Dil yarası kaç günde geçer? Şalgam suyu dil yarasına iyi gelir mi?

Dil yarası, halk arasında en çok görülen rahatsızlıklardan biri olarak hemen hemen herkeste oluşma ihtimali yüksektir. Genellikle vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklı dilde çıkan yaralar ufak müdahalelerle kısa sürede tedavi edilebilir. Peki dil yarası nasıl geçer?

Dil yarası kaç günde geçer? Şalgam suyu dil yarasına iyi gelir mi?
Dil yarası kaç günde geçer? Şalgam suyu dil yarasına iyi gelir mi?
GİRİŞ 04.03.2022 14:30 GÜNCELLEME 04.03.2022 14:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ağız içinde ve özellikle de dilde meydana gelen yaralar genellikle diyabet ve anemi hastalıklarından kaynaklı oluşur. Acı ve sızı ile kendini gösteren dil yaraları, kısa sürede tedavi edilse de dilde olduğu süre boyunca kişinin huzursuz olmasına neden olmaktadır. Dil yaraları evde uygulanan doğal tedavi yöntemleriyle kısa sürede geçmesi beklenir ancak 2 haftadan uzun süren dil yaraları için muhakkak doktora başvurulması gerekir. 

Su toplayan yanığa ne iyi gelir? Yanık için doğal tedavi yöntemleri...Su toplayan yanığa ne iyi gelir? Yanık için doğal tedavi yöntemleri...

Dil Yarası Nasıl Geçer?

En yaygın sağlık sorunlarından biri olan dil yarası, farklı birçok nedenden oluşabilir. Bunları anlamak ve doğru tedaviyi uygulamaya başlamadan önce doğal birkaç yönteme başvurulması tavsiye edilir. Doğal tedavi yöntemlerinin cevap vermediği dil yaraları için doktora başvurulması önerilir. Dil yarasına iyi gelen tedavi yöntemleri şöyledir:

  • Karbonat Su Gargarası

Ağızdaki mikrobu ve iltihabı temizlemek için uygulanması tavsiye edilen karbonatlı su, dil yarasının sızını rahatlatan ve kısa sürede iyileşmesini sağlayan en etkili tedavi yöntemlerinden biridir. Sabah ve akşam düzenli olarak uygulandığında dil yarası kısa sürede geçirmesi beklenir.

  • Sağlıklı Beslenme

Dil yarası, kimi zaman yeterli miktarda beslenmemekten kaynaklı oluştuğu içim vitamin ve mineral bakımından zengin besinlerin ölçülü miktarda tüketilmesi önerilir. Ağız ve dil yarasının kısa sürede geçmesi için sağlıklı ve dengeli beslenmek çok önemlidir.

  • Şalgam Suyu

Antioksidan kaynağı olan şalgam suyu, ağızda meydana gelen mikrop ve bakterilerin temizlenmesi için kullanılması tavsiye edilir. Şalgam suyu ile yapılan gargara ağızda oluşan iltihabı temizleyerek yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

  • Adaçayı

En eski antiseptik ilaç olarak kabul edilen adaçayı, dil yarasının çabucak geçmesinde sıklıkla tercih edilebilir. Ağızın mikrop ve bakterilerden temizlenmesi, dildeki yaranın acısının dinmesi için ada çayı ile gargara yapılması önerilir. 

Sürekli göz kararması neden olur? Ayağa kalkınca göz karaması nasıl geçer?Sürekli göz kararması neden olur? Ayağa kalkınca göz karaması nasıl geçer?

Dil Yarası Kaç Günde Geçer?

Dil yaralarının altında yatan herhangi hastalık yoksa 1 hafta gibi bir sürede geçmesi beklenir. Özellikle de doğal tedavi yöntemlerinin uygulanması halinde bu sürecin daha kısa süreye inmesi ve daha acısız bir şekilde geçmesi beklenir. Ancak doğal tedavi yöntemlerinin uygulanmasına rağmen 2 haftadan uzun süren dil yaraları için muhakkak doktora başvurulması gerekir.

Dil Yarası Hangi Hastalıkların Habercisidir?

  • Anemi

  • Diyabet

  • Romatizma

  • Bağırsak hastalıkları

  • Cilt kanseri

  • Lösemi

YORUMLAR 1
  • Hikmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Sedir ağacı katranını kullanmanızı tavsiye ederim. 1-2 gün demeden iyileştiğini göreceksiniz. Karahekim olarak araştırırsanız kolay bulursunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı