Hastalıklara karşı vücut direncini arttıran ve bağışıklık sistemini güçlendiren içecekler...

Sağlıklı ve dengeli beslenme, güçlü bir bağışıklık sistemi için en önemli kuraldır. Mevsiminde yetişen taze meyve ve sebzelerin tüketilmesi vücut direncini arttırarak hastalıklara karşı korumaktadır. Ara öğünlerde sağlıklı ve lezzetli içecek tarifleri deneyerek vücudun hastalıklara karşı direnci arttırılabilir. İşte bağışıklık sistemini güçlendiren içecek tarifler...

Hastalıklara karşı vücut direncini arttıran ve bağışıklık sistemini güçlendiren içecekler...
Hastalıklara karşı vücut direncini arttıran ve bağışıklık sistemini güçlendiren içecekler...
GİRİŞ 23.11.2020 09:27 GÜNCELLEME 23.11.2020 10:38

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve hastalıklara karşı direnci arttırmak için ilaç tedavisine gerek kalmadan sağlıklı ve doğal beslenilmesi büyük ölçüde yeterli görülmektedir. Kişinin bir hastalığı ya da herhangi bir sağlık sorunu yoksa dengeli ve sağlıklı beslenerek bağışıklık sistemi güçlendirilebilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için mevsiminde ve doğal beslenmek birçok beslenme uzmanı tarafından önerilmektedir. Mevsiminde beslenmenin yanında doğal ve taze meyve sebzelerle lezzetli içecekler hazırlayarak da bağışıklık sisteminin güçlenmesi mümkündür. Bağışıklık sistemi güçlendiren besinlerin sağlık üzerindeki en önemli etkisi kanser hücreleriyle savaşarak sağlıklı hücrelerin çoğalmasını sağlamak ve bedeni birçok hastalıktan korumaktır. 

 

 

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN İÇECEKLER

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için dengeli beslenme ve düzenli uyku çok önemlidir. Bunların yanında ara öğünlerde evde doğal malzemelerle hazırlanan içeceklerin tüketilmesi de bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. Bunun için önerilen en pratik tarif bitki çaylarıdır. Alerjisi olmayan kişilerin her gün düzenli olarak yeşil çay, papatya çayı, zencefil çayı, karahindiba çayı ve ıhlamur çayı tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Doğal bitki çayları dışında pratik ve kolay hazırlanan bağışıklık sistemini güçlendiren içecekler bulunmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren içecekler şöyledir:

 

 

1- Bal ve Süt: Özellikle çocukların hastalıklara karşı direncini arttırmak için her akşam yatmadan önce bir bardak ılık ballı süt içirilmesi ya da içilmesi önerilmektedir. Her akşam 1 bardak ılık sütün içine 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek tüketilebilir.

2- Pancar Smootie: Vücudun toksinlerden arındıran kansere karşı koruyucu etkiye sahip olan pancar, düzenli olarak tüketildiğinde bedenin arınmasını sağlamaktadır. Pancar aynı zamanda sindirim problemlerine iyi geldiği ve sakinleştirici bir yapısı olduğu da bilinmektedir. Pancarlı smootie tarifi: 200 gram haşlanmış pancar, 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu, 1 kase yoğurt, maydanoz, 10 gr taze zencefil. Tüm malzemeler 1-2 dakika robottan geçtikten sonra servis edilerek tüketilebilir.

3- Ispanak Smootie: Ispanak, bağışıklık sistemini güçlendiren ve kanser hücreleriyle savaşarak yok olmasını sağlayan ve zengin besin değerlerine sahip bir besin olmasından dolayı sık sık tüketilmesi önerilmektedir. Ispanak smootie ara öğünlerde yer verildiğinde vücudun toksinlerden arındırarak hastalıklara karşı direncini arttırmaktadır. Ispanaklı smootie tarifi: yarım su bardağı su, 1 tane limon, 20 yaprak ıspanak, 1 tane muz. Tüm malzemeler içilecek kıvama gelene kadar robottan geçirilir ve istenilen kıvama geldikten sonra servis edilebilir. 

4- Havuçlu Smootie: Havuç, zengin besin değerlerine sahip bir sebze olduğundan vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri kısmen karşılamaktadır. Göz ve kemik sağlığına olumlu etkisi olduğundan bol bol tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Daha lezzetli ve doyurucu hale getirmek için birkaç basit malzemeyle smootie hazırlanabilir. Havuç smootie tarif: 1 adet havuç, ceviz büyüklüğünde taze zencefil, su ve mandalina. Tüm malzemeler içilecek kıvama gelinceye kadar robotta karıştırılır ve istenilen kıvama gelince servis edilebilir. 

5- Sirkeli Yeşil Çay: Bağışıklık sistemini güçlendiren ve hastalıklara karşı direnci arttıran yeşil çay içerisine birkaç doğal malzeme eklendiğinde daha sağlıklı hale getirmek mümkün. Vücudu enfeksiyon hastalıklarından koruyarak toksinlerden arındırın çay, birçok mevsimsel hastalığa karşı da vücut direncini arttırmaktadır. Sirkeli yeşil çay tarifi: İlk olarak 1 fincan yeşil çay demlenir. Yeşil çayın demlenmesinin ardından içine 1 çay kaşığı sirke, limon suyu, 1 çay kaşığı bal, küçük bir parça taze zencefil ve tarçın eklenerek 1-2 dakika daha demlenmesi beklenir ve ardından tüketilebilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...