Sarımsak ve soğan kürü nasıl yapılır? Sarımsak ve soğanın faydaları nelerdir?

Ayrı ayrı birçok hasatlığa faydalı olan sarım ve soğan, halk arasında doğal antibiyotik olarak kabul edilir. Soğan ve sarımsağın kürü yapıldığında ise yüksek tansiyondan diyabete kadar en riskli hastalıkların tedavisini dahi kolaylaştırır. Peki sarımsak kürü nasıl yapılır? Sarımsak besin değeri nelerdir? İşte soğan kürü faydaları...

Sarımsak ve soğan kürü nasıl yapılır? Sarımsak ve soğanın faydaları nelerdir?
Sarımsak ve soğan kürü nasıl yapılır? Sarımsak ve soğanın faydaları nelerdir?
GİRİŞ 05.08.2021 12:37 GÜNCELLEME 05.08.2021 15:39

Besinler arasında en güçlü antioksidan kaynağı olarak kabul edilen soğan ve sarımsak birlikte tüketildiğinde vücudu toksinlerden arındırarak en riskli hastalıklara karşı dahi bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Türk mutfağında hemen hemen her yemeğe konulan soğan ve sarımsak ayrıca bir kür olarak hazırlandığında özellikle sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan kaynaklı iç organlarda meydana gelen tahribatın kısa sürede onarılmasına yardımcı olur. 

Sarımsak ve Soğan Kürü Faydaları Nelerdir?

Vitamin ve mineral bakımından diğer yiyeceklere göre oldukça zengin olan soğan ve sarımsak, bu özelliğinin yanında bir de güçlü antioksidan kaynağı olması vücudun hastalıklara karşı direncini ciddi şekilde arttırmaktadır. Soğan ve sarım kürünün faydaları şöyledir:

Közlenmiş sarımsağın faydaları nelerdir? Fırında közlenmiş sarımsak nasıl yapılır?Közlenmiş sarımsağın faydaları nelerdir? Fırında közlenmiş sarımsak nasıl yapılır?

  • Sarımsak, kanser hücrelerinin yayılmasına engel olarak sağlıklı hücrelerin çoğalmasına katkı sağlamaktadır. İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücudun toksinlerden arındırarak iç organların daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır.

  • Kan şekerini dengeleyerek şeker hastalığına iyi gelmektedir. 

  • Kemik gelişimini destekleyerek iskelet sisteminin daha güçlü olmasını sağlamaktadır. 

  • Kulak ağrılarına karşı kulağa soğanın ya da soğan suyunun direkt olarak uygulanması ağrının çabucak geçmesine yardımcı olmaktadır.

  • Soğan ve sarımsak, hava kirliliği, sağlıksız beslenme, sigara ve alkolden kaynaklı olarak ciğerlerde oluşan tahribatı en doğal ve etkili şekilde tedavi etmektedir. Bu sayede ciğerlerin daha sağlıklı olarak kalmasını sağlamaktadır.

  • Yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olur, damarlardaki kan akışını hızlandırır ve böylece kalp krizi riskini azaltmaktadır. 

  • Cildi gençleştirir, yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır. 

Sarımsak ve Soğan Kürü Nasıl Yapılır?

Kemiklerin güçlenmesinde, vücudun toksinlerden arınmasında etkili olan sarımsak ve soğan, birlikte tüketildiğinde vücuttaki iltihabın sökülmesi ve bakterilerin arınmasında etkili olduğu bilinmektedir. İç organların temizleyen kür, her gün düzenli olarak tüketildiğinde ciğerlerde biriken nikotin ve toksinleri temizlemektedir. 

Çiğ sarımsağın faydaları nelerdir? Saç bakımında sarımsak nasıl kullanılır? Çiğ sarımsağın faydaları nelerdir? Saç bakımında sarımsak nasıl kullanılır?

  1. 1 litre suyun içerisine yarım tatlı kaşığı karbonat, bir tutam kristal tuz, 1 adet büyük soğan 4’e bölünerek ve 1 diş sarımsak da küçük küçük kesilerek eklenir ve 1 gece bekletilir. Sabah uyanınca bu karışımdan 1 bardak içilir ve üstüne yeniden su ekleyerek sonraki güne kadar yeniden bekletilir. Bu şekilde 4-5 gün kadar uygulanır. Soğan ve sarımsak kürü, cildi güzelleştirir, vücuttaki enfeksiyon ve iltihabı söker, bağışıklık sistemini güçlendirir.

  2. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücudu toksinlerden arındıran bir diğer kür ise, sarımsak ve soğan yoğurtla karıştırarak 21 gün yenmesi, vücudun ciddi şekilde yenilenmesine ve güçlenmesine katkı sağlamaktadır. 1 kase yoğursa 1 diş sarımsak ezilerek ve 1 orta boy soğanın 4/1’i rendelenerek eklenir. Hazırlanan kürün içerisine 1 tutam dereotu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve çok az karabiber ekleyerek 21 gün boyunca düzenli olarak tüketilir. 21 günün sonunda yüksek tansiyonu düşürdüğü, kandaki şeker oranını dengelediği, karaciğer ve akciğerde dengesiz beslenmeden kaynaklı görülen yağlanmayı azalttığı görülmektedir. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek mevsimsel hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'