Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri, tasarladıkları FES ile düşük ayak tedavisinde oldukça iddialı öğrencilerinin tasarladığı cihaz ile TEKNOFEST 2020 kapsamında TÜBİTAK tarafından Sağlık kategorisi birincilik ödülü aldılar.

FES cihazını aylarca tasarlayıp son haline getirene kadar üniversitelerinin fizik tedavi bölümünde birebir deneyerek oldukça iyi sonuçlar aldığı ifa ettiler. Haber7.com ekibi olarak sizler için FES cihazını inceledik.

FES düşük ayak tedavsinde tedavi sürecini hızlandıracak

FES cihazını aylarca tasarlayıp son haline getiren Erzurum Üniversitesi öğrencilerinden Mert Aksoy: "Biz düşük ayak hastakarına fizik tedavi sürecini hızlandıracak ve hastaya normal şekilde yürümesine olanacak sağlayacak portatip bir cihaz geliştirdik. Bu sayade hasta yalpalayarak yürümekten kurtularak normal bir şekilde yürümelerine olanak sağlıyoruz.

FES'in çıkış hikayesi bu hastalığa önceden ben sahiptim. Uluslararası muadilini kullanmamla beraber çok pahalı fiyatlarda kendim için almak zorunda kaldım ve başkaları daha uygun fiyata faydalansın diye cihazı (FES) geliştirdik. Hastalığı ben aldığım cihazla atlattım. Başka hastalarda düşük ayak hastalağını atlatsın diye cihazın uluslararası muadilinden üstün özelliklerde ve çok daha az maliyette kendimiz bir cihaz geliştirdik."

FES hasta olan kişinin normal şekilde hareket etmesini sağlıyor

FES cihazının diğer ekip üyesi Erzurum Üniversitesi öğrencilerinden Omar Diar Bakerly: Şimdi bizim cihazımız ilk başta hastanelerde kullanılan büyük cihazlar yerine cihazı ayağımızın yan tarafına sararak sinilere bağlıyuruz elektrotları ve hasta yürümeye başladığında cihaz hasta olan kişinin harekete başladığını algılayıp elektrik simülasyonunu başlıyor ve ayağını yukarıya doğru kaldırıyor ve bu şekilde hasta olan kişinin normal şekilde hareket etmesini sağlıyor.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Meral Gülbey 05.07.2021 22:54
    Nerden ulalabiliriz bu cihaza bide fiatını öğrenebilirmiyim kullanırken ayrıca tedavide ediyormu düşük ayağı
  • Ümran 17.05.2021 12:40
    Merhaba bir iletişim numarası varmı. Sağ ayak düşük benimde ve bir çare arıyorum. Yardımcı olurmusunuz. Lütfen
  • Hatice kaya 03.04.2021 23:09
    Nereden temin edebilirim bir iletişim numarası verirseniz çok memnun olurum
  • cemal göl 17.03.2021 12:33
    lütfen bir irtibat numarası ,bırakın.bizim gibiler için umut oldunuz,umudumuz devammı etsin yoksa fazla umut bağlamayalımmı onu öğrenmek istiyorum selamlar.başarılar.
  • Esma GÜNAYDIN 08.03.2021 15:29
    Bende bu cihazdan almak istiyorum telefon numarası varmı. Çok ihtiyacım var böyle bir ürüne lutfen yardımcı olun
Daha fazla yorum görüntüle