Tatlı ihtiyacını karşılayan sağlıklı atıştırmalıklar nelerdir? Atıştırmalık sağlıklı tatlı tarifleri...

Çay ve kahvenin yanında hem lezzetli hem sağlıklı hem de doyurucu atıştırmalıklar tüketerek sağlığınızı korumanın yanında kilo kontrolü de sağlanır. Rafine şekersiz ve doğal şeker içeren gıdaların tüketilmesi sağlıklı atıştırmalıklara alternatif olabilir. İşte hurmalı sağlıklı tatlı tarifi...

Tatlı ihtiyacını karşılayan sağlıklı atıştırmalıklar nelerdir? Atıştırmalık sağlıklı tatlı tarifleri...
Tatlı ihtiyacını karşılayan sağlıklı atıştırmalıklar nelerdir? Atıştırmalık sağlıklı tatlı tarifleri...
GİRİŞ 11.01.2023 12:00 GÜNCELLEME 11.01.2023 12:00

Şeker tüketmeden şeker ihtiyacını en doğal şekilde karşılamak için doğal şeker içeren besinlere yönelmek hem sağlık hem de kilo kontrolü için oldukça önemli bir alışkanlıktır. Özellikle çayın yanında kek, kurabiye gibi besinlere yeltenmek daha fazla kilo almaya neden olur. Bu durumunun önüne geçmek ve kilo kontrolünü sağlamak için hurma ve çiğ badem gibi besinlerin ölçülü miktarda ve doğru zamanda tüketilmesi tavsiye edilir. 

Bitter çikolatanın faydaları nelerdir? Bitter çikolatanın bağırsaklara faydaları...Bitter çikolatanın faydaları nelerdir? Bitter çikolatanın bağırsaklara faydaları...

Doğal Şeker İçerek Besinler Nelerdir?

Meyveler doğal şeker içeren en sağlıklı tatlılar olarak sınıflandırılabilir. Ancak çayın yanında çok fazla tercih edilmediğinden daha çok hurma ve kuru incir gibi kuru meyveler tüketilebilir. Doğru kombinasyonla çayın yanında oldukça sağlıklı şeker içeren besinlerle şeker ihtiyacı en keyifli ve sağlıklı şekilde karşılanabilir... Doğal şeker içeren besinler:

Hurma

Tatlı krizlerinin en güçlü silahı olarak hurma tüketilmesi önerilir. 1-2 adet hurma dahi tatlı ihtiyacını anında karşılar. Lif bakımından oldukça zengin olan hurma, çayın yanında 1-2 tane yendiğinde tatlı ihtiyacının karşılanmasının yanında sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. 

Kuru Kayısı

En sağlıklı şeker içeren besinlerden biri de gün kurusu kuru kaysıdır. Çayın yanına oldukça yakışan kuru kayısı, şeker ihtiyacını hemen hemen karşıladığı gibi sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasından oldukça etkili bir rol üstlenir. Kuru kayısının yanına 3-5 adet çiğ fındık da tüketilerek daha lezzetli bir atıştırmalığa dönüştürülebilir. 

Kuru İncir

Hem doğal şeker içeren hem de sağlık bir atıştırmalık olan kuru incir, çay ve kahvelerin yanında besleyici bir atıştırmalık olarak tüketilebilir. Kuru incir, özellikle ceviz ve badem gibi çiğ kuruyemişlerle tüketildiğinde daha besleyici ve sağlıklı hale dönüştürülebilir. 

Bitter Çikolata

Çikolatanın en sağlıklı hali olan bitter çikolata, çayın yanında tüketildiğinde hem çikolata ihtiyacı karşılanır hem de çayın yanında lezzetli bir atıştırmalık alternatifi olur. Bitter çikolata, içerdiği az şeker sayesinde sağlığı tehdit etmeden şeker ihtiyacını karşılamanın yanında metabolizmanın daha hızlı çalışmasını destekler...

Dut kurusu çayının faydaları nelerdir? Beyaz dut kurusunu kürü ne işe yarar?Dut kurusu çayının faydaları nelerdir? Beyaz dut kurusunu kürü ne işe yarar?

Sağlıklı Atıştırmalık Top

Malzemeler:

  • 7-8 adet gün kurusu kayısı

  • 5 adet hurma

  • 1,5 çorba kaşığı yulaf

  • 1 Çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı:

Kayısı ve hurmanın çekirdekleri ayıklanır ve mutfak robotunun içine atılır. Ardından tüm malzemeler tek tek ilave edilerek robottan geçirilir. Elde edilen karışım ceviz büyüklüğünde yuvarlanır ve kapalı bir saklama kabına konarak dondurucuda 1-2 saat kadar bekletilir. Buzluktan çıkardıktan sonra çay ve kahvelerin yanında tüketilebilir. Afiyet olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı