Kas ağrılarının nedenleri nelerdir? Uzun süre geçmeyen kas ağrılarına doğal çözümler...

Kas ağrıları, günlük hayatta edindiğimiz yanlış alışkanlıklardan dolayı çok sık görülebilen sorunların başında gelmektedir. Özellikle hareketsiz yaşam kas ağrılarını tetikleyen en etkili nedenlerdendir. Bundan dolayı doktora başvurmadan önce günlük hayatımıza biraz spor ve hareket katarak kas ağrılarını tedavi etmeyi denemek tavsiye edilir. Peki kol kas ağrısına ne iyi gelir?

Kas ağrılarının nedenleri nelerdir? Uzun süre geçmeyen kas ağrılarına doğal çözümler...
Kas ağrılarının nedenleri nelerdir? Uzun süre geçmeyen kas ağrılarına doğal çözümler...
GİRİŞ 30.11.2022 14:42 GÜNCELLEME 30.11.2022 14:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Günlük hayatımızda çalışma koşullarından ve hareketsizlikten kaynaklı olarak kas ve eklem ağrıları görülmektedir. Özellikle hayatlarında hiç hareket ve egzersiz olmayan kişilerin eklem ağrılarına daha çok maruz kaldığı görülmektedir. Kas ağrıların zaman içinde geçmesi ve doktora gitmeden tedavi edilmesi için her gün düzenli olarak spor yapılması önerilir. Düzenli olarak yapılan spor, eklem ağrılarının geçmesinin yanında bağışıklık sistemini güçlendirir ve gün boyu zinde kalmaya yardımcı olur. Kas ağrıları, hayatımıza kattığımız hareket ve egzersizle de geçmiyorsa altında olabilecek başka bir sağlık sorununun olma ihtimaline karşı doktora danışılması önerilmektedir. 

Cilt lekeleri için zerdeçal maskesi nasıl kullanılır? Zerdeçal maskesi faydaları...Cilt lekeleri için zerdeçal maskesi nasıl kullanılır? Zerdeçal maskesi faydaları...

Kas ve Eklem Ağrılarının Nedenleri

Kas ağrıları kişinin yaşam koşullarına göre çok farklı nedenlerden görülmektedir. Kişinin alışkanlıkları, çalışma koşulları göz önüne alınarak kas ağrılarının nedenleri tespit edilebilir. Örneğin bütün gün masa başında çalışan kişinin omuz ve sırtı ağrısı yaşarken, ayakta ve sürekli olarak yürüyerek çalışan kişilerin daha çok bel ve bacak kaslarında ağrılar görülür. Bu durumda kişinin kendini iyi tanıyarak ağrılarının neyden kaynaklı olduğunu tespit ettikten sonra tedavi sürecine başlaması doğru olmaktadır. Hiç çalışmadığı halde sırt ve bel bölgesinde ağrı olan kişilerin ise hareketsiz yaşamdan dolayı ağrılarının olduğu söylenebilir. Altında herhangi bir hastalık olmadığı halde kas ve eklem ağrılarının genel nedenleri şöyledir:

Fındık yağının cilde faydaları nelerdir? Fındık yağı nerelerde kullanılır?Fındık yağının cilde faydaları nelerdir? Fındık yağı nerelerde kullanılır?

  • Kapalı ortamlarda çok fazla bulunan kişilerin güneşten yeteri kadar D Vitamini alamaması

  • Uzun süre aynı noktaya bakarak çalışması

  • Uzun süre hareketsizlik

  • Çok koşturmalı ve yoğun çalışma temposu

Kas ve Eklem Ağrılarının Neden Olduğu Hastalıklar

Altında başka bir hastalık olmaksızın tamamen günlük hayattaki yaşam alışkanlıklarından kaynaklı görülen kas ağrılarına alışkanlıkların değiştirilmesi ve biraz da egzersiz yapılması sonucu çözüm bulunabilir. Ancak en basit boyun egzersizlerini dahi yapmayarak kasların rahatlamasına engel olarak ileriki seviyelerde başka hastalıkların oluşmasına neden olunabilir. Günlük hayatta karşılaştığımız kas ve eklem ağrılarının neden olabileceği hastalıklar:

Ödem atmanın faydaları nelerdir? Ödem nasıl atılır? Ödem atmanın faydaları nelerdir? Ödem nasıl atılır?

  • Krampların da eklendiği uzun süreli kas ağrıları

  • Kas tutulmaları ve kas yapısında hassasiyet

  • Dinlenme ve sporla geçmeyen kas ve eklem ağrıları

Kas Ağrıları Tedavi Yöntemleri

Kas ağrılarının tedavisine başlamadan önce ağrının günlük hayatımızdaki yanlış alışkanlıklardan olduğuna emin olunmalıdır ve ona göre vücudun ihtiyacı olan spor ve vitamin takviyesi yapılmalıdır. Yaşam tarzında edinilen yanlış alışkanlıklardan kaynaklı görülen kas ağrılarına en çabuk ve kesin çözüm egzersizdir. 10-15 dakikalık yoga ya da pilates yapmak kasların anında rahatlamasını sağlayarak ağrıları dindirmektedir. Kas ağrılarının tedavi edilmesi için uzmanların tavsiye ettiği alışkanlıklar:

- Egzersiz: Omuz, sırt, boyun, kol ve bacaklarda görülen ağrılar için uygulanan yoga pozlarıyla düzenli olarak egzersiz yapmak kas ağrılarının büyük oranda geçmesini sağlamaktadır. Sabah yataktan kalkar kalmaz kolların ve sırtın iyice gerilip rahatlaması için ‘çocuk pozu’ denilen yoga pozunun yapılması önerilebilir. Günlük hayatta yürüyüş ve yürüyüş sonrası kasları rahatlatacak egzersizler yapılması hem kas ağrılarının geçmesine hem de bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir. 

- D Vitamini: Kasların hareketsizlik dışında ağrımasının nedenlerinden biri de vitamin eksikliğidir. Egzersizlerin yanında doğru beslenme de kas ağrılarının tedavi edilmesinde oldukça etkilidir. D Vitamini kaynaklı besinlerin tüketilmesinin yanında güneş ışılarında da doğru şekilde faydalanılmasına dikkat etmek gerekir. Yorgunluktan kaynaklı görülen kas ağrıları için öğleden sonra güneşlenerek vücudun ihtiyacı olan D Vitaminini alması tavsiye edilir. 

Önerilen bu yöntemlerin 4-5 gün düzenli olarak devam edilmesi halinde kas ağrılarının geçmesi ya da azalması beklenir. Düzenli spor ve beslenmeye dikkat edildiği halde kas ağrılarında bir azalma yaşanmıyorsa doktora danışarak altında olabilecek nedenlerin araştırılması ve ona göre fizik tedavi uygulanması gerekli görülmektedir. 

YORUMLAR 4
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    motor nöron ve bazı kas hastalıklarıda kalıçı kramp kas dejenerosyonu yapar..nöro pati miopati gibi
    Cevapla
  • derviş 2 yıl önce Şikayet Et
    bende yıllar önce defalarca yaşadım çözüm kalın giyinmek olmayı engelliyor eğer olmuşsam ya sıcak bir banyo ve peşinden kendimi terletmek veya ütü ile altına havlu koyarak ısısını dağıtıp oraya ısı verip gevşetiyorum bu yılların tecrübesidir
    Cevapla
  • çare namaz 2 yıl önce Şikayet Et
    sabah namazı ne iyi geliyor varya o rüku secde allahım ne büyük rahatlık dakkalarca secdede kalasım geliyor. tabi manevi havası var . namaz vucuda iyi gelir. gün içindede hayatın çermekeşliğinden kaçıp yaratıcıya yönelmek ohhhh ne büyük rahatlık ferahlık elhamdülillah iyi ki müslümanım.
    Cevapla
  • gurbetchi 3 yıl önce Şikayet Et
    magnesium..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor