Türk kahvesinin faydaları nelerdir? Türk kahvesi zayıflatır mı?

Her gün düzenli olarak Türk kahvesi içmek, vücuda enerji vererek daha zinde kalmaya yardımcı olmaktadır. Antioksidan özelliği sayesinde hücreleri toksinlerden arındırarak hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Peki her gün Türk kahvesi içmek hangi hastalıklara iyi gelmektedir. Peki sade Türk kahvesinin faydaları nelerdir?

Türk kahvesinin faydaları nelerdir? Türk kahvesi zayıflatır mı?
Türk kahvesinin faydaları nelerdir? Türk kahvesi zayıflatır mı?
GİRİŞ 05.01.2023 11:25 GÜNCELLEME 05.01.2023 14:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yer alan Türk kahvesi, yeme içme kültürünün en geleneksel ve karakteristik lezzetidir. Yüzyıllardır severek tüketilen Türk kahvesinin insan bedenine de oldukça fazla faydası bulunmaktadır. Her gün düzenli ve ölçülü miktarda tüketilmesi, birçok hastalıktan korumaktadır. Aşırı tüketildiğinde ise vücut dengesini bozarak sağlığı riske atmaktadır. Bundan dolayı dikkatli ve ölçülü tüketilmesi gerekmektedir. Türk kahvesini diğer kahvelerden ayıran özelliği ise demlenerek değil pişirerek hazırlanmasıdır. Türk kahvesinin tam kıvamında ve lezzetli olması için en fazla 3-4 gün saklanması gerekir. Çekilmiş ya da ambalajı açılmış Türk kahvesinin lezzetini kaybetmemesi için en fazla 1 haftada tüketilmesi önerilmektedir. 

Ananas suyunun faydaları nelerdir? Her gün 1 bardak ananas suyu içmek hangi hastalıkları önler?Ananas suyunun faydaları nelerdir? Her gün 1 bardak ananas suyu içmek hangi hastalıkları önler?

Günde 1 Fincan Türk Kahvesi İçmenin Faydaları

Yapılan araştırmalarda her gün düzenli olarak Türk kahvesi tüketmek gün içinde enerjinin yükselmesine ve odaklanmayı arttırdığı belirtilmektedir. Dopamin ve serotonin seviyesini yükselterek ruh haline olumlu etki eder. Türk kahvesi faydalarına değinmeden önce kahvenin şekersiz içilmesine dikkat edilmelidir. Gündelik hayata olumlu etkilerinin yanında uzun vadede birçok hastalığa karşı korumaktadır. Her gün Türk kahvesi içmenin faydaları şöyledir:

Kayısının faydaları nelerdir? Kayısı nasıl kurutulur? Kayısının faydaları nelerdir? Kayısı nasıl kurutulur?

  • Kahve, antioksidan kaynağı bir besin olmasından dolayı hücrelerin toksinlerden arınmasına yardımcı olur ve kanser hücrelerinin yok olmasını sağlamaktadır. 

  • Ölçülü miktarda tüketilmesi durumunda kalp krizi riskini azaltmaktadır. Kalp hastalarının doktorlarına danışmadan tüketmemeleri önerilmektedir. 

  • Kahve, serotonin hormonu salgılamaya yardımcı olduğundan depresyona girme oranını azaltmaktadır. 

  • Yüksek kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. 

  • Kalın bağırsak kanserine yakalanma oranını düşürmektedir. 

  • Baş ve eklem ağrılarının geçmesine yardımcı olur.

  • Vücuda enerji vererek gün içinde daha zinde kalmayı sağlar

  • Kalp ve damar sağlığını korur

  • Metabolizmayı hızlandırarak sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlar. Kabızlık gibi sorunların hafiflemesine yardımcı olarak kilo vermeyi hızlandırmaktadır.

  • Kafein, algıların açılmasına yardımcı olur. Dikkat dağınıklığına iyi gelir. 

Vişne sapının faydaları nelerdir? Vişne sapı çayı tarifi...Vişne sapının faydaları nelerdir? Vişne sapı çayı tarifi...

Türk Kahvesinin Zararları Nelerdir?

Her besin ne kadar faydalı olursa olsun aşırı tüketilmesi vücuda faydadan çok zarar vermektedir. Tükr kahvesi de aynı şekilde gün içinde 1-2 fincandan fazla içilmesi durumunda uyku bozukluklarına neden olmaktadır. Kaliteli ve verimli gece uykusu alamayan kişilerin gün içinde daha yorgun ve bitkin hissetmelerine neden olabilir. Ayrıca kalp ritmini bozduğundan kalp hastalıklarına sebep olur. Bundan dolayı Türk kahvesi içerken daha dikkatli ve ölçülü tüketmeleri gerekmektedir. 

1 Fincan Sade Türk Kahvesi Besin Değerleri

Karbonhidrat (g) 0.06

Protein (g) 0.42

Yağ (g) 0.52

Lif (g) 2.63

Kolesterol (mg) 0

Sodyum (mg) 0.82

Potasyum (mg) 70.2

Kalsiyum (mg) 9.22

Vitamin A (iu) 0.04

Vitamin C (mg) 0

Demir 0.69

YORUMLAR 3
  • MASK 1 yıl önce Şikayet Et
    türk kahvesi derken... türkiyede kahvenin ham madesi yetiştiriliyormu bildiğim kadarıyla mersin ve anamurda denendi ama yeterli kalite ve verimliliği olmadı yani sözün özü türk kahvesi değil türk usulü kahve yapma olsa anlarım
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk kahvesi yarisi kurutulmu$ nohut yarisida kahve..Zaten icerken anliyorsunuz ama icimi güzel..Kahve icenlere tavsiyem doppel capucino icsinler sert olursa bir cay ka$igida süt kari$tirin.Türk kahveesi artik kadinlarin altin bakir ne varsa i$te gibi günlerinde iciliyor effmm.
    Cevapla
  • fatihan 3 yıl önce Şikayet Et
    ne faydası kalbe büyük zararı var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!