Keçi sütü sabunu faydaları nelerdir? Keçi sütü sabunu nasıl kullanılır?

Birçok kozmetik üründen çok daha güçlü etkiye sahip olan keçi sütü sabunu, düzenli kullanılması halinde ciltteki ölü hücrelerin temizlenmesine, siyah nokta ve sivilcelerin tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır. Cilde canlılık kazandıran keçi sütü sabunu, aynı zamanda saç derisini besleyerek saç dökülmesine engel olmaktadır. Peki keçi sütü sabunu sivilcelere iyi gelir mi? İşte keçi sütü sabununun cilde faydaları...

Keçi sütü sabunu faydaları nelerdir? Keçi sütü sabunu nasıl kullanılır?
Keçi sütü sabunu faydaları nelerdir? Keçi sütü sabunu nasıl kullanılır?
GİRİŞ 15.12.2022 09:27 GÜNCELLEME 15.12.2022 09:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Keçi sütü sabunu, kozmetik ürünlerin aksine cildi yıpratmadan ve herhangi bir yan etki bırakmadan derinlemesine temizlemektedir. Cildin ihtiyacı olan nemi sağlayarak cildin daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlamaktadır. Doğal keçi sütü sabunu, kimyasal içermediğinden cildin pH dengesini koruyarak alerjik herhangi bir tepkimeye yol açmadığı gibi sivilce ve yara izlerinin de geçmesini sağlamaktadır. Cilt, toz ve kirli havaya maruz kaldığından günlük olarak temizlenmesi gerekmektedir. Keçi sütü sabunu, cildin günlük temizlik ihtiyacını karşılayarak toz ve kirden arınmasını sağlamaktadır. Cilt bakımının yanında saçlar için de oldukça sağlıklı olan keçi sütü sabunu, saç derisinde meydana gelen bakterilerin temizlenmesini sağlayarak saç dökülmesine engel olmaktadır. 

Zeytinyağlı sabunun faydaları nelerdir? Saç ve cilt bakımında zeytinyağlı sabunun kullanımı...

Keçi Sütü Sabununun Faydaları Nelerdir?

Cilt bakımında cildi yıpratmadan ve alerjik reaksiyonlara neden olmadan bakım yapılması için cildin tam olarak neye ihtiyaç duyduğu tespit edilmeli ve buna göre doğal ürünlerle bakım yapılmalıdır. Kuru bir cilt için nem ve yağ bazlı ürünler kullanırken sivilce sorunu olan ciltler için daha kurutucu ürünler kullanılması gerekir. Keçi sütü sabunu ise daha çok sivilce ve siyah nokta tedavisinde kullanılmaktadır. Cildin nem dengesini sağlayarak canlılık kazandırır. Keçi sütü sabununun cilde olan faydaları şöyledir:

  • Keçi sütü sabunu, güçlü bir antioksidan kaynağı olduğundan kirli hava, makyaj kalıntısı ve iyi temizlenmemesinden dolayı meydana gelen toksinlerin derinlemesine temizlenmesini sağlar. 

  • Düzenli kullanımda cildin kir ve yağdan arınmasını sağlayarak cildin daha canlı ve dinamik bir görüntü kazandırır. 

  • Cildin nem dengesini sağlayarak kuruluktan kaynak deri döküntüsünü engeller.

  • Cildi nemlendirerek kuruluktan kaynaklı kırışıklık oluşumuna engel olur. 

  • Keçi sütü sabunu, cildin ihtiyacı olan vitaminleri büyük oranda karşıladığı için cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar ve doğal parlaklık kazandırır.

  • Derinlemesine temizlik sağladığı için siyah nokta oluşumuna engel olur.

  • Sivilcelerin kısa sürede kurumasını sağlar. Bununla birlikte sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olmaktadır. 

  • Cilt kaşıntılarını tedavi ederek kızarıklık ve döküntüye iyi gelir. 

  • Mantar, egzama gibi cilt problemlerinin iyileşmesinde ciddi etkisi bulunmaktadır. 

  • Ölü hücreleri temizleyerek cilde canlılık kazandırır.

  • Hücre yenileyici özelliği sayesinde kırışıklıkların oluşmasını engeller.

  • Cildi zararlı ışınlardan ve kanserojen maddelerden koruyarak cilt kanserine yakalanma oranını ciddi şekilde azaltır.

Kükürt sabunu faydaları nelerdir? Sivilce tedavisinde kükürt sabunu nasıl kullanılır?

Keçi Sütünün Saça Faydaları Nelerdir?

Sürekli toplu ya da kapalı olan saç derisi hava alamadığı için zamanla bakteri üretmeye başlayarak saçların zayıflamasına ve dökülmesine neden olmaktadır. Keçi sütü sabunu ise hafta 1-2 defa kullanıldığında saç derisinde meydana gelen mikrop ve bakterilerin temizlenmesini sağlayarak saç derisini doğal olarak nemlendirmektedir. Böylece saçların dökülmesini engelleyerek daha canlı ve sağlıklı uzamasını sağlamaktadır. 

Keçi Sütü Sabunu Nasıl Kullanılır?

Keçi sütü sabunu günlük olarak özellikle gece yatmadan önce bol su ile cilde masaj yaparak uygulanması ardından ılık su ile durulanarak kullanılması tavsiye edilmektedir. Saç bakımında ise şampuandan önce saç diplerine yedirerek uygulanması, 1-2 dakika beklettikten sonra bol su ile durulanması tavsiye edilmektedir. 

Kekik yağının faydaları nelerdir? Solunum yollarını açan kekik yağı nasıl kullanılır?

Keçi Sütü Sabunu Zararları Nelerdir?

Keçi sütü sabunu, doğal ve kimyasal bir ürün içermediğinden dolayı herhangi bir zarar vermesi beklenmez. Ancak süte alerjisi olan kişilerde farklı tepkimelere yol açabileceğinden dikkatli kullanılması gerekmektedir. 

YORUMLAR 2
  • YILMAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bilgiler içeren güzel ve açıklayıcı bir haber olmuş. Keçi sütlü sabunların en değerli giysimiz olan cildimiz için ne kadar faydalı olduğunu herkesin görmesini isterim. Ben kullanıyorum ve çok memnunum.
    Cevapla
  • Şikebahce 2 yıl önce Şikayet Et
    Keçi sütü sabunu size hiç mantıklı geliyor mu? Saçma sapan şeylere inanmayın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!