Evde karın ağrısını yok etme yöntemleri

Ansızın gelen karın ağrısı özellikle gün içinde hayatını olumsuz etkiyor. Peki aniden bastıran ve insanı zor durumda bırakan karın ağrısı nasıl geçer? Çoğu kişinin muzdarip olduğu bir problem olan karın ağrısını doğal yollarla tedavi edebilirsiniz.

Karın ağrısı nasıl geçer? Evde karın ağrısını yok etme yöntemleri
Karın ağrısı nasıl geçer? Evde karın ağrısını yok etme yöntemleri
GİRİŞ 30.04.2019 09:47 GÜNCELLEME 30.04.2019 09:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Karın ağrısı birçok farklı nedeni olabilen bir rahatsızlık. Fakat çoğu zaman karın ağrısı sindirim ve kabızlık gibi problemlerden meydana gelebilmektedir. Peki çocuklarda ve yetişkinlerde en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından birisi olan karın ağrısı nasıl geçer? Karın ağrısını evde hazırlayabileceğiniz doğal yöntemlerle kolay bir şekilde çözebilirsiniz. Ama gelin öncelikle karın ağrısının hangi sebepten kaynaklandığını bulalım

 

 

KARIN AĞRISI NEDEN OLUR?

Her yaştan kişinin yaşayabileceği bir rahatsızlık olan göbek ağrısı karın bölgesinde hissedilen yoğun sancı ve ağrılarla ortaya çıkmaktadır.  

 

 

Bu ağrıların birçok nedeni olduğu bilinmektedir. Kişinin yaşına, fiziksel durumuna, beslenmesine ve benzeri birçok faktöre göre değişiklik gösteren bu nedenlerden başlıcaları şunlardır:

İshal, gaz sıkışması, kabızlık, sindirim sorunları, hazımsızlık, kadınların adet dönemi, aşırı miktarda acı tüketilmesi ve aşırı yağlı yiyecekler, özellikle ayakları üşütmeye bağlı soğuk algınlıkları, yada bağırsakları üşütmek bu nedenlerden bazılarıdır.

KARIN AĞRISI NASIL GEÇER?

Reflüye bağlı mide yanması için kafeinli, asitli içeceklerden ve çikolata, sarımsak, soğan gibi reflüyü tetikleyen gıdalardan uzak durabilirsiniz. Reflü geçmediğinde reçetesiz satılan reflü ilaçlarını eczacınızdan isteyebilirsiniz.

Nane Karın ağrısına iyi gelir. Bir tutam kuru veya yaş nane ile birlikte bir adet bütün limon, parçalara ayrılıp kaynatılarak suyu içilirse mide ağrısı şikayetlerini önemli ölçüde kesecektir.

Nane Çayı Karın Ağrısı Nasıl Geçer

Elma sirkesi de karın ağrısını geçiren yöntemlerden biridir. Bir bardak suyun içine bir çay kaşığı bal ve bir çorba kaşığı elma sirkesi karıştırılır. Hazırlanan bu karışım, yavaş yavaş içilir. Bu karışımla karın ağrısına karşı şifa bulunabilir.

Elma Sirkesi Karın Ağrısı Nasıl Geçer

Pekmez kabızlığı ve karın ağrısını hafifleten magnezyum ve diğer mineraller ve vitaminler içerir. Pekmezi içecekle sulandırmanız gerekebilir. Pekmezi su, yeşil çay, tahıl gevreği, yulaf lapası, fırınlanmış ürünler veya tatlı yiyecekler ile tüketebilirsiniz. Bal ya da kuru erik suyu ile almak, etkinliğini artırabilir.

Bir bardak ılık suya 1 çay kaşığı pekmezi ekleyin ve iyice karıştırın.

Kabızlığı hafifletmek ve karın ağrısı için günde üç kez pekmezli su içebilirsiniz.

Pekmez Karın Ağrısı Nasıl Geçer

Yatar pozisyondan kaçın. Karın ağrısının (ya da mide ekşimesinin) nedeni bazen mide asitlerinin yemek borusunda yukarı hareketidir. Rahat bir pozisyonda dik otur ve mide asitlerinin ait oldukları yere dönmeleri için onlara yeterli zamanı ver.

Yatmak Karın Ağrısı Nasıl Geçer

Papatya çayı sindirim sistemindeki kasları gevşeterek karın ağrısının hafiflemesine yardım eder. Mide ağrısını da geçirir. Papatya çayı bağırsaklara yapılan baskıyı azaltır ve bağırsakları rahatlatır. Bir fincan suyu kaynatın. Kaynamış suyun içine 1-2 çay kaşığı kurutulmuş papatya atın. 10-15 dakika demlendikten sonra papatya çayını süzerek içebilirsiniz.

Papatya Karın Ağrısı Nasıl Geçer

Kimyon kahvesi ile mide gazından kurtulun: Feridun Kunak, mide gazlarını giderici kimyon kahvesi yapımını izleyicilere aktardı. Kunak, kimyonun kaynayan suyun dibine çöktükten sonra kahvenin hazır hale geldiğini, ardından süzüp içilmesini tavsiye etti.

KARIN AĞRISI İÇİN NE ZAMAN DOKTORA BAŞVURMALI?

Karın ağrısı için doktor ve tıbbi tedavinin gerektiği durumlar aşağıdaki gibidir:

- Karın ağrısının sürekli tekrarlaması, ağrının şiddetli şekilde artması,

 Ağrı ile nefesin kesilmesi, baygınlık hissi,

Karın ağrısı ile beraber kanama, kusma ya da yüksek ateş olması,

Dışkıda kan olması,

Karında gerginlik olması,

Karında şişkinlik,

Çok şiddetli karın ağrısı gibi durumlarda vakit kaybetmeden bir uzmana başvurmak gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE KARIN AĞRISI

BÖLGELERE GÖRE KARIN AĞRISI

YORUMLAR 2
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık ve iş
    Cevapla
  • acı yavşan otu 4 yıl önce Şikayet Et
    karın ağrısına bilumum sindirim sistemi hazımsızlıklarına birebir mucizevi bitki "ACI YAVŞAN OTU" dur. kaynar suda 1 dakika kaynatıp içince harika etkisi vardır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı