Fazla yemek yedikten sonra hazmı kolaylaştıran besinler nelerdir? Yemeklerden sonra sirke içmek ne işe yarar?

Kültürümüzün en önemli aktivitelerinden biri uzun ve keyifli yemek yemektir. Doyduğumuz halde yemek yemeğe devam etmenin pek de zararlı bir şey olmadığını düşünsek de sindirim sisteminin bozulmasından toksinlerin vücutta birikmesine kadar pek çok sağlık sorununa neden olabilir. Peki yemek sonra hazmı ne kolaylaştırır?

Fazla yemek yedikten sonra hazmı kolaylaştıran besinler nelerdir? Yemeklerden sonra sirke içmek ne işe yarar?
Fazla yemek yedikten sonra hazmı kolaylaştıran besinler nelerdir? Yemeklerden sonra sirke içmek ne işe yarar?
GİRİŞ 10.10.2022 16:27 GÜNCELLEME 10.10.2022 16:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bazı öğünlerde yemeği fazla kaçırmak masum bir kaçamak gibi görünse de ihtiyacımızdan fazla yemek tüketmek sağlığımızı riske atan hastalıklara sebep olabilir. Hazım ve sindirim sistemi sıkıntılarına neden olan fazla yemek yemek, kan şekerini de yükselterek şeker hastalığının oluşmasına neden neden olmaktadır. Fazla yemek yememeye dikkat edilmesinin yanında fazla kaçırılan öğünlerden sonra bazı doğal yöntemlerle yağ ve şekerin zararlı etkilerini en aza indirerek hastalıkların ortaya çıkmasına kısmi olarak engel olunabilir...

Acı biber bağırsakları bozar mı? Acı biberin bağırsaklara faydaları...Acı biber bağırsakları bozar mı? Acı biberin bağırsaklara faydaları...

Fazla Yemek Yedikten Sonra Tüketilmesi Gereken Besinler

  • Elma Sirkesi: Fazla kaçırılan öğünlerin sonrasında 1 kaşık elma sirkesi içmek veyahut 1 bardak ılık suyu 2 çorba elma sirkesi ile karıştırıldığında kan şekerinin düşmesini sağlayarak şeker hastalığı ile savaşır. 

Sirkenin faydaları nelerdir? Sabah uyanında sirkeli su içmek hangi hastalıklara iyi gelir?Sirkenin faydaları nelerdir? Sabah uyanında sirkeli su içmek hangi hastalıklara iyi gelir?

  • Tarçın Çayı: Şişkinliğe iyi gelen tarçın çayı, yemek sonrasında tüketildiğinde hazmı kolaylaştırarak mideyi rahatlatır. Özellikle mide hassasiyeti olanların ölçüsüz yemek yedikleri sonrasında ortaya çıkan mide ağrısını kısa sürede dindirdiği görülür. 

Tarçınlı su içmek zayıflatır mı? Tarçınlı limonlu su faydaları nelerdir?Tarçınlı su içmek zayıflatır mı? Tarçınlı limonlu su faydaları nelerdir?

  • Rezene Çayı: Faydaları saymakla bitmeyen rezene çayı, mide şişkinliği, hazımsızlık ve sindirim problemlerine anında şifa olmaktadır. Yemek sonrasında gaz sancısı çekenlerin 1 fincan rezene çayı içmesi şişkinliğe ve hazımsızlığa iyi gelmektedir. 

Rezene çayı faydalar nelerdir? Rezene çayı nasıl yapılır ve ne zaman içilir?Rezene çayı faydalar nelerdir? Rezene çayı nasıl yapılır ve ne zaman içilir?

  • Meyve: Yemek sonrasında oluşan şişkinliğe iyi gelmesi için şeker oranı düşük meyveler tüketilebilir. Meyveler, antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücrelerinin vücuda yayılmasına engel olmaktadır. 

Mevsimsel beslenmenin önemi nedir? Bağışıklığı güçlendiren kasım ayı meyve ve sebzeleri...Mevsimsel beslenmenin önemi nedir? Bağışıklığı güçlendiren kasım ayı meyve ve sebzeleri...

  • Zencefil Çayı: Mide hastalıklarında çok güçlü bir etkiye sahip olan zencefil çayı, fazla yemek yemeğe bağlı olarak ortaya çıkan ağrı ve şişkinliğe anında iyi gelmektedir. Yemeklerden sonra içilen 1 fincan zencefil çayı mide ağrısı, sindirim problemlerini iyileştirmesi yanı sıra antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındırır. 

YORUMLAR 3
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    yemekten sonra meyve yemek mi, bunu yazan arkadaş sanırım meyvelerin fermantasyon sonucu alkole döndüğünü ve bunun da karaciğere zarar verdiğini bilmiyor sanırım
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    az uyu ilim bul.
    Cevapla
  • yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    az ye şifa bul.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...