Koronavirüs, grip ve nezle birbirinden nasıl ayırt edilir? Covid-19 ve grip arasındaki fark...

Genellikle mevsimsel mikrobik nedenlerle görülen nezle ve grip, geçmiş zamanlarda tehlikesiz hastalıklar olarak görülmekteydi. Ancak pandemi sürecinde herhangi bir soğuk algınlığı belirtisi dahi covid-9 şüphesiyle insanları tedirgin etmektedir. Hekimler, nezle, grip ve covid-19 benzer semptomlar gösterse de farklı hastalıklar olduğu belirtilmektedir. Peki grip, nezle ve koronavirüs arasındaki farklar nelerdir?

Koronavirüs, grip ve nezle birbirinden nasıl ayırt edilir? Covid-19 ve grip arasındaki fark...
Koronavirüs, grip ve nezle birbirinden nasıl ayırt edilir? Covid-19 ve grip arasındaki fark...
GİRİŞ 04.11.2020 09:21 GÜNCELLEME 21.11.2020 17:35

Mevsim geçişlerinde çok fazla rastlanan nezle ve grip, pandemi sürecinde görülmesi birçok kişide covid-19 şüphesini doğurmaktadır. Nezle, grip ve coronavirüs solunum yolu hastalıkları olsa ve benzer semptomlar gösterse dahi her grip ya da nezle olan koronavirüse yakalanmış sayılmaz. Nezle ve grip, üst solunum hastalığı olup, akciğere pek fazla zarar vermeden seyretmesi covid-19 ile arasındaki en belirgin farktır. Kişiler, nezle ya da grip olduklarında bunun koronavirüsten ayırmaları pek mümkün olmadığından herhangi bir belirtide tedbirli davranarak doktora başvurmaları gerekmektedir.

GRİP, NEZLE VE COVİD-19 ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Nezle ve grip arasındaki fark, grip virüslerden kayaklı olarak görülen mikrobik bir rahatsızlık iken, nezle daha çok soğuk havalarda görülen, üşütmeye bağlı ve gribe göre daha hafif geçirilen bir hastalıktır. Coronavirüs ise grip ve nezlede rastlanan semptomların genellikle en ağır şekilde geçirilmesiyle görülen rahatsızlıktır. Ancak corona virüs, kişinin bünyesine göre ağır ya da hafif geçirildiğinden herhangi şüpheli bir durumda emin olmak için doktora başvurulması gereklidir. 

Pandemi sürecinde kişilerin alerjik nedenlerden dolayı hapşırması bile corona virüs şüphesini düşündürerek evham yapmasına neden olmaktadır. Bu süreçte tedbirlere dikkat ederek, olası koronavirüs şüphelerinde doktora başvurarak gerekli testlerin yapılması önemle tavsiye edilmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor