Tahin pekmez karışımının faydaları nelerdir? Her sabah tahin pekmez yemenin faydaları...

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve hastalıklara karşı koruyan en güçlü besinlerden olan tahin pekmez, vücudu toksinlerden arındırarak hastalıklara karşı korumaktadır. Düzenli tüketilmesi durumundan kemik gelişimine destek olan tahin pekmez, günlük şeker ihtiyacını da doğal olarak karşılamaktadır. Peki tahin pekmez hangi oranda karıştırılmalıdır? İşte tahin, pekmez ve ceviz karışımı faydaları...

Tahin pekmez karışımının faydaları nelerdir? Her sabah tahin pekmez yemenin faydaları...
Tahin pekmez karışımının faydaları nelerdir? Her sabah tahin pekmez yemenin faydaları...
GİRİŞ 18.10.2021 08:33 GÜNCELLEME 18.10.2021 08:33

ahin ve pekmez, ayrı ayrı tüketildiğinde dahi sağlığa birçok faydası olan besinlerdir. Birlikte tüketildiğinde is içerdikleri besin değerleri ve antioksidan yapısının artması daha da sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Özellikle kış aylarında sabahları yenilen 2 kaşık tahin pekmez, gün içinde daha enerjik ve zinde kalmayı sağlamaktadır. Tahin pekmezin düzenli olarak tüketilmesi, hayatımızın bir parçası haline gelmesi, kanser, kalp-damar sağlığı, hafıza kaybı gibi sorunların oluşmasını engellediği kabul edilmektedir. Sağlık üzerinde birçok faydası bulunan tahin pekmezin ölçülü miktarda ve doğal olanı tüketmeye dikkat etmek gerekmektedir. 

Ceviz suyunun faydaları nelerdir? Ceviz suyu neye iyi gelir?Ceviz suyunun faydaları nelerdir? Ceviz suyu neye iyi gelir?

Tahin Pekmezin Faydaları Nelerdir?

Sabahları güne başlarken, yapay şeker ve tatlandırıcılar yemek yerine, doğal olan tahin pekmez tüketmek hem gün içinde daha zinde kalmasına hem de vücudun şeker ihtiyacı doğal ve sağlıklı yollarla karşılanmış olmaktadır. Günlük tüketimdeki faydalarının yanında uzun vadede insan bedeni üzerinde meydana gelebilecek hastalıkların büyük oranda azalmasını sağlamaktadır. Mevsimsel hastalıklardan riskli hastalıklara kadar insan sağlığını tehdit eden birçok hastalık dengesiz ve sağlıksız beslenmekten kaynaklı görülmesinden dolayı mevsiminde ve doğal ürünlerle beslenerek vücut direnci arttırılabilir. Düzenli ve ölçülü miktarda tahin pekmez tüketmenin insan bedeni üzerindeki olumlu etkileri şöyledir:

Çam kozalağı şurubu faydaları nelerdir? Çam kozalağı astım ve bronşite iyi gelir mi?Çam kozalağı şurubu faydaları nelerdir? Çam kozalağı astım ve bronşite iyi gelir mi?

  • Antioksidan kaynağıdır. Antioksidanlar, sağlıksız beslenme ve zararlı alışkanlıklardan kaynaklı vücutta biriken toksinlerin atılmasını sağlar ve kanser hücrelerinin vücuda yayılmasını engellemektedir. Antioksidan zengini besinlerin tüketilmesi bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. 

  • Vücuda alınan ağır metal, zararlı bileşenler, radyasyon ve fazla ilaç tüketiminden kaynaklı biriken toksinlerin atılmasını sağlamaktadır. 

  • Tahin ve pekmez, özellikle kış aylarında tüketildiğinde üşümeyi engeller.

  • Kan yapıcı özelliğe sahiptir. Kan değerleri düşük olan kişilerin her gün düzenli olarak tahin pekmez tüketmeleri tavsiye edilmektedir. 

  • Damar sertliği ve tıkanıklığını engelleyerek kan dolaşımını hızlandırır. Böylece kalp sağlığını korumaktadır. 

  • Zengin vitamin ve mineral kaynağı olmasından dolayı gün içinde vücudun ihtiyacı olan besin değerlerinin büyük bit kısmını tek başına karşılamaktadır. 

  • Hücre yapısının bozulmasını engellediğinden dolayı yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlamaktadır. 

  • Alzheimer hastalığına karşı engelleyici etkiye sahiptir. 

  • Kemik ve kas sisteminin gelişimini destekleyerek iskelet sisteminin daha güçlü olmasını sağlamaktadır. Özellikle gelişme çağındaki çocukların ve menopoz dönemindeki kadınların tahin pekmez tüketmeleri önerilmektedir. 

  • Tahin pekmez, içerdiği demir sayesinde hamile kadınlarda meydana gelen demir eksikliği ve kan değerlerinin düşmesini kısmen engellemektedir. Bundan dolayı hamile kadınların öğünlerinde sık sık tüketmeleri tavsiye edilmektedir. 

  • Anne sütünü arttırmaktadır. 

Çam kozalağın faydaları nelerdir? Çam kozalağı astıma iyi gelir mi?Çam kozalağın faydaları nelerdir? Çam kozalağı astıma iyi gelir mi?

Tahin Pekmez Ne Kadar Tüketilir?

Birçok hastalığa karşı koruduğu ve kemik gelişimini desteklediği için hem yetişkinlerin hem de çocukların sık sık tahin pekmez tüketmeleri tavsiye edilir. Ancak bilinciz tüketilen her besin faydadan çok vücuda zarar verdiğinden dolayı ölçülü miktarda tüketilmesine özen göstermek gerekmektedir. Sabahları güne başlarken çocuklarda 1-2 tatlı kaşığı, yetişkinlerde ise 1-2 çorba kaşığı tüketilmesi önerilmektedir. Üzerine ceviz ekleyerek hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı hale getirilebilir. Kronik şeker, kalp gibi hastalıkları olanların doktorlarına danışmadan tahin pekmez tüketmeleri sakıncalı görülmektedir. 

Tahin Pekmez Oranı Nasıl Ayarlanır?

Tahin ve pekmezi karıştırırken doğru oranı tutturmak tamamen kişinin tahini ve pekmezi ne kadar sevdiğine ağlıdır. Damak zevkine göre tahin ya da pekmez fazla ayarlanabilir. Ancak önerilen tahin pekmez oranı, %25 tahin, %75 pekmez olarak belirlenmektedir. 

1 Yemek Kaşığı (15 Gr) Tahin Pekmezin Besin Değerleri

Karbonhidrat (g) 6.45
Protein (g) 1.52
Yağ (g) 3.48
Lif (g) 0.81
Kolesterol (mg) 0
Sodyum (mg) 0
Potasyum (mg) 0
Kalsiyum (mg) 0
Vitamin A (iu) 0
Vitamin C (mg) 0

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!