Hardal yağı faydaları nelerdir? Hardal yağı cilde nasıl uygulanır?

Pek çok sağlık sorununa çözüm olan doğal yağlar, sağlık ve kozmetik sektöründe çok fazla tercih edilen ürünlerdir. Cilt ve saç bakımında oldukça fazla kullanılan hardal yağı ise saçların gürleşmesine ve cilt kırışıklarının giderilmesinde etkilidir. Hardal yağı, zengin besin değerlerine sahip olmasından kaynaklı olarak yara izlerinin çabucak tedavi edilmesini sağlamaktadır. Peki hardal yağı nasıl kullanılır?

Hardal yağı faydaları nelerdir? Hardal yağı cilde nasıl uygulanır?
Hardal yağı faydaları nelerdir? Hardal yağı cilde nasıl uygulanır?
GİRİŞ 06.05.2022 10:36 GÜNCELLEME 06.05.2022 10:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hardal, sarı çiçekleri olan bir bitkidir ve Akdeniz ikliminin hakim olduğu coğrafyalarda yetiştirilmektedir. Fransızlar tarafından baharat olarak kullanılan hardal, daha sonralar Roma İmparatorluğunda da çok fazla kullanılmıştır. Yemeklere farklı bir aroma katan hardal, baharat, yağ ve sos olarak kullanılmaktadır. Yemeklere eklendiğinde kazandırdığı değişik ve güzel lezzetin yanında sağlığa da oldukça faydalıdır. Antik çağlardan günümüze kadar kullanılmaya devam eden hardal yağı yemeklerde kullanılmasının yanında cilt ve saça oldukça fayda sağlamaktadır. 

Yüzdeki sivilceler nasıl geçer? 1 gecede sivilce kurutma...Yüzdeki sivilceler nasıl geçer? 1 gecede sivilce kurutma...

Hardal Yağının Faydaları Nelerdir?

Cildin yenilenmesini, hücre onarımını sağlayan hardal yağı yaşlanma belirtileri olan kırışıklıklara iyi gelmektedir. Saç ve saç derisini onaran hardal yağı saç dökülmesine karşı da oldukça etkilidir. Genellikle kozmetik sektöründe kullanılan hardal yağı, salata soslarına en fazla 1 ya da 2 damla olarak eklenmesi önerilir. Fazla eklenmesi durumunda salatanın tadını acılaştırdığı belirtilmektedir. Bitkisel yağlar, hem kozmetik sektöründe hem de sağlık sektöründe oldukça fazla kullanılan ve çabucak geri dönüşlerin sağlandığı ürünlerdir. Bundan dolayı hem daha güzel hem de daha sağlıklı olabilmek için aktarlarda satılan yağ ve otlara başvurarak bu tip ürünlerin kullanımı tavsiye edilmektedir. Hardal yağının insan bedenine olan faydaları şöyledir:

Kekik yağının faydaları nelerdir? Kekik yağı nasıl kullanılır?Kekik yağının faydaları nelerdir? Kekik yağı nasıl kullanılır?

  • Baş ağrısı, stres, depresyon ve uykusuzluğa iyi gelmektedir. Birkaç damla hardal yağı ile alın ve şakaklara masaj yapılması hem baş ağrısının dinmesine hem de stresin azalmasına yardımcı olmaktadır. 

  • Hardal yağı saç diplerine masaj yaparak uygulandığında hem baş ağrısına iyi gelir hem de saç diplerinin güçlenmesini sağlar. Saç derisinde oluşan kepeklenmelere karşı iyi geldiği bilinen hardal yağı, saç derisinin beslenmesini sağladığı için saç dökülmelerine en etkili ve doğal çözümler arasında yer almaktadır. 

  • Hardal yağı, zengin vitamin ve minerallere sahip olduğundan cilt sorunlarının onarılmasını ve iyileşmesini sağlamaktadır. Özellikle güneş lekelerinin geçmesinde etkili olan hardal yağı su ile seyreltilip makyaj pamuğuyla yüze uygulanabilir. 

  • Solunum sıkıntısı çeken kişilerin, özellikle astım hastalı olanların hardal yağıyla buhar banyosu yapması ye da hardal yağını göğüs bölgesine sürmeleri önerilmektedir. 

  • Yara, bakteri, enfeksiyon gibi cilt problemlerinin de çabucak iyileşmesini sağlar. Temiz bir pamuğa sürülen hardal yağı yaraya uygulandığında yaranın daha çabuk onarılmasını sağlamaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken şey, hardal yağı keskin bir aromaya sahip olduğundan su ile seyreltilmesi gerekmektedir. 

  • Doğal nemlendiricidir. Su ile karıştırdıktan sonra el, yüz ve vücuda masaj yaparak uygulanabilir. 

  • Hardal yağı ile yapılan masaj, ağrıların dinmesine, vücudun dinlenmesine yardımcı olarak kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Böylece organların daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır. 

  • Antibakteriyel, antimabtar özelliğine sahip olan hardal yağı, yaraların mikrop ve enfeksiyon kapmasını önlemektedir. 

  • Ağız ve diş sağlığını da koruyan hardal yağı, diş çürümesine ve ağız bakterilerinin yok olmasını sağlamaktadır. 

Çay ağacı yağının faydaları nelerdir? Çay ağacı yağı sivilcelere iyi gelir mi?Çay ağacı yağının faydaları nelerdir? Çay ağacı yağı sivilcelere iyi gelir mi?

Hardal Yağının Saça Faydaları

Saç derisinin yenilenmesini ve daha sağlıklı olmasını sağlayan hardal yağı özellikle kepek oluşumunu engellemektedir. Saç bakım kremlerinin ya da şampuanlarının içerisine hardal yağı ekleyerek saçların daha sağlıklı ve güçlü olması sağlanabilir. Saç dökülme problemi yaşayanlarında duştan önce saç diplerine masaj yaparak hardal yağı uygulamaları önerilir. Hardal yağı saça sürüldüğünde en fazla yarım saat durmasına dikkat ederek yarım saatten sonrası saç derisine zarar verebileceği belirtilmektedir. 

Hardal Yağı Faydaları

Hardal Yağı Nasıl Kullanılır?

1- Diş Macunu: Hardal yağı ve zedeçalın karıştırılması sonucu elde edilen diş macunu, dişlerin çürümesini geciktirerek bakterilerin azaltmaktadır.

2- Tonik: Suyla seyreltilmiş hardal yağı temiz bir pamuğa sürülüp cilt temizlendiğinde siyah nokta ve sivilcelerin temizlenmesini sağlamaktadır. Ayrıca gece yatmadan önce yapılan bu uygulama hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kırışıklıkları giderir. 

3- Saç Maskesi: Saç diplerine uygulanan hardal yağı şampuan ya da saç bakım kremlerinin içerisine de eklenebilir. Saç dökülmesini engel olarak saçların çoğalmasını sağlamaktadır. 

Hardal Yağı Fiyatı?

20 ml şişelerde satılan hardal yağının fiyatı 20-25 TL arasında değişmektedir. 

YORUMLAR 1
  • rabia 3 yıl önce Şikayet Et
    hardal yağını daha önce hiç duymadım ama ben hem cilt bakımım için hemde saç bakımım için zigavus markasını kullanıyorum özellikle saç dökülmelerinde ciddi bir etkiye sahip
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası