İsilik nedir, nasıl geçer? Yaz aylarında çıkan isiliğe zeytinyağı iyi gelir mi?

İsilik, genellikle yaz aylarında sıcaktan kaynaklı meydana gelen bir cilt problemidir. Özellikle bebekler çok fazla görülen isilik, kırmızı kabarcıklar halinde meydana gelmesinin yanında çok fazla kaşınmaktadır. Peki bebeklerde sıcakta çıkan isilik için ne yapılmalıdır?

İsilik nedir, nasıl geçer? Yaz aylarında çıkan isiliğe zeytinyağı iyi gelir mi?
İsilik nedir, nasıl geçer? Yaz aylarında çıkan isiliğe zeytinyağı iyi gelir mi?
GİRİŞ 08.09.2022 14:38 GÜNCELLEME 08.09.2022 14:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte ortaya çıkan isilik, birçok kişide özellikle de bebeklerde görülmeye başladı. İsilik, yaygın görülen bir cilt problemi olasının yanında tedavisi de oldukça kolaydır. İsiliğin kısa sürede geçmesi için alışkanlıkların biraz değiştirilmesinin ve doğru merhemlerin kullanılması yeterlidir. Uzun haftalar geçmeyen isilikler için muhakkak bir uzmana danışılması gerekir. 

Sudocrem faydaları nelerdir? Sudo Krem yüze nasıl uygulanır? Sudocrem faydaları nelerdir? Sudo Krem yüze nasıl uygulanır?

Bebeklerde Neden İsilik Olur?

Bebeklerin ciltlerinin yetişkinlere göre çok daha hassas olması, çok daha fazla terlemeleri ve kıyafetlerinin %100 pamuklu olmamasından kaynaklı olarak isiliğin oluşma oranı daha yüksektir. Bebeklerin hareket alanlarının yetişkinlere göre daha sınırlı olması, özellikle boyun, koltuk altı, dirsek arası, diz arası ve popolarında isiliğin çıkmasına neden olur. Bebeklerde isiliğin çabucak geçmesi ve isilik oluşumuna engel olmak için sık sık duş aldırmak, kıyafet seçimine dikkat edilmesi gerekir. 

Bebeklerin Yüzündeki İsilik Nasıl Geçer?

Bebeklerin en hassas bölgesi olan yanakları, sıcaktan, çok fazla dokunmaktan kaynaklı isilik çıkabilir. Bunun geçmesi için bebeğin yanağına çok fazla dokunmamaya ve öpmemeye özen gösterilmesi gerekir. Bunun yanında temiz içerikli ürünlerle masaj yapılması tavsiye edilir. Bebeklerin cildine herhangi bir krem ya da merhem uygulamadan önce muhakkak doktora danışılması tavsiye edilir.

Bebeklerde İsilik Nasıl Geçer?

İsilik Nasıl Geçer? 

İsiliğin çabucak geçmesi için alışkanlıkların gözden geçirilmesi, kıyafet seçimlerinde daha özenli olmak gerekir. İsilik genellikle hassas ciltteki insanlardan çok fazla görülse de beyaz tenli kişilerin güneşe olan hassasiyeti daha fazla olduğu için beyaz tenlilerde sıklıkla meydana gelmektedir. İsiliğin geçmesi için uygulanması gereken yöntemler şöyledir:

  • Sık sık ılık duş alınması,

  • Pamukla kıyafetler,

  • Uzun süre terli kalmamak,

  • Kalın kıyafetler yerine ince ve rahat kıyafetler,

  • Vücut ısısını çok yükseltmemeye çalışmak,

  • Kişisel temizliğe özel göstermek,

  • Denize girmek. Tuz oranı yüksek olduğu için isiliğin kısa sürede geçmesini sağlar. 

Zeytinyağı İsiliğe İyi Gelir Mi?

Birçok cilt problemine iyi gelen zeytinyağı, isiliğin tedavisinde de kullanılmaktadır. Yapısı birçok cilt ürününe göre oldukça yoğun olan zeytinyağını özellikle yüze uygularken dikkatli olmak gerekir. Kol, bacak, diresek içi, koltuk altı gibi islin en çok çıktığı yerlere zeytinyağı uygulandığında isiliğin çok daha hızlı geçtiği görülür. Zeytinyağı yoğun bir aromaya sahip olduğunda sıcak yaz günlerinde kişinin çok daha bunalmasına neden olabileceğinden geceleri serin vakitlerde uygulanması tavsiye edilir. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 2
  • Berna.V 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde kullanmaya başladık bebeğimiz için bebeklere özel zeytinyağı satılıyor mazınköy diye butik üreticiden aldım tavsiye ederim
    Cevapla
  • Berna 1 yıl önce Şikayet Et
    Ek besinlere geçişte harika oluyor zeytinyağı bebek zeytinyağı kullanıyorum Aydın'dan yerel üreticiden alıyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin
Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele zirvesi