Johnson & Johnson'ın Kovid-19 aşı tesisi hakkında çarpıcı rapor

ABD ilaç firması Johnson & Johnson'ın Kovid-19 aşı tesisinde birden fazla sorun tespit edildi.

Johnson & Johnson'ın Kovid-19 aşı tesisi hakkında çarpıcı rapor
Johnson & Johnson'ın Kovid-19 aşı tesisi hakkında çarpıcı rapor
GİRİŞ 21.04.2021 20:36 GÜNCELLEME 21.04.2021 20:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, daha önce 15 milyon doz aşıyı kullanılamaz hale getirdiği ortaya çıkan Baltimore şehrindeki Emergent BioSolutions tesisinin "sıhhi durumda tutulmadığı" ve "çapraz bulaşmayı önlemek için bazı prosedürlerin uygulanmadığı" belirtildi.

İki üst düzey yetkili Peter Marks ve Janet Woodcock imzalı FDA raporunda, "Halihazırda üretilen aşılar ek testlere tabi tutulacak ve herhangi bir potansiyel dağıtımdan önce kalitelerini sağlamak için kapsamlı bir şekilde değerlendirilecektir. Kalite beklentilerimizi karşıladığından emin olana kadar hiçbir ürünün piyasaya sürülmesine izin vermeyeceğiz." ifadesine yer verildi.

Johnson & Johnson, rapora yanıt olarak yaptığı açıklamada, "Kovid-19 aşımızın kalitesi ve güvenliği çok önemlidir." değerlendirmesinde bulundu ve fabrikada denetimlerin artırdığına dikkat çekti.

İlaç firmasının Emergent BioSolutions tesisinin açıklamasında ise "Üretim tesislerimizde veya sürecimizde eksiklikler görmekten asla memnun olmasak da, bunlar düzeltilebilir ve bunları düzeltmek için hızlı bir şekilde harekete geçeceğiz." ifadesi kullanıldı.

FDA'in sorunlar giderilinceye kadar üretimin durdurulması kararı aldığı Johnson & Johnson'ın Kovid-19 aşısı pıhtılaşmaya yol açtığı yönündeki endişeler nedeniyle de birçok ülkede kullanım dışı kalmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ZorSoru ??? 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç inandırıcı değil, yarın o aşıları afrikaya ve Türkiyemize yollarlar ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış