Yoğurt suyunun faydaları nelerdir? Yoğurdun yeşil suyunun faydaları...

Yoğurt suyu en az yoğurt kadar zengin besin değerlerine sahip olduğundan hem yemeklere eklenerek hem de direkt olarak tüketilebilir. Kemik yapısının güçlendiren yoğurt suyunun özellikle bebeklere içirilmesi çok faydalıdır. Peki yoğurt suyu nasıl kullanılır? İşte yoğurt suyunun bağırsaklara faydaları...

Yoğurt suyunun faydaları nelerdir? Yoğurdun yeşil suyunun faydaları...
Yoğurt suyunun faydaları nelerdir? Yoğurdun yeşil suyunun faydaları...
GİRİŞ 30.09.2021 09:54 GÜNCELLEME 30.09.2021 17:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yoğurt probiyotik kaynağı çok sağlıklı bir besindir. Hamileler başta olmak üzere gelişme çağındaki çocukların ve herkesin düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Yoğurdun içinde yer alan vitamin ve mineraller insan sağlığına oldukça faydalıdır. Yoğurt suyu, tüm bu besin değerlerine sahip olduğundan kemik ve diş gelişimine etkilidir. İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm besin değerlerini karşılayan yoğurt suyu, her yaş grubundan kişinin her gün tüketmesinde hiçbir zarar bulunmamaktadır. 

Limonlu yeşil çayın faydaları nelerdir? Limonlu yeşil çay zayıflatır mı?Limonlu yeşil çayın faydaları nelerdir? Limonlu yeşil çay zayıflatır mı?

Yoğurt Suyunun Faydaları Nelerdir?

Doğal fermantasyon sonucu elde edilen yoğurt suyu, probiyotik kaynağı bir besin olduğu için sindirim sistemini düzene sokarak bağırsak hastalıklarının yaşanmasını önlemektedir. Birçok kronik rahatsızlığı da faydalı olan yoğurt suyu, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı doğal bir koruma sağlamaktadır. Bebeklerin kemik ve diş gelişimine büyük oranda katkı sağladığından bebeklere ek gıda verilmeye başlandığında yoğurt suyunun verilmesi çok önemlidir. Yoğurt suyunun sağlığa olan faydaları şöyledir:

  • Bağırsak flora dengesini sağlamaktadır. Düzensiz ve sağlıklı beslenme sonucu bağırsaklarda bulunan yararlı bakterilerin azalması ve zararlı bakterilerin yayılması başta kanser gibi birçok tehlikeli hastalığa neden olmaktadır. Yoğurt ve yoğurt suyu bu dengeyi sağlayarak bağırsak sağlığını muhafaza etmektedir.

  • Gelişme çağındaki çocukların kemik ve diş yapısını güçlendirerek daha sağlıklı bir iskelet sistemini oluşturduğu bilinmektedir. Bundan dolayı çocukların ve bebeklerin düzenli olarak yoğurt suyu tüketmeleri gerekir. 

  • Antioksidan özelliği bulunan yoğurt suyu, kanser hücreleriyle savaşarak vücutta yayılmasını önler ve sağlıklı hücrelerin çoğalmasına yardımcı olur.

  • Hazımsızlığı gidererek mide ağrılarına iyi geldiği bilinir. Ayrıca midede oluşan gaz sıkışmasına da oldukça faydalıdır.

  • Diyet yapan kişilerin beslenmelerinde oluşan aksaklıklar dolayısıyla bazı vitamin ve mineral eksiklikleri oluşabilir. Yoğurt suyu tüm bu eksiklikleri neredeyse tek başına karşılayabilir. Diyet yapanların her gün düzenli olarak bir miktar yoğurt suyu içmeleri vitamin eksikliğinden kaynaklı hastalıkların önlenmesi için tavsiye edilir.

  • Hamile bireylerin, hem kendilerinin hem de bebeklerinin sağlığı için yoğurt suyu önerilir. Annelerde oluşabilecek vitamin ve mineral eksikliği ve hamilelikte çok fazla yaşanan diş ve diş eti hastalıklarına karşı yoğurt suyu önerilir. Yoğurt suyunun anneye olan faydalarının yanında anne karnında gelişmekte olan bebeğe de büyük katkısı olmaktadır.

  • Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelerek hipertansiyonu düşürmeye yardımcı olarak kalp krizi riskini azalmaktadır.

  • Mevsimsel olarak görülen grip ve nezle gibi soğuk algınlığa karşı hem korumakta hem de daha çabukiyileştirmektedir.

  • Kadınlarda çok sık görülen menopoz dönemi kemik erimelerine karşı da yoğurt suyu önerilir. Yoğurt suyu kemik yapısını güçlendirdiği için menopoz döneminde kemik erimelerini büyük oranda engellediği aktarılmaktadır.

  • Ağız ve diş hastalıklarına iyi gelmektedir. Birçok hastalığa iyi gelen yoğurt suyu, cilt problemlerine karşı da oldukça etkilidir. Yoğurt suyu ile düzenli olarak cilt temizlemek, sivilce izlerini ve akne oluşumunu engelleyerek pürüzsüzleştirmektedir. Ayrıca kırışıklıkları önleyerek yaşlanma belirtilerini geciktirir.

  • Metabolizmayı hızlandırdığı için daha çabuk zayıflamaya yardımcı olmaktadır. 

Menengiç kahvesinin faydaları nelerdir? Sütlü menengiç kahvesi nasıl yapılır? Menengiç kahvesinin faydaları nelerdir? Sütlü menengiç kahvesi nasıl yapılır?

Yoğurt Suyu Nasıl Kullanılır?

Yoğurt suyu, mayalanan yoğurttan elde edildikten sonra yemek ve çorbalarda kullanılabilir. Özellikle ekmek, kek, poğaça, börek gibi hamur işlerinde kullanılabilir. Ancak bu hamur işleri sağlıksız besinler olduğu için yoğurt suyundan beklediğimiz faydalı sonuçları almamızı engellemektedir. Diğer taraftan etlerin marina edilmesi ve turşuların daha doğal fermente edilmesi için kullanılabilir. Yoğurt suyu, bir pamuk yardımıyla yüze sürülerek temizlenmesini ve nemlenmesi sağlayabilir. Yoğurt suyundan en etkili sonucu alabilmek için direkt olarak içilmesi önerilir.

Yoğurt Suyu Maskesi

Yoğurt suyunun içinde bulunan vitamin ve mineraller, ciltteki hücrelerin yenilenmesine, sivilce izlerinin giderilmesine ve yaşlanma belirtileri olan kırışıklıkların giderilmesine büyük etkisi bulunmaktadır. Yoğurt suyu ile düzenli olarak tonik yapılması tüm bu etkilerin görülmesini sağlayacaktır. Ancak hafta 1-2 kez yoğurt suyu ve diğer faydalı gıdaların karışımıyla maske yapmak, cilt bakımı daha etkili ve güzel sonuçlandırır. Yoğurt suyu ile cilt bakımı:

- 1 tatlı kaşığı bal 
- Yoğurt suyu

1 tatlı kaşığının içine krem kıvamına gelene kadar yoğurt suyu eklenir ve iyice karıştırılır. Elde edilen karışım yüze sürülerek 10 dakika bekletilir ve ılık su ile durulanır. Bu uygulama yüzü ölü hücrelerden arındırarak nemlenmesini sağlar.

Yoğurt Suyunun Besin Değerleri

Karbonhidrat (g) 12.8

Protein (g) 1.9

Yağ (g) 0.23

Lif (g) 0

Kolesterol (mg) 2.5

Sodyum (mg) 120

Potasyum (mg) 357.5

Kalsiyum (mg) 257.5

Vitamin A (iu) 17.5

Vitamin C (mg) 0.25

Demir 0.2

YORUMLAR 3
  • Yusuf Kurşun 2 yıl önce Şikayet Et
    Zeytinyağı ile karıştırılıp içilirse böbrek taşlarınıda döker
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanserli hastalara süt urunlerini yasakliyorlar siz savaşıyor demissiniz
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazen doktorların dediğinin terside ise yarıyor. Yumurtada olduğu gibi abartmadan tabi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakırlı yaşlı teyzeyle samimi sohbeti