Bulanık görme hastalığı nedir belirtileri nelerdir? Ani bulanık görme nedenleri nelerdir?

Bulanık görme, tansiyon düşüklüğü, yorgunluk ve açlık gibi sebeplerden dolayı halk arasında hemen hemen herkesin başına gelebilen bir sağlık sorunudur. Bulanık (sisli-puslu) görme hastalıklarının altında genellikle yaş ve enfeksiyon gibi nedenler yatsa da tam teşhisin konulması ve doğru tedavi için doktora başvurulması gerekir. Peki bulanık görme rahatsızlığına ne iyi gelir?

Bulanık görme hastalığı nedir belirtileri nelerdir? Ani bulanık görme nedenleri nelerdir?
Bulanık görme hastalığı nedir belirtileri nelerdir? Ani bulanık görme nedenleri nelerdir?
GİRİŞ 24.03.2022 10:14 GÜNCELLEME 24.03.2022 10:14

Genellikle yaşa bağlı olarak meydana gelen görme bozuklukları, halk arasında pek çok kişide görülmektedir. Bazen gözün yorulması gibi nedenlerden ortaya çıksa da çoğu zaman şeker hastalığı ve tansiyon düşüklüğünden dolayı meydana gelir. Bulanık görme rahatsızlığı, her ne sebeple görülürse görülsün kişinin yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürerek huzursuz eder. Bunun için bulanık görmenin tam nedenini tespit ederek doğru tedavinin uygulanması gerekir. 

Yağ bezelerini ne eritir? Göz altı çevresi yağ bezeleri için sirke tedavisi uygulamasıYağ bezelerini ne eritir? Göz altı çevresi yağ bezeleri için sirke tedavisi uygulaması

Bulanık Görmenin Nedenleri Nelerdir?

Gözle ilgili hiçbir hastalığın olunmaması durumunda dahi görülebilen göz bulanıklığı, halk arasında bu kadar yaygın görülmesinin temel nedeni stres ve yorgunluktur. Bazen basit nedenlerden dolayı meydana gelen göz bulanıklığı bazen ise ciddi hastalıkların habercisi olarak görülebilir. Bunun için üst üste devam eden göz bulanıklığının temelde hangi sebepten ötürü görüldüğünü tespit etmek ve doğru tedaviyi uygulamak için uzman bir hekimden destek alınması gerekmektedir. İşte bulanık görmenin nedenleri:

  • Miyop

  • Katarakt

  • Şeker hastalığı

  • Kan şekeri düşüklüğü

  • Göz tansiyonu

  • Tansiyonun aniden düşmesi

  • Açlık 

  • Yorgunluk

  • Kansızlık

  • Migren

  • Hamilelik

  • Fazla alkol tüketimi

Bulanık Görmenin Belirtileri Nelerdir?

Gözde yorgunluk ve kızarıklık; sürekli uyku hali, gözün yorgun olması, şiddetli göz ve baş ağrısı gibi durumlar bulanık görmenin en belirgin semptomları arasındadır. Bu semptomların uzun süre devam etmesi halinde muhakkak doktora gidilmesi önerilir. 

Çay posası ne işe yarar? Demlikte kalan çay demi nasıl değerlendirilir? Çay çöpü pansumanı...Çay posası ne işe yarar? Demlikte kalan çay demi nasıl değerlendirilir? Çay çöpü pansumanı...

Bulanık Görme Hastalığına Ne İyi Gelir?

Görme bozukluklarının iyileşmesi için yapılması tavsiye edilen doğru beslenmek ve dinlenmektir. Aniden ortaya çıkan bulanık görme sıkıntısına kısa süreli ve hızlı bir çözüm olarak dinlenme tavsiye edilir. Kaliteli bir uyku ve göze iyi gelen havuç, ıspanak, brokoli ve yeşil bezelye gibi besinlerin tüketilmesi tavsiye edilir. Bunun dışında gözleri dinlendirecek çay pansumanının da uygulanması yorgunluktan kaynaklı meydana gelen bulanık görmeye iyi gelmektedir.

Göz Sağlığına İyi Gelen Besinler Nelerdir?

  1. Havuç

  2. Kivi

  3. Çilek

  4. Brokoli

  5. Ahududu

  6. Kabak

  7. Portakal

  8. Lahana

  9. Brüksel lahanası

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"