Boğaz ağrısına 2 dakikada çözüm! Geçmeyen boğaz ağrısına doğal tedavi yöntemleri...

Boğaz ağrısı, genellikle kış aylarında meydana gelen ve kişinin günlük hayatını kötü etkileyen bir rahatsızlıktır. Halk arasında oldukça sık görülen boğaz ağrısı, doktora gitmeye gerek kalmadan evdeki yöntemlerle tedavi edilebilir. Peki sürekli devam eden boğaz ağrısı için ne yapılmalı?

Boğaz ağrısına 2 dakikada çözüm! Geçmeyen boğaz ağrısına doğal tedavi yöntemleri...
Boğaz ağrısına 2 dakikada çözüm! Geçmeyen boğaz ağrısına doğal tedavi yöntemleri...
GİRİŞ 26.10.2022 18:17 GÜNCELLEME 26.10.2022 18:17

Hemen hemen herkeste sıklıkla görülen boğaz ağrısı özellikle çocuklarda çok şiddetli şekilde kendini göstermektedir. Boğaz ağrısının tedavisi için doktora başvurmadan önce evdeki 1-2 basit aynı zamanda etkili yönteme başvurulması boğaz ağrısının kısa sürede geçmesini sağlayacaktır. Evde uygulanan bazı yöntemler sayesinde boğaz ağrısı çok kısa sürede geçerek kişinin rahatlamasına yardımcı olacaktır. İşte boğaz ağrısına iyi gelen evde uygulanabilecek 6 yöntem...

Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?

  • Zencefil Çayı

Mide bulantısı, gaz sıkışması ve kas ağrılarına iyi gelen ve anında iyileştiren zencefil çayı aynı zamanda boğaz ağrısını da kısa sürede tedavi etmektedir. Taze zencefille yapılan çayı, limon ve bal ekleyerek tüketildiğinde boğaz ağrısını dindirerek şiddetli öksürüğü kısa sürede yatıştırır. Fındık büyüklüğünde 2 parça taze zencefil 1 bardak suyun içinde 10 dakika kaynatılır ve dilerseniz üzerine 1 çay kaşığı bal ya da limon ilave ederek içilebilir. 

Zencefil çayının faydaları nelerdir? Zencefil ve limon hangi hastalıklara iyi gelir? Zencefil çayının faydaları nelerdir? Zencefil ve limon hangi hastalıklara iyi gelir?

  • Tarçın Çayı

Mide bulantısına oldukça iyi gelen tarçın çayı aynı zamanda kan şekerini de dengelemektedir. Tarçın çayının bilenen bir diğer önemli özelliği ise boğaz ağrılarına anında iyi gelmesidir. Tarçın çayı ister toz tarçın ister de çubuk ile kolayca hazırlanabilir. 1 bardak kaynar suyun içerisine 1 tatlı kaşığı ya da 1 çubuk tarçın atılır ve 10 dakika kadar demlenmesi beklenir. Demlendirten sonra süzülerek tüketilebilir. 

Tarçınlı su içmek zayıflatır mı? Tarçınlı limonlu su faydaları nelerdir?Tarçınlı su içmek zayıflatır mı? Tarçınlı limonlu su faydaları nelerdir?

  • Bal ve Limon

Geleneksel tedavi yöntemleri arasında oldukça önemli bir yere sahip olan bal ve limon, boğaz ağrısını 2 dakika gibi kısa bir sürede geçirir. Boğaz ağrısı ile birlikte şiddetli öksürüğü de anında dindirmektedir. 1 çorba kaşığı balın üzerinde bol miktarda limon sıkarak tüketilmesi ve bunun gün içinde 1-2 defa yapılması tavsiye edilir. 

Sıcak su içmenin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına sıcak su içmek zayıflatır mı?Sıcak su içmenin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına sıcak su içmek zayıflatır mı?

  • Elma Sirkesi

Antiseptik özelliği sayesinde boğazda meydana gelen mikrop ve bakterilerin kısa sürede yok olmasını sağlayan elma sirkesi, boğaz ağrısını da anında iyileştirmektedir. 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 1 çay bardağı ılık su karıştırılır. Hazırlanan elma sirkeli ılık su ile boğazlara iyice gargara yapılır. Bu işlem gün içinde 3-4 defa yapıldığında boğaz ağrısı ve şiddetli öksürük kısa sürede geçmektedir. 

Sirkenin faydaları nelerdir? Sabah uyanında sirkeli su içmek hangi hastalıklara iyi gelir?Sirkenin faydaları nelerdir? Sabah uyanında sirkeli su içmek hangi hastalıklara iyi gelir?

  • Kekik Çayı

Bağışıklık sistemini güçlendiren bir diğer doğal çay ise kekik çayıdır. Boğazları temizleyerek ağrıyı hafifleten kekik çayı, şiddetli öksürüğü dindirir. Grip ve nezle gibi mevsimsel hastalıkların tedavisinde oldukça etkilidir. 2 bardak kaynayan suyun içine 2 tatlı kaşığı kekik ilave edilir ve 10 dakika demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra süzülerek tüketilebilir. 

Kekik çayı faydaları nelerdir? Ciğerleri temizleyen limon kekik çayı nasıl yapılır?Kekik çayı faydaları nelerdir? Ciğerleri temizleyen limon kekik çayı nasıl yapılır?

  • Bal ve Siyah Turp

Boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelen bel ve siyah turp karışımı, oldukça kolayca hazırlanmaktadır. Büyük küçük herkesin tüketebileceği bel ve siyah turp, öksürüğü en kısa sürede keserek boğaz ağrısını anında hafifletmektedir. 

Siyah turp ve balı karıştırıp 12 saat bekletirseniz... Geçmeyen öksürüğe karşı en doğal ilaçSiyah turp ve balı karıştırıp 12 saat bekletirseniz... Geçmeyen öksürüğe karşı en doğal ilaç

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız