Hile yapmadıkları bir çiğ köfte kalmıştı! Bulyon, ceviz, muz hatta yoğurt bile koyan var

Çiğ köfte bizim toplumumuzda oldukça önemli yere sahip olan geleneksel ve kültürel bir yiyecektir. Genellikle yurdun Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinin vazgeçilmez besinleri arasında yer alan çiğ köfte konusunda Malatyalı çiğköfte ustaları lezzetli çiğ köftenin tarifini verirken hilelere karşı da uyardı.

Hile yapmadıkları bir çiğ köfte kalmıştı! Bulyon, ceviz, muz hatta yoğurt bile koyan var
Hile yapmadıkları bir çiğ köfte kalmıştı! Bulyon, ceviz, muz hatta yoğurt bile koyan var
GİRİŞ 02.03.2021 16:18 GÜNCELLEME 02.03.2021 16:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çiğ köfte yurdun dört bir yanında severek tüketilse de bölgeden bölgeye yapılış şekli değişebiliyor. Etli olarak yoğrulanın Şanlıurfa, etsiz yoğrulanın ise Adıyaman tarafından tescillendiği çiğ köftede hileye başvurulduğu belirtildi. Malatyalı çiğ köfte ustası Cihan Tetik, sağlıklı, kaliteli ve lezzetli çiğ köftenin tüketilmesini aksinin insan sağlığını olumsuz etkileyeceğini ifade etti. Cihan Tetik, lezzetli ve kaliteli çiğ köfte yemek için kullanılan malzemelerin kaliteli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Köftede kullanılan; bulgur, sarımsak, isot ve baharatın kaliteli olmasının şart olduğunu anlatan Tetik, "Bu ürünler de güvenilir yerden alınmalıdır. Çiğ köfte, kaliteli malzemelerin usta tarafından kıvamında yoğrulması ile elde edilir" dedi.

Faydalı diye tükettiğimiz bitki çaylarının yan etkilerine karşı uzmanlar uyarıyor!

Bulyon dahi kullanan var, bu bakteriye neden oluyor

Çiğ köftede çeşitli hile yöntemleri olduğunu ve bu durumun insan sağlığı açısından risk oluşturduğunu dile getiren Tetik, halkı hileli ürün yememek için güvendiği işletmelerin ürünlerini tüketmeleri konusunda uyardı. Köfteye kalitesiz baharat ve renklendiriciler konulduğunu anlatan Tetik, şöyle konuştu: "Kalitesiz baharat, tatlandırıcı, renklendiriciler konuluyor bazı çiğ köftecilerde ve bunlara dikkat etmemiz lazım. Bu sonuç olarak gıda. İnsanların tükettiği evlerine, eşlerine, çocuklarına yedirdikleri bir şey, bunlara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Sonuç olarak gıda, kaliteli olmak zorundadır. İnsanlar sadece damak tadına bakarlar ama gerçekten çiğ köftenin aslı, gerçeği ana maddesi, bulgur sarımsak, isot ve baharattır. Şimdi cevizli yapan, muzlu yapan, yoğurtlu yapan, bulyon kullananları duyuyoruz. Bulyon pişmiş etten hazırlanmış bir yiyecektir. Çorbalara lezzet vermek adına, pilavlara, çorbalara katılır. Çiğ köftenin de baş harfleri 'çiğ' deniyor zaten. Pişmiş etle hiçbir alakası yok ama bulyon kullanan çok fazla çiğköfteci var. Bu da bakteriye neden oluyor."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Hsn 3 yıl önce Şikayet Et
    Yogurt koymasinin hilesini anlamadim ne amacla koyuyorlar
    Cevapla
  • İrfan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu vatandaş degil devlet takip edecek
    Cevapla
  • Vatanadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi güvenilir???.. çok güveniyorlarsa kendilerine üretim aşamasını canlı yayınlasınlar
    Cevapla
  • zeydaslan 3 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum, reklam her türlü yapılıyor, herkez evinde kendi yapsın ozaman kimse hile yapamaz
    Cevapla
  • hHÜSEYİN 3 yıl önce Şikayet Et
    HİLE kim yapar ??? Tabiki BİZ BİZE yapıyoruz. Güvenilir Firma kim ? TÜRKİYE'nin En Büyük Marketler Zincirinden ( O ) bir tanesi DANA ETİ diye, DOMUZ ve AT ETİ Satmadımı ??? SATTI . Sonuç ??? Kimsenin umrunda bile değil. UNUTTULDU GİTTİ .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”