Uzmanı açıkladı: Gebelik oruç tutmaya engel değil

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Abdullah Kurhan gebelerin hastalık durumuna dönmüş bir durumu yoksa oruç tutmasına engel bir durum genelde teşkil etmediğini söyledi.

Uzmanı açıkladı: Gebelik oruç tutmaya engel değil
Uzmanı açıkladı: Gebelik oruç tutmaya engel değil
GİRİŞ 13.04.2022 14:51 GÜNCELLEME 13.04.2022 14:51

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Abdullah Kurhan, Ramazan ayında gebeler oruç tutmasıyla ilgili bilgi verdi. Opr. Dr. Abdullah Kurhan, "Ramazan ayının gelmesi ile birlikte kadın doğum polikliniklerinde en sık duyulan sorulardan bir tanesi de ‘gebeler oruç tutabilir mi?’ Gebelik kadınlar için fizyolojik bir durumdur. Gebelerin hastalık durumuna dönmüş bir durumu yoksa, kişide eşlik eden başka bir hastalık, hipertansiyon, gelişme geriliği, annede anormal kilo alımı veya kilo kaybı gibi durumlar yoksa oruç tutmasına engel bir durum genelde teşkil etmez. Ancak özellikle gebelerin 30. haftadan sonra aldıkları su miktarının kontrollü ve dikkatli olması gerekmektedir. Özellikle 30 haftası geçmiş gebeleri oruç tutarken, oruç tutmadıkları iftarı açtıkları vakit ve sahur arasındaki aldıkları sıvı miktarına dikkat etmeleri tavsiye edilmektedir” diye konuştu.  

İftar ve sahurda dikkat

İftar ve sahurda dikkat edilmesine gereken konulara değinen Dr. Kurhan, “Özellikle gebeliğin ilk 20. haftasında bebeğin beslenmesi annenin beslenmesinden bağımsızdır. Ancak annenin aldığı vitamin mineral miktarından ziyade içeriği önemlidir. Özellikle iftar sahur arasında değerli karbonhidrat miktarını dengede tutması halinde ilk 20. haftasında da oruç tutmasına engel durum yoktur.   İleri yaşta gebeliği olanlar, diyabet teşhisi koyulmuş gebeler, gelişme geriliği yönünden takip edilen gebelerin oruç tutmalarını kesinlikle önermemekteyiz" diyerek sözlerine son verdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı