Deniz börülcesinin faydaları | Çabuk göbek eriten kolay yağ yakan deniz börülcesi nasıl yapılır

Metabolik fonksiyonların hız kazanması için destek veren Deniz Börülcesi, kilo kontrolünü sağlamakta ve yağ yakımına teşvik etmektedir. Deniz börülcesi, bedenin enerji depolamasına katkı sağlayarak halsizlik ve yorgunluk gibi gündelik yaşamda sıkıntı oluşturan durumların önüne geçmektedir. Peki, bağışıklık mekanizmasının kuvvetlenmesine zemin hazırlayan ve hastalıklardan koruyan deniz börülcesinin faydaları nelerdir?

Deniz börülcesinin faydaları | Çabuk göbek eriten kolay yağ yakan deniz börülcesi nasıl yapılır
Deniz börülcesinin faydaları | Çabuk göbek eriten kolay yağ yakan deniz börülcesi nasıl yapılır
GİRİŞ 19.09.2020 00:27 GÜNCELLEME 19.09.2020 00:27

İnsan sağlığının yapısını bozan çeşitli hastalıkların karşısında kalkan vazifesi üstlenen Deniz Börülcesi, beslenme alışkanlıkları içerisinde pek fazla yer almasa da faydalarıyla son dönemlerde keşfedilmeye başlayan bir bitkidir. İçerisinde önemli ölçüde lif maddesi barındıran Deniz Börülcesi; sindirim sistemini yakından ilgilendiren sorunların üstesinden gelerek hazımsızlık ve şişkinlik gibi olumsuz etmenleri de ortada kaldırmaktadır. Deniz Börülcesinin faydalarını daha detaylı inceleyecek olursak; hücre yenileyici özelliğini direkt olarak tüketildiğinde aktif hale getirerek sağlığın uzun vadede korunmasında ve sürdürülmesinde destekleyici etki göstermektedir.

DENİZ BÖRÜLCESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Deniz börülcesinin faydalarına bakıldığında; Son dönemlerde adını sık bir biçimde işitmeye başladığımız ve görülme oranlarında bir hayli artış meydana gelen diyabet (şeker hastalığı) ve kalp rahatsızlıklarının önüne geçmeye yardımcı olmaktadır.

Vücutta kolesterol düzeyini dengeleyici özelliğiyle de bilinen deniz börülcesi, kötü kolesterol miktarının minimuma indirilmesi için faaliyet göstermektedir. Tüm bunların yanı sıra içerisinde besin değerlerine de göz atacak olursak içerisinde protein, karbonhidrat ve yağ bulunmasıyla beraber magnezyum, manganez, fosfor, iyot, kükürt, çinko, sodyum, demir, potasyum, bakır kalsiyum da yer almaktadır.

 

 

Deniz börülcesiyle ilgili dikkat çeken bir fayda ise bileşiminde yüksek oranda C vitamini özelliği taşıması sayesinde bağışıklık mekanizmasının pek çok faktörden kaynaklı olarak zayıflamasına mani olmaktadır. 

Bilhassa Guatr hastalığına sahip olan kimselerin tüketmesi önerilen Deniz börülcesi, iyot miktarı bakımından da bir hayli zengin olduğu için tam bir şifa deposu olduğunu söyleyebilmek mümkündür. 

Vücut kitle indeksi yüksek olan, yani olması gereken kilo seviyesinin çok üstünde seyreden kişiler de en sağlıklı alternatif olan deniz börülcesinden gönül rahatlığıyla faydalanabilirler. Çünkü deniz börülcesi, metabolizmanın çalışma hızını çoğaltarak vücudun birçok bölgesinde toplanan yağların erimesinde de yardımcı olmaktadır.

Dilerseniz salata olarak afiyetle tüketebileceğiniz, istediğiniz takdirde de yemeğini hazırlayabileceğiniz deniz börülcesi antioksidan açısından da yüksek bir besin grubu içerisinde yer aldığı için vücut sağlığına gölge düşürmeye çalışan mikrop, bakteri ve virüs gibi zararlı maddelerden de temizlemektedir.

DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI NASIL YAPILIR?

Gerekli Malzemeler Listesi Şu Şekildedir:

*1 bağ deniz börülcesi

*1 diş sarımsak

*Yarım limon suyu

*2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

DENİZ BÖRÜLCESİ TARİFİ & HAZIRLANIŞI...

-Öncelikle işe deniz börülcesinin çamurlu olan kök kısımlarını kesmekle başlayın. Ardından kalan kısımları ise güzelce durulama işleminden geçirdikten sonra yumuşak bir kıvama gelinceye değin tencerenin kapağını kapatmaksızın haşlamaya koyulun.

-Deniz börülcelerinizi haşlamanızın akabinde gerek soğuması gerekse yeşil olan rengini kaybetmemesi bakımından çok soğuk sudan geçirmeniz gerekmektedir. Bir sonraki aşama olan börülcelerin içerisindeki sert dalları sıyırarak ayıklama işleminde bulunun.

-Zeytinyağı, limon ve ezilmiş sarımsakla hazırlanmış olan sosla sunum yapmanızın ardından hem kendinize hem de sevdiklerine ikram edebilirsiniz. Ek olarak, nar ekşisini beğenen salata sosuna nar ekşisi de dilerse ekleyebilir. Afiyet olsun...

DENİZ BÖRÜLCESİNİN ZARARLARI NELERDİR?

İçerisinde bol miktarda tuz bulundurması nedeniyle şayet yüksek tansiyon değerine sahipseniz çok dikkatli şekilde tüketmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda tüketiminde aşırıya kaçılması durumunda vücutta çeşitli alerjik semptomlara davetiye çıkarabilmekte yahut ishal rahatsızlığına sebebiyet verebilmektedir.

DENİZ BÖRÜLCESİ NASIL TÜKETİLİR?

Deniz börülcesini farklı alternatifler eşliğinde tüketebilmeniz mümkün: Örneğin, taze olarak yiyebileceğiniz gibi isteğe göre haşlayarak da tercih edebilirsiniz. Bununla beraber salata seçeneğinden de yararlanabileceğiniz gibi sirke ile tatlandırıp deneyimleyebilirsiniz. Dilerseniz de salamura olarak da sofralarınızda yer verebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi