Yüksek tansiyon ilaçsız nasıl düşürülür? Tansiyon yükselince ne yapmak gerekir?

Hayati bir sağlık sorunu olan yüksek tansiyon hastalığı, doğrudan kalp ve damar yollarını etkilediği için önlem alınmaması durumunda ciddi neticelere sebep olabilir. Kronik yüksek tansiyon hastalığı olanların tansiyonlarının yükselmesi halinde doktorun önerdiği ilaçları tüketmesi gerekir. Bununla birlikte alerjik bir durumun olmaması ve doktorun da onayladığı yüksek tansiyonu düşüren doğal yöntemlere başvurulabilir. İşte yüksek tansiyona iyi gelen kürler...

Yüksek tansiyon ilaçsız nasıl düşürülür? Tansiyon yükselince ne yapmak gerekir?
Yüksek tansiyon ilaçsız nasıl düşürülür? Tansiyon yükselince ne yapmak gerekir?
GİRİŞ 17.08.2022 12:39 GÜNCELLEME 17.08.2022 12:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yüksek tansiyon, halk arasında çok fazla kişide görülen doğru tedavi yöntemlerine başvurulmadığı takdirde hayati risklere neden olan bir hastalıktır. Doktorun tavsiye ettiği beslenme programı ve ilaçlara sadık kalarak hastalığın ilerlememesine ve ciddi neticelerin meydana gelmesine engel olunabilir. Günlük hayatımızda stres, sıkıntı ve öğünlerde fazla yemek tüketimi gibi nedenlerden dolayı aniden yükselen tansiyonun kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde düşmesi için bitkisel ve doğal yöntemlere başvurulabilir. 

Pekmez ve tereyağı karışımının öksürüğe faydaları nelerdir? Balgam söktürücü pekmez ve tereyağı nasıl hazırlanır? Pekmez ve tereyağı karışımının öksürüğe faydaları nelerdir? Balgam söktürücü pekmez ve tereyağı nasıl hazırlanır?

Yüksek Tansiyon Belirtileri Nelerdir?

  • Burun kanaması

  • Nefes darlığı

  • Bulanık görme

  • Baş dönmesi

  • Kulak çınlaması

  • Halsizlik

  • Sık sık idrara çıkma

Akciğeri temizleyen mucizevi karışım! 1 haftada akciğeri temizleyen keçiboynuzu kürü...Akciğeri temizleyen mucizevi karışım! 1 haftada akciğeri temizleyen keçiboynuzu kürü...

Yüksek Tansiyon Nasıl Düşürülür?

Tansiyonun aniden yükselmesi halinde yapılması tavsiye edilen ilk adım başı soğuk suyla yıkamaktır. Başın ya da tüm vücudun soğuk suyla yıkanması tansiyonun kısa sürede düşmesini sağlar. Soğuk su ile duş alırken dikkat edilmesi gereken hususun ise suyun çok keskin bir soğuk olmamasına dikkat edilmesi tavsiye edilir. Tansiyonun düşmesinde ilk ve en önemli yöntem, soğuk su ile duş alınmasıdır. Bununla birlikte şu yöntemlerin uygulanması tavsiye edilir:

Nar Suyu: Besinler arasında en zengin antioksidan kaynağına sahip olan nar, kalp ve damar sağlığı için günde yarım çay bardağı kadar tüketilmesi tavsiye edilir. Tansiyonun aniden çıkması halinde içilen nar suyu tansiyonun kısa sürede normale düşmesine yardımcı olur. 

Kekik: Oldukça zengin besin değerlerine sahip olan kekik, yüksek tansiyonun düşürülmesinde yardımcı olur. Özellikle kekik çayı, kekik suyu antioksidan bakımından zengin olan çayların tansiyonun düşürülmesine yardımcı olmaktadır. 

Yoğurt: Tansiyonun hızlıca düşürülmesi için tuzsuz yoğurt ya da tuzsuz ayranın içilmesi önerilir. 

Limon suyu: Damar tıkanıklığı ve yüksek tansiyonun düşmesi için limon suyunun tüketilmesi önerilir. 1 çay bardağı kadar limon suyunun tüketilmesi tansiyonun kısa sürede düşmesini sağlayabilir. 

Greyfurt Suyu: Yüksek tansiyon hastalarının en doğal şifa kaynaklarından biri de greyfurt suyudur. Yaklaşık 1 bardak kadar hazırlanan taze greyfurt suyu, tansiyonun kısa sürede tansiyonun düşmesine yardımcı olur. 

YORUMLAR 2
  • Karaoglan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüksek tansiyonun en iyi ilacı kızılcık şerbetidir. Pekmez gibi olanından bir bardağa sulandırıp için saniyeler içerisinde tansiyon düşüyor. Annemin 21 olan tansiyonu 2 bardak içirince saniyeler içerisinde normale düşüyor.
    Cevapla
  • Analiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi tamam ama kekik tansiyonu düşürmez yükseltir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye