Sivilceleri anında geçiren karbonat maskesi nasıl hazırlanır? Karbonat maskesi tarifi...

Sivilce lekelerinin geçmesi, cildin daha parlak ve sağlık gözükmesi için oldukça kolay ve doğal yöntemlere başvurarak etkili sonuçlar elde edilebilir. Doğal maske ve peeling yapımında en çok tercih edilen malzemelerden biri olan karbonat, cildin yenilenmesinde ve ölü hücrelerden arınmasında oldukça etkilidir. Peki karbonat maskesi nasıl hazırlanır? İşte cilt tipine göre hazırlanan karbonat maskeleri...

Sivilceleri anında geçiren karbonat maskesi nasıl hazırlanır? Karbonat maskesi tarifi...
Sivilceleri anında geçiren karbonat maskesi nasıl hazırlanır? Karbonat maskesi tarifi...
GİRİŞ 24.12.2020 10:55 GÜNCELLEME 24.12.2020 10:55

Ciltte genellikle sivilcelerden kaynaklı oluşan lekelerin doğal yollarla temizlenmesi ve tedavi edilmesi mümkün görülmektedir. Evde yapılan farklı maske ve kürlerin hazırlanmasıyla ciltte oluşan sivilce, siyah nokta ve lekeler temizlenmektedir. Dermatologlar cildin zarar görmeden onarılması için daha çok doğal ürünlerin kullanılmasını önermektedir. Kozmetik ürünler ne kadar doğal malzemelerle üretilse de muhakkak kimyasal ürün içerdiğinden cilde zaman içerisinde zarar vermektedir. Sivilce ve siyah noktaların temizlenmesi için hem kolay hem de ucuz malzemelerle hazırlanan karbonat maskesi en etkili kürlerden biri olarak kabul edilmektedir. Cildin ölü hücrelerden arınmasına ve canlanmasını sağlayan karbonat maskesi, cilt tipine ve ihtiyacına göre farklı malzemeler eklenerek hazırlanmaktadır. 

KARBONAT MASKESİ NASIL HAZIRLANILIR?

Karbonat, birçok farklı malzemelerle karıştırarak birden fazla maske elde edilebilir. Yoğurt, yaş maya, limon gibi doğal ve evde hazırlanan malzemelere doğal ve etkili maskeler hazırlanabilmektedir. Cilt lekelerini arındıran, kaşıntı ve kızarıklığı hafifleten, ölü derileri temizleyerek cildin daha canlı ve dinamik kalmasını sağlayan karbonat maskeleri şöyledir:

1- Limon ve Karbonat Maskesi: Cildin ölü hücrelerden arınması için tavsiye edilen karbonat ve limon maskesi hafta 2-3 kez uygulanması tavsiye edilir. 1 çay kaşığı karbonat ve yarım limon suyu iyice karıştırılıp macun kıvamına getirildikten sonra yüze 1-2 dakika masaj yaparak uygulanır. Ardından 10-15 dakika beklettikten sonra soğuğa yakın ılık suyla durulanır. Cildin daha canlı ve dinamik kalmasını sağlamaktadır. 

2- Yaş Maya ve Karbonat Maskesi: Sivilce lekelerinin tedavi edilmesinde etkili en etkili olan maskelerden biridir. 1 Çay kaşığı karbonat, 1 yemek kaşığı su ve 1 çay kaşığı yaş maya iyice karıştırılır ve yüze masaj yaparak uygulanır. 10 dakika beklettikten sonra bol su ile durulanıp yüz nemlendirilir. Yaş maya ve karbonat maskesi haftada 2 kez uygulanması tavsiye edilir.

3- Yoğurt ve Karbonat Maskesi: Kuru ciltler için tavsiye edilen yoğurt ve karbonat maskesi cildin nem oranını dengeleyerek lekelerin geçmesine yardımcı olmaktadır. 1 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı karbonat iyice karıştırılır ve doğrudan yüze uygulanır. Duştan önce uygulanması tavsiye edilen bu maske 30-45 dakika arası bekletilmesi önerilir. Ardından bol ılık suyla durulanır. Bu maske cildin daha temiz, parlak ve nemli kalmasını sağlamaktadır. 

4- Zeytinyağı ve Karbonat Maskesi: Cildin nemlenmesini ve yumuşamasını sağlayan zeytinyağı ve karbonat maskesi peeling olarak uygulanması önerilir. 1 çay kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı karıştırılarak macun kıvamında bir maske elde edilir. Ardından cilde masaj yaparak uygulanır ve bol su ile durulanır. 

5- Karbonat ve Su Maskesi: 1 tatlı kaşığı su ve 1 çay kaşığı karbonat karıştırılarak macun kıvamında bir karışım elde edilir ve yüze masaj yaparak uygulanır. 15 dakika bekletildikten sonra bol su ile durulanır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!