Koronavirüs ne zaman bitecek? Bill Gates tarih verdi

Covid-19 tüm dünyanın kabusu olmaya devam ederken, koronavirüs ve aşı hakkında son dakika açıklamalar gelmeye devam ediyor. Microsoft'un kurucusu Bill Gates, koronavirüs aşı ve ilaç çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gates, dünyayı esir alan pandeminin ne zaman biteceğine dair tahminlerini de paylaştı.

Koronavirüs ne zaman bitecek? Bill Gates tarih verdi
Koronavirüs ne zaman bitecek? Bill Gates tarih verdi
GİRİŞ 09.08.2020 03:48 GÜNCELLEME 09.08.2020 03:49
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Dünyayı esir alan ve 720 binden fazla insanın ölümüne yol açan koronavirüs için aşı ve ilaç çalışmaları devam ederken Microsoft'un kurucusu Bill Gates,  salgının ne zaman biteceğine dair tahminlerini paylaştı.

'ETKİLEYİCİ GELİŞMELER YAŞANIYOR'

 

Salgının sona ermesi için en az 1 yıla daha ihtiyaç olduğunu belirten Gates, aşı ve ilaç konusunda oldukça etkileyici gelişmelerin yaşandığını söyledi. Gates, zengin ülkeler için salgının 2021 sonunda, dünyanın geri kalanı için ise 2022 sonunda biteceğini tahmin ettiğini belirtti.


 

Çin ve Rusya konusundaki endişelerini aktaran Gates, buradaki aşı geliştirme çabalarında çok büyük bir baskı olduğunu, düzenleyicilerin aşıların güvenli ve verimli olduğunu bilmeden insanlara verilmesine izin verebileceğini söyledi. Gates, "Sadece yan etkilerini kontrol etmek için 3. fazda muhtemelen üç ya da dört aya ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

 

 

Gates geçtiğimiz aylarda verdiği bir röportajda da bilim insanlarının oldukça güvenli ve verimli bir aşı geliştireceğine inandığını söylemişti. Gates, bunun sebebi olarak ise dünya genelindeki 160'dan fazla aşı çalışmasını göstermişti.

Gates, ayrıca "en iyi aşının" dünyayla paylaşılmaması durumunda virüsün sürekli yeniden hortlayacağını da söyledi. Ayrıca önümüzdeki kış ve güz sezonunun da oldukça çetin geçeceğini dile getirdi.

YORUMLAR 52
  • İBRAHİM 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam sağlıkçı mı ki bu konuda açıklama yapıyor?
    Cevapla
  • Ukala 3 yıl önce Şikayet Et
    Yok o daha zengin olmak için para yatırıyor ve yine kendi yazılımlarını DSÖ'ya satıyor, para, para, para
    Cevapla
  • gercek 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanları iyice korkutup,maddi manevi yıprattıktan sonra aşılayacaklar.Bu aşılarda çipli olacak.Çiplenmek istemeyene de yasalarla cezalar ve sosyal yoksunluk uygulanacak.Kuantum çipler bunlar,gözle göremeyeceksiniz.Kuantum çip,DNA'dan da daha küçük bir yapıya sahiptir.Uzaya atılan uydular,her 100 m'de bir kurulacak baz istasyonları ve size takılan çiplerle sizi bir robota dönüştürecekler.Bu 5G teknolojisi.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani diyorki bizim aşkımız kullanilmazsa virüs bitmez hatta artardiye dünyaya şantaşyapiyor
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    BU ÇAKALLAR BU İŞİN ALTİNDA KALACAKLAR dunya insanligi uyanarak bunlari bogacak
    Cevapla
  • Volkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hal böyle olur inşallah tez vakte. Eğer bunu görürsem ve İnsanlık özgürlüğüne kavuşursa. Seni bulup alnından öpecem
    Cevapla
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Hindistanda yaptigi asilar ile Milyonlarca cocugun Hayatini karartti . Hindistan bu adama karsi yakalama karari cikartti , Hindistana bir daha adim atarsa tutuklanacak . Tamam gerci bu is Hindistanin boyunu asar ama sonucta bu Adamin nasil bir Seytan oldugunu görüyoruz Hindistanda yaptiklari ile.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Amma uydurdun
    Cevapla
  • Meraklı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapmış net anlatsanız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...