Ağustos ayı meyve sebzeleri nelerdir? Bağışıklık sistemini güçlendiren temmuz ayı yeşillikleri

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve hastalıklara karşı direncin artması için mevsim yeşillikleriyle beslenmek çok önemlidir. Yeşilliklerin çok fazla yetiştirildiği yaz mevsiminde her ay farklı ve çeşitli meyve sebzeler hasat edilmektedir. Bundan dolayı özellikle yaz aylarında meyve ve sebzelerle beslenilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. İşte mevsiminde beslenmenin önemi ve Ağustos ayı sebze ve meyveleri...

Ağustos ayı meyve sebzeleri nelerdir? Bağışıklık sistemini güçlendiren temmuz ayı yeşillikleri
Ağustos ayı meyve sebzeleri nelerdir? Bağışıklık sistemini güçlendiren temmuz ayı yeşillikleri
GİRİŞ 06.08.2020 14:40 GÜNCELLEME 03.09.2020 11:28

Mevsiminde tüketilen meyve ve sebzeler vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri tam olarak karşılamaktadır. Mevsiminde üretilmeyen sebze ve meyveler, tarım ilaçlarıyla yetiştirildiğinden dolayı insan sağlığına yarardan daha çok zarar vermektedirler. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve vücudun hastalıklara karşı direncinin arttırması için mevsim yeşilliklerinin tüketilmesine özen gösterilmelidir. Günümüzde tarım ilaçları ve gübreleme yöntemiyle sebze meyve yetiştiriciliği çok yaygındır. Ancak mevsiminde yetişen yeşilliklerde bu ilaçların kullanım oranı daha az olduğundan mevsimsel besinlerin vitamin ve mineral oranı daha yüksek ve sağlıklıdır. 

MEVSİMİNDE BESLENMENİN ÖNEMİ 

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve vücudun toksinlerden arınması için yapılması gereken en gerekli şey mevsiminde ve doğal beslenme alışkanlıklarının edinilmesidir. Sebze ve meyvelerin besin değerlerinden tam olarak istifade edebilmek için daha az tarım ilacı ve gübreye maruz kalmış olan mevsiminde yetişen besinlerin tüketilmesine dikkat edilmelidir. Vücudun toksinlerden arınması, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıkların bıraktığı tahribatın onarılması için mevsim yeşillikleriyle uygulanan bir beslenme programı önerilmektedir. 

AĞUSTOS AYI MEYVE VE SEBZELERİ

Yaz aylarında daha verimli ve bereketli olan toprak, daha çok mahsul vermektedir. Sebze ve meyve ile beslenerek vücudun ihtiyacı olan besin değerlerini en sağlıklı şekilde karşılayarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Ağustos ayı sebze meyveleri ve besin değerleri:

1- Domates: Kırmızı ve canlı renkteki meyveler en güçlü antioksidanlar olarak bilinerek vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kanser hücrelerinin yok edilmesine ve sağlıklı hücrelerin çoğalmasına yardımcı olan domates ağustos ayında hasat edilen en sağlıklı sebzeler arasında yer almaktadır.

2- Kabak: Birçok bölgede rahatlıkla yetişen kabak, zengin vitamin ve minerallere sahiptir. Vücudun mikroplardan arınmasına yardımcı olan kabak vücudun ihtiyacı olan demiri büyük oranda karşılamaktadır. Lif, potasyum, folik asit, demir kaynağı olan kabak, ağustos ayında tüketilebilen besinler arasında yer almaktadır.

3- Taze Fasulye: Kemik gelişimine katkı sağlayan taze fasulye, yaz aylarında en çok tüketilen sebzeler arasında yer almaktadır. Antioksidan özelliğe sahip olan taze fasulye vücudun toksinlerden arınmasına ve kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olmaktadır.

4- Patlıcan: Zengin vitamin ve minerallere sahip olan patlıcan, kalp – damar sağlığını, kötü kolesterolü kontrol altına alarak kalp krizi riskini azaltmaktadır. İçerdiği besin değerleri ve antioksidan özelliği sayesinde kanser hücreleriyle savaşan patlıcan ağustos ayında yetiştirilen sebzeler arasında yer almaktadır.

5- Salatalık: İdrar yolları enfeksiyon ve iltihabını söktürücü özelliği olan salatalık, yüksek vitamin ve minerallere sahip olmasıyla birlikte vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri büyük oranda karşılamaktadır. Özellikle yaz aylarında yoğurtla tüketilmesi kemik sağlığına ciddi şekilde iyi geldiği aktarılmaktadır. Sigara ve alkol kullanımına bağlı olarak iç organlarda biriken toksinlerin arınmasına yardımcı olmaktadır. 

6- Biber: Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler arasında yer alan biber, vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olmaktadır. Sindirim sisteminin daha sağlıklı ve hızlı çalışmasını sağladığından bağırsak sağlığını da korumaktadır. A vitamini kaynağı olan biber, göz sağlığına da iyi geldiği bilinmektedir. 

7- Mısır: Kalp, sindirim, göz ve cilt sağlığını koruyan mısır, aynı zamanda Alzheimer riskini azaltmaktadır. 

8- Vişne: A ve C vitamini kaynağı olan vişne, vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Zengin demir ve fosfora sahip olan vişne kansızlığa iyi gelmektedir. Ayrıca sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlayarak göz hastalıklarına da iyi gelmektedir. 

9- Üzüm: Doğal şeker içeren üzüm, vücudun ihtiyaç duyduğu şekeri karşılarken zengin vitamin ve mineral desteği de sağlamaktadır. Kalp ve damar sağlığını koruyan üzüm, sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olmaktadır. 

10- Böğürtlen: Yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı olmaktadır. Kalp ve damar sağlığını korumasıyla birlikte kan şekerini dengelemektedir. Ciltte oluşan yara ve yanık izlerine iyi gelmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...