En hızlı kilo verdiren 8 saat diyeti: Kesin zayıflatan 8 saat diyeti listesi…

Vücudun çeşitli bölgelerinde toplanan ve çoğu zaman kötü bir görüntü oluşmasına neden olan fazla yağların kaybedilmesini ve metabolizmanın hızlı çalışmasına zemin hazırlayarak kilo verilmesini destekleyici 8 saat diyetinde hangi kuralların yerine getirilmelidir? Tüketilen yiyecek/içeceklerden ziyade yemek yemeye ayırdığınız zamanın kısıtlanması üzerine kurulu olan ve yağ yakımının sağlanmasıyla beraber kas kaybının meydana gelmesinin önüne geçerek kesin zayıflatan 8 saat diyeti için izin verilenler ve yasaklı olanlar nelerdir? Diğer diyet listelerinden farklı olarak ne zaman beslendiğinize dikkat etmeniz gereken en hızlı kilo verdiren 8 saat diyeti!

En hızlı kilo verdiren 8 saat diyeti: Kesin zayıflatan 8 saat diyeti listesi…
En hızlı kilo verdiren 8 saat diyeti: Kesin zayıflatan 8 saat diyeti listesi…
GİRİŞ 06.09.2019 15:07 GÜNCELLEME 04.10.2019 11:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

8 saat diyetinin içeriğine bakıldığında, yalnızca belirli bir zaman aralığında yiyip içilmeye devam edilmesi ve o saatler dışında da kesinlikle gıda tüketimini kesmek gerekmektedir. Fazla kilolardan kurtulmak isteyenlerin en fazla verim alabileceği ve yeme-içme düzenini etkin bir şekilde şekilde kontrol olabileceği zayıflama yöntemlerinden biri olan 8 saat diyetinin kurallarını aksatmadan uygulanması halinde 3 haftada 15 kiloya kadar vermenize fırsat tanımaktadır. Vücuda alınmış olan kalorilerin fazla yağa dönüşmeden yakılabilmesi için ona yeterli zamanı tanımak adına geliştiren hızlı kilo verdiren 8 saat diyetinde hangi püf noktalarına uyulması gerekmektedir? İşte, dilerseniz haftanın 7 (yedi) günü uygulayabileceğiniz gibi arzuya bağlı olarak da haftanın sadece 3 (üç) günü de yerine getirilebilecek kesin zayıflatan 8 saat diyeti listesi örnek menü…

EN POPÜLER ALKALİ DİYETİNİN NASIL YAPILDIĞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

EN HIZLI KİLO VERDİREN 8 SAAT DİYETİ NEDİR?

Sizin belirleyeceğiniz 8 saatlik zaman bir zaman aralığında arzu ettiğiniz her şeyi tüketebilirsiniz. Bu 8 saatin sonuna gelindiğinde 16 saat süresince hiçbir şey yememeniz gerekmektedir. Vücut bu süre içerisinde kendi kendini iyileştirecek ve kalori yakacaktır. Bu diyetteki öncelik yiyecekleri sınırlamak değil, zamanı kullanmaktır.

Bu beslenme şekli, vücudunuzun hücrelerindeki enerji kaynağı olan mitokondriyanın fonksiyonunu uyarır. Bu, enerji çıktısını en üst düzeye çıkarır ve şok diyetlerin neden olduğu hücre içi hasar seviyesini düşürür. Bu süreç yaşlanmayı yavaşlatır ve kanser, kalp hastalığı, diyabet ve hatta Alzheimer hastalığı riskini en aza indirir.

KESİN ZAYIFLATAN 8 SAAT DİYETİ LİSTESİ NASIL YAPILIR?

8 saatlik diyet listesinin sadece tek bir adet 'diyet menüsü' bulunmamaktadır. Diyet süresince arzu ettiğinizi, arzu ettiğiniz ölçüde tüketebilme olanağına sahipsiniz. Tabi ki bunu yine sizin belirlediğiniz 8 saatlik zaman zarfında yapabilirsiniz. Bu kilo verme döneminde beslenme programınızda bol miktarda su olması için gayret sarf etmelisiniz. Kahvaltınızla son yediğiniz yemek arasında geçen zamanı uzatmak temeline dayanan 8 saat diyetinde aslında vücudunuzu eğitiyor ve uyurken bile yağ yakmayı sürdürüyorsunuz.

Aralıklı oruç diyetini uygularken, her ne kadar istediğiniz gıdayı istediğiniz ölçüde tüketseniz de hızlı kilo vermek açısından karbonhidrat alım düzeyini düşürmeniz gerekmektedir; örnek verilecek olursa makarna, pilav ya da ekmek gibi karbonhidrat açısından yüksek gıdalarla beslenmek yerine salata, et, balık ve yumurta gibi hem hafif hem de son derece sağlıklı gıdalarla beslenmeniz kilo vermenizi ve zayıflamanızı önemli ölçüde kolaylaştıracaktır.

FAZLA KİLOLARDAN KURTULMAK İÇİN 8 SAAT DİYETİNİ KİMLER YAPMAMALIDIR?

Aralıklı oruç diyeti listesini, vücut kitle endeksi aşırı düşük veya yüksek olan (çok kilolu - çok zayıf), 18 yaşında altındaki kişiler, yakın bir süreçte ameliyat olanlar, çok stresli bir işte çalışanlar, hamile kadınlar ya da emziren anneler, diyabet (şeker hastalığı), yahut kalp hastalığı bulunan kişilerin kesinlikle tüketmemesi gerekmektedir.

8 SAAT DİYETİNİN FAYDALARI NELERDİR?

8 saat diyetinin kilo vermeye / zayıflamaya yönelik olumlu ciddi katkı sağlamasının dışında birden çok faydası bulunmaktadır. Bunlar arasında insülin direncini düşürmesi, vücutta büyüme hormonunun artmasını sağlaması, beyin fonksiyonlarını güçlendirmesi, kalp ve diyabet hastalıkları riskini azaltması sayılabilmektedir.

8 saat diyetiyle hem hormonlarınızın seviyesi düzenlenip çok sağlıklı bir şekilde çalışmaya başlıyor hem de vücudunuzca fazla şeker varsa, onu düşürüyor. Erken bunama yani demansı geciktiriyor, bağırsakları rahatlatıyor, karaciğer ve şeker hastalıklarına karşı savaşıyor, eklem ağrılarını da dindiriyor.

8 saat diyeti yaşlanma geciktirmesi ve çeşitli hastalıkları engellemesi gibi özellikleri bulunmaktadır. Çünkü uzun süreli açlık, hücrelerdeki oksidatif radikallerin birikmesini azaltır. Böylece protein, lipid ve nükleik asitler oksidatif zarara maruz kalmadığından yaşlanma ve hastalık gibi sorunlardan uzak kalmak mümkün olur.

Açlık hormonu olarak bilinen leptin, yağ hücreleri tarafından üretilen ve yemeyi durdurma sinyali veren bir hormondur. Yapılan bilimsel araştırmalar doğrultusunda 8 saat diyeti yapanların Leptin seviyelerini ölçümlenmiş ve daha düşük seviyede olduğu tespit edilmiştir. Leptin seviyesinin düşük olması da sizin kendinizi uzun bir süre tok hissetmenize ve fazla kalori alımına gitmeye ihtiyaç duymadığınız için de kilo kaybetmenize fırsat verecektir.

8 SAAT DİYETİ LİSTESİ ÖRNEK MENÜ…

8 saat diyeti listesini yerine getirirken margarin tüketiminden uzak durmanız gerekmektedir, bu yağa en sağlıklı alternatif olan zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı tüketebilirsiniz. İçmemeniz gerekenlerin listesi ise; alkol, paketli meyve suları, gazlı içecekler, şekerli içeceklerdir. Bu sayede aralıklı oruç diyetini uygularken zayıflama ve kilo verme sürecinde kısa bir zaman içerisinde başarıya ulaşmanıza destek olacaktır.

-UYKUDAN UYANINCA

*Yeşil çay ya da kahve (şekersiz) veya detoks içeceği

-SEÇMELİ KAHVALTI: (SABAH 10:00)

*Buğday gevreği ve yağsız süt / Muzlu smoothie /Haşlanmış yumurta ve tost

-SEÇMELİ ARA ÖĞÜN: (11:30)

*Salatalık ve karpuz salatası / 4 adet badem

-SEÇMELİ ÖĞLE YEMEĞİ: (12:30 – 13:00)

*Fırında balık ve sebzeler / Az yağlı yoğurt / Ton balığı, taze meyve suyu

-SEÇMELİ ARA ÖĞÜN: (14:30)

*1 orta boy bitter çikolata / 1 adet portakal ya da elma

-SEÇMELİ AKŞAMÜSTÜ ATIŞTIRMASI: (16:00)

*Seçmeli akşamüstü atıştırması (16:00)

*Küçük bir kase haşlanmış patates / Küçük bir kase patlamış mısır

-SEÇMELİ AKŞAM YEMEĞİ: (18:00)

*Izgara sebze, puding / Mercimek çorbası, meyveli muhallebi / Sebzeli lazanya, salatalık suyu

YORUMLAR 5
  • Seth 3 yıl önce Şikayet Et
    ''bilmiyorum'' yazmış.
    Cevapla
  • kader 3 yıl önce Şikayet Et
    nigar adam oll
    Cevapla
  • yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    nigar adam gibi yaz
    Cevapla
  • Nıgar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bılmyurum
    Cevapla
  • sami 3 yıl önce Şikayet Et
    adam gibi yazsana kardesim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor