Korku filmi izlemenin vücuda faydaları açıklandı: Fazladan kalori yaktırıyor

Korku filmi izlemenin vücuda faydalı oldu anlaşıldı. Bilim insanlarının 20 ile 26 yaş arasında değişen 32 sağlıklı kişinin üzerinde yaptığı deneyin sonucunda korku filmi izleyenlerin vücudunun mikroplara karşı savaştığı tespit edildi. Ayrıca yine araştırmaya göre korku filmi izlemek fazladan kalori yakmanıza yardımcı oluyor.

Korku filmi izlemenin vücuda faydaları açıklandı: Fazladan kalori yaktırıyor
Korku filmi izlemenin vücuda faydaları açıklandı: Fazladan kalori yaktırıyor
GİRİŞ 01.11.2019 09:44 GÜNCELLEME 01.11.2019 09:45

Korku filmi izlemenin vücuda faydalı oldu anlaşıldı. Bilim insanlarının yaptığı araştırma neticesinde korku filmi izlemek vücutta olumlu etkilere neden olurken, izleyicinin fazladan kalori yakmasına neden oluyor. Yaşları 20 ile 26 arasında değişen 32 sağlıklı kişinin üzerinde yapılan araştırmanın sonuçları umut verici.

 

 

KORKU FİLMİ AKYUVARLARI HAREKETE GEÇİRİYOR!

Yaşları 20 ile 26 arasında değişen 32 sağlıklı kişi üzerinde deney yapıldı. Sağlıklı 32 kişiye sessiz bir ortamda korku filmi izletildi. Deneklerde vücuda giren mikroplarla savaşarak onları yok eden akyuvarların aktif hale geldiği görüldü.

 

 

Bildiğiniz gibi bağışıklık sisteminin savaşçıları olan akyuvarlar dışarıdan vücuda giren her türlü mikropla savaşarak yok ediyor. 

KORKU FİLMİ İZLEMEK FAZLADAN KALORİ YAKMANIZA YARDIMCI OLUYOR!

Ayrıca bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre korku filmi izleme, fazladan kalori yakılmasına yardımcı oluyor. Londra Westminster Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen araştırma sonucunda Cinnet (The Shining) filmini izleyenlerin 184 kalori, Jaws’ filmini izleyenlerin ise 161 kalori yaktığını ortaya koyuyor.

Tüm bunlara ek olarak bilim insanları Korku filmlerine ilgi duymamızın nedeni olarak felaket senaryolarına hazırlıklı olma dürtüsü olduğunu belirtiyor. 

Söz konusu yararlarının yanı sıra bazı durumlarda korku filmi izlemenin kötü etkilerinden de bahseden bilim insanları, yapılan araştırmaya göre örneğin Jaws filmini zileyenlerde yüzmede zorluk yaşama, palyaçolara yakın duramama gibi bazı korkularında oluştuğu belirtiliyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!