Sinek ve böcekler corona virüs bulaştırır mı? Bilim Kurulu üyeleri ve DSÖ'nün açıklamaları...

Damlacık ve temas yoluyla insandan insana hızla bulaşan corona virüs, yaz aylarının gelmesiyle sinek ve böceklerin kan yoluyla bulaştırıp bulaştırmadığı ise merak edilerek araştırılmaktadır. Konuyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyeleri açıklamalarda bulunmaktadır. Peki sinekler kan yoluyla corona virüsü bulaştırır mı?

Sinek ve böcekler corona virüs bulaştırır mı? Bilim Kurulu üyeleri ve DSÖ'nün açıklamaları...
Sinek ve böcekler corona virüs bulaştırır mı? Bilim Kurulu üyeleri ve DSÖ'nün açıklamaları...
GİRİŞ 29.05.2020 14:42 GÜNCELLEME 02.03.2021 14:46

2020 başından itibaren büyük bir tehditle tüm dünyayı etkisi altın alan corona virüs bu zamana kadar hapşırık, öksürük ve enfekte olmuş hastalarla temas ederek bulaşmıştır. Ancak yaz aylarının yaklaşmasıyla sineklerin taşıyıcı olarak virüsü kişiden kişiye bulaştırma riski bulunmaktadır. Çeşitli kaynakların farklı görüşlerle açıkladığı ‘sinekler corona virüsü bulaştırır mı?’ sorusu bilim kurulu üyelerinin açıklamalarıyla aydınlatılmıştır.

 

 

SİNEKLER CORONA VİRÜS BULAŞTIRIR MI?

Dünya Sağlık Örgütü, sineklerin virüsü taşıyarak sağlıklı kişilere bulaştırmadığı, bu zamana kadar böyle bir durumla karşılaşmadığını belirtmektedir. Corona virüs, solunum yoluyla bulaşan bir hastalık olduğundan kan yoluyla bulaşmadığını açıklamaktadır. 
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi olan Pınar Okyay ise sinek ve böceklerin corona virüsü bulaştırmasına ilişkin ‘Covşd-19 damlacık enfeksiyonuyla bulaşır. O yüzden sinekler için Dünya Sağlık Örgütü çok açık bir şekilde bugüne kadar böyle bir bulaşmanın mümkün olmadığını söyledi’ şekilden açıklama yapmıştır. Ancak korona virüs enfekte olan hasta ile temas edilmesiyle bulaşan bir hastalık olduğunu ve bundan dolayı kişisel temizliğe ve sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiği başta Sağlık Bakanı olmak üzere tüm bilim kurulu üyeleri belirtmektedir.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!